|
TAJNI SAVEZ ZA AUTO MOTO SPORT
|
| Author |
Message |
oldman
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
TAJNI SAVEZ ZA AUTO MOTO SPORT
Juče je u Sarajevu, u potpunoj tajnosti /bez znanja onih kojih se to tiče/ pod pokroviteljstvom BIHAMKA održana Osnivačka skupština novog Auto moto sportskog Saveza. Osnivača ima 38 i osim Gaće i njegovog kluba niti jedan drugi klub koji je aktivan u auto sportu nije ni ponuđen da bude osnivač. O kakvom se sastavu radi najbolje govori činjenica da je među osnivačima i Klub iz Mrkonjića i klub iz Bijeljine (nije Rajković). O osnivanju nisu obavješteni ni AMK Banjaluka, Modriča, Prodriver, Komotin, niti drugi sarajevski klubovi. Među osnivačima po mojim informacijama ima i fizičkih lica kao što je npr. Senad Sefić iz sarajevskog Forda koji je ujedno izabran i za predsjednika tog Saveza. Na ovaj način BIHAMK se želi riješiti autosporta jer on nije među osnivačima a imenovanjem raznoraznih podobnih faca Elmedin želi zadržati kontrolu bez odgovornosti čak će i FIA licencu prenijeti na njih.
Ako neko ima dodatne informacije ili ovo nije tačno neka se javi. A svim takmičarskim klubovima želim sreću u saradnji sa tajnim Savezom sastavljenim od onih koji u autosportu ništa ne znače.
|
|
| 11-16-2007 12:20 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
RE: TAJNI SAVEZ ZA AUTO MOTO SPORT
Ti bas kao da si pao sa Marsa.Pa ovdje smo o tome pisali prije skoro dvije godine.Mislim da je Edis pokrenuo temu o sastanku odrzanom kod Bakira u Uni.Mislim da si i ti bio ukljucen u tu pricu i diskusiju.Tada su bili Bakir i Zakir sada je to nekakav drugi lik i njegov zemljak iz Ustikoline ali u principu je to sve isto.Cuvaj ti svoje zdravlje da nebi hodao kao ja sa nitroglicerinom u depu.Pozdrav.
PS Evo sada sam malo prelistao i nasao ovu temu http://www.pungas.com/forum/bh-prvenstva-t-12689.html
This post was last modified: 11-16-2007 04:07 PM by tata.
|
|
| 11-16-2007 03:36 PM |
|
 |
PITAROZDER
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
to je u stvari bio javni savez za one koji su bili pozvani
manijak ne moze biti svak
|
|
| 11-16-2007 05:36 PM |
|
|
oldman
Junior Member

Status:
|
Ti bas kao da si pao sa Marsa.Pa ovdje smo o tome pisali prije skoro dvije godine.Mislim da je Edis pokrenuo temu o sastanku odrzanom kod Bakira u Uni.Mislim da si i ti bio ukljucen u tu pricu i diskusiju.Tada su bili Bakir i Zakir sada je to nekakav drugi lik i njegov zemljak iz Ustikoline ali u principu je to sve isto.Cuvaj ti svoje zdravlje da nebi hodao kao ja sa nitroglicerinom u depu.Pozdrav.
PS Evo sada sam malo prelistao i nasao ovu temu http://www.pungas.com/forum/bh-prvenstva-t-12689.html
Zdravlje mi je OK i ovo pisem samo filantropski ja se oko toga ne nerviram samo sam dao informaciju. Sa Marsa nisam pao a ne znam zašto to vezujete za skoriju istoriju. Informacija se odnosi na završenu stvar. Nadam se da si ti ok.
|
|
| 11-17-2007 03:23 PM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
Listajuci danas programe na televizoru naletim na sami kraj neke emisije u kojoj govori Hota.I rece covijek najpametniju stvar vezanu za ovu temu.O ovome svemu saznao je sinoc a ako on kao vlasnik jednog od najboljih klubova saznaje od raje onda mora biti u pitanju neka mucka.
Isto tako za ovu stvar znali su mnogi i nitko ne napisa ni rijeci.Nema veze sto su i oni osteceni,nema veze sto ce i oni mozda najvise osjecati posljedice ovakvih prevara ali kad su vec oni prevareni neka budu i ostali.Jer,zaboga,sto bi se neko mogao zamjeriti nekom papku ili novom Elmedinu.
Na kraju moj je zakljucak da vam svima i treba da se desi ovo sto se desava.
PS Zamolio bi na ovaj nacin sve moje vrle prijatelje koji osjecaju potrebu da malo komentarisu ovu temu pa da malo j...bu majku svima,da to ucine ovdje pred svima jer stvarno ne vidim razloga za strah,a ne da to rade telefonom.
|
|
| 11-17-2007 04:41 PM |
|
|
ajdin_ze
2.0 16v SFI

Group: Administrators
Status:
|
Nista novo druze moj.U staroj temi sam rekao i evo opet kazem.U svemu je zalosna stvar sto oni kojih se najvise to tice a to su vozaci sute i nista nepoduzimaju.Vecina se bavi poturanjem klocova pod noge i tracevima sta,gdje i kad i otkud umjesto da se pozabave bitnim stvarima koje se ticu opstanka ovog sporta uopste.Previse je rivaliteta medju vozacima i nazalost moram reci iako je to samo moje misljenje da nemaju ni trunke sportskog ponasanja.Sve nekako na silu.
Ovi ce kako je krenulo ukinut i brdske trke kao sto su i sve ostalo ubili do temelja.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 11-17-2007 04:51 PM |
|
 |
Vrpcic
Junior Member

Status:
|
Ja sam saznao za savez malo prije emisije a moram priznati da se ne nerviram vise oko toga jer ljudi koji bi trebali ostaviti nesto za mladu generaciju sami osuduju ono sto su sami unistili i sada traze krivca ili zrtvu da mogu pljuvati po njoj. Ja se slazem da situacija nije dobra, i moram reci da znam samo par ljudi koji nesto poduzimaju oko toga i pokusavaju pomoci. mislim da ovde ne treba ponovo govoriti oko toga jer je na tu temu sve vec prosle godine receno ili pretprosle ili mozda prije cetiri godine, sad to vise nije vazno, bitno je pricati i nista ne poduzimati.
Ja sam za malo akcije zar ne TATA:
|
|
| 11-17-2007 05:20 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
Pa pokreni je,CVIKO
Prvi koji pokrene pravu stvar za ovaj sport imace moju podrsku.A to sto smo one ratne godine birajuci Elmedina napravili gresku,priznajem.Ali i ti si bio tamo,zar ne?
Cak i ovo sto je BIHAMK dao koncesije nekome na auto sport moze biti dobro.Problematican je nacin kako se to radi u tajnost i sa nekim anonimusima a o cemu je i OLDMAN napisao.To mora proizvesti sumnju bez obzira koliko bile dobre namjere.
This post was last modified: 11-17-2007 05:50 PM by tata.
|
|
| 11-17-2007 05:40 PM |
|
 |
oldman
Junior Member

Status:
|
Pa pokreni je,CVIKO
Prvi koji pokrene pravu stvar za ovaj sport imace moju podrsku.A to sto smo one ratne godine birajuci Elmedina napravili gresku,priznajem.Ali i ti si bio tamo,zar ne?
Cak i ovo sto je BIHAMK dao koncesije nekome na auto sport moze biti dobro.Problematican je nacin kako se to radi u tajnost i sa nekim anonimusima a o cemu je i OLDMAN napisao.To mora proizvesti sumnju bez obzira koliko bile dobre namjere.
Da li su namjere dobre ili ne lako je prosuditi iz činjenice da na osnivačku skupštinu nije pozvan niko ko u BiH autosportu nešto znači (Gačo izuzetak). Ja problem vidim mnogo komplikovanijim nego što se na prvi pogled čini. Prva ozbiljna reakcija na osnivanje ovog Saveza biće osnivanje Saveza u RS - šta to znači u situaciji u kojoj u cijeloj BiH imamo samo 30tak vozača ne treba govoriti. Druga reakcija bi mogla biti da Savez iz RS sa par klubova iz Federaciije osnuje novi BiH savez pa smo onda u situaciji da imamo dva BiH Saveza (sjetite se Slovenije i CG) i vjerovatno kompletnu blokadu ovog sporta i takmičare i klubove koji ne znaju kud bi prije. Da stvar bude još gora nije nemoguće ni da oba Saveza dobiju licencu FIA (vidi Španiju i još neke zemlje). Šta nam sve to treba u situaciji kad nam je ovaj sport na izdisaju pitanje je kojim bi se trebalo ozbiljno pozabaviti. Mislim da pljuvanje po sistemu ko je kriv ne donosi ništa dobro niti riješava problem, Svi znamo da je kriv onaj u čijoj je nadležnosti auto sport tj. Bihamk koji nije htio nikako drugačije nego ovako kako je uradio iako su nuđene razne varijante. Problem u koji će se BIHAMK sad sigurno uvaliti je taj da ukoliko se osnuje drugi BiH Savez taj će sigurno tražiti i dio imovine od BIHAMK-a i to odmah putem suda tako da nisam siguran da znaju u šta su se uvalili.
|
|
| 11-18-2007 09:23 AM |
|
|
M3
Senior Member

Status:
|
Ne znam sto se sekirate, ni ovo dosad nije ni na sta licilo, tri trke su se svakako vozile van zemlje, a sto nam je enormno uvecalo troskove. Znaci i dogodine svako moze voziti ono sto mu se svidja, samo sada kao gost u otvorenom prvenstvu susjednih drzava - Lovcen, Split, Tara itd.
Pa onda recimo volim Vlasenicu, pa vozim za Auto savez RS-a ili Igman za taj novi tajanstveni savez itd.
Ili jednostavno odvezes jedan reli - Yu ili INU i napravis trkacih Km kao za tri brdska prvenstva...
To sto nece biti prvenstva nase drzave, cije je postojanje ionako upitno u svim segmentima a ne samo u autosportu, bar mene licno ne tangira.
Pa ionako nema proglasenja, nema ni te jadne satisfakcije, tog pisljivog pehara od 17 KM...
M3 E30 - The Ultimate Driving Machine
This post was last modified: 11-19-2007 08:16 AM by M3.
|
|
| 11-19-2007 07:49 AM |
|
 |
|
|