Evo po prvi put javljam se na ovaj forum, sve pohvale odavno vec trazim ovako nesto i imam problem sa instrumentima. Kad sam prije par godina odvezao kod "МАЈSTORA" da ponisti uljnu inspekciju, koja je normalno radila par dana, od tada obrtomjer radi tek od 1500rpm blentavi kazaljka za gorivo i temperaturu, jedino kilometar sat radi normalno . Mjenjao sam sat par puta montirao drugi i ista stvar, nisam napomenuo da je motor DIZEL , pa sam stavljao i od benzinca i ista stvar. Ne razumijem se bas mnogu u te stvari ali me interesuje gdje se nalaze ti senzori i da nije mozda kvar na relejima koji se nalaze u kutiji sa osiguracima. Inace auto je 324 D 63kw 88gp.
to je elektronika.bmw je veoma inovativan po pitanju da vlasnike njihovih automobila nervira sa takvim kvarovima(elektronika),mehanika ima je cista 10ka,ako si iz sarajeva imas njihov servis na bjelavama koji je skup ali provjeren i tako reci ovlasten samo kada dodjes nemoj da te iznenadi avlijski izgled,imaju oni bunker sa dobrim alatom.salu na stranu.on bi ti mogli da uspjesno rijese taj problem. usput dobrodosao!
Nisam u SA u BL sam, ma isao kad majstora al nece oni da se bakcu s tim stvarima, mislio sam da pokusam da rijesim sam posto sam vidio da je bilo rjeci o tim stvarima prije.
to je standardna boljka BMWa.imaju sofisticiranu elektroniku koja je skupa z apdrzavanje prosjecnim ljudima,a sa redovnim kvarovima dodije imao dovoljno para ili ne
Nemoj tako, da nije dirao kako ne treba ne bi "pregorila" 100 godina... A kod iole normalno odrzavanih BMW-a "redovni" kvarovi ne postoje... Barem su moja iskustva takva...
brate,moj otac je prodao bmwa 316i koji nije vidio nista drugo osim bmwovog servisa od hrvatske do bih.i danas ima iste probelme a drugi vlasnik.nekazem da su svi nekvalitetni bozesacuvaj ali to je jedina karika u lancu koja im je slaba (elektronika) i instalacije brzo dotraju.kod xenon farova od temperature izgore plasticni dijelovi crkaje ima cesto elektronika rasvijete,benzinska pumap crkaje i slicno.iskreno bmw je extra dok je star do 7 godina,cast onima koji izdrze do kraja radnoga vijeka. netreba brkati mocni su im motori sigurna sasija udobni prostrani od serije 5 itd.da napomenam da im je mehanika savrsena ali elektronika je ta sto malo mrsi konce.
pozdrav,
evo da ti objasnim sta je utebe pokvareno.
pokvareno je tvoja tabla koja (Leiterplatte) ko sto je na sliki!!!!
pasu sve table komplet od svakagog e30 samo trebas promjenit cod steker ,stavis stari svoj ,i gotovi problemi
Za kratko vrjeme bice preradena moja web stranica
.....pocelo je ludilo na 4 tocka i vec sam hoda !!!!!
problem !!!!! Vec je poceo da ujeda kuku meni sta da radim