|
tamna stakla...
|
| Author |
Message |
BigSmoke
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: tamna stakla...
Pa sto ne kupi originalna tamna stakla!!??
zato sto fabricki dodju zatamnjena zadnja bocna stakla i zadnja sajba, opet mu ostaju prednja bocna
ili mozda zato sto auto nije porucivao iz proizvodnje, nego sa lagera uzeo sta je bilo na raspolaganju ???
a dado307 je objasnio situaciju sa opremom, a ako covjek hoce da citavo auto zatamni ne vidim razloga zasto to ne bi uradio naknadno
znaci ako sad recimo naknadno stavi 20" felge, naci ce se neki pametnjakovic pa napisat "e kad si imao pare sto ih nisi narucio uz auto"
|
|
| 10-27-2007 03:44 PM |
|
|
daki
Posting Freak

Status:
|
mislim da nece moci ugraditi xenone naknadno...software nece dozvoljavati, znam da na novom ML-u ima problema s tim...
Momak iz Tuzle CATTO radi sa xenonima i cak je uspio rjesiti i taj problem, pa eto, ako neko hoce moze se njemu obratiti 061-150-745
18Mjeseci je garancija BOSCH
|
|
| 10-28-2007 05:27 AM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Pa sto ne kupi originalna tamna stakla!!??
zato sto fabricki dodju zatamnjena zadnja bocna stakla i zadnja sajba, opet mu ostaju prednja bocna
ili mozda zato sto auto nije porucivao iz proizvodnje, nego sa lagera uzeo sta je bilo na raspolaganju ???
a dado307 je objasnio situaciju sa opremom, a ako covjek hoce da citavo auto zatamni ne vidim razloga zasto to ne bi uradio naknadno
znaci ako sad recimo naknadno stavi 20" felge, naci ce se neki pametnjakovic pa napisat "e kad si imao pare sto ih nisi narucio uz auto"
I ti drug ides iz krajnosti u krajnost...Jedno su xenoni, folije...a drugo felge, gume...ali nije bitno, pomozite ako znate gdje da mu to postave laserski ili ne folije...
A sto se tice zatamljenja prednjih stakala bolje da ne radi jer ce samo imati problema sa Zakonom...Fino su ljudi rekli samo od stoka "B"...tj sva zadnja bocna i zadnju sajbu...naprijed nista...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 10-28-2007 06:05 AM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
A koliko % je dozvoljeno zatamnjenje zadnjih bočnih i šajbe??? Ovo pitam čisto informativno...
Mirza K.
|
|
| 10-28-2007 06:31 AM |
|
 |
BigSmoke
Member

Status:
|
I ti drug ides iz krajnosti u krajnost...Jedno su xenoni, folije...a drugo felge, gume...ali nije bitno, pomozite ako znate gdje da mu to postave laserski ili ne folije...
A sto se tice zatamljenja prednjih stakala bolje da ne radi jer ce samo imati problema sa Zakonom...Fino su ljudi rekli samo od stoka "B"...tj sva zadnja bocna i zadnju sajbu...naprijed nista...
pa nije bas iz krajnosti u krajnost
znaci ako neko ima para za Q7 automatski mora kupiti Q7 sa max full opremom i najjacim motorom u ponudi ? tako bi covjek zakljucio po komentarima ovdje.
a po zakonu nije dozvoljeno ni zadnju sajbu zatamnjivati, samo zadnje bocne prozore od B stuba... ali eto opet ako nemas na prednjim folije nece te ni zaustaviti uopste...
@MK516 nema odredjenog % zatamnjenja. mozes staviti kakve hoces folije, samo da su homologirane, ali to nijedan drot ne zna sta znaci tako da mogu proci i one pijacarske
This post was last modified: 10-28-2007 04:41 PM by BigSmoke.
|
|
| 10-28-2007 04:39 PM |
|
 |
dado307
Member

Status:
|
eh raja vidim da ste skontali sta sam htio reci s onih 30ak milja vise, i drago mi je ... sto se tice zatamnjenja, reci cu ja njemu nek on radi one llumar folije, izgleda da mu je to najbolje... a ovo za xenone nisam znao? da se ne mogu naknadno postaviti...? hvala jos jednom svima i pozdrav
|
|
| 10-30-2007 10:22 AM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 10-30-2007 10:34 AM |
|
 |
cacfolija
Junior Member

Status:
|
pozdrav svima,
Ako ste imali u planu zatamnjivati stakla na vozilu, mozete iskoristiti jesenji popust u iznosu od 10%. Garancija na sve LLUMAR filmove i montazu 5 godina.
Sve informacije na http://www.cacfolija.ba
|
|
| 10-30-2007 01:05 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Kad si se fino izreklamirao...sada fino nam se predstavi u djelu za clanove...
|
|
| 10-30-2007 01:17 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
@MK516 nema odredjenog % zatamnjenja. mozes staviti kakve hoces folije, samo da su homologirane, ali to nijedan drot ne zna sta znaci tako da mogu proci i one pijacarske
Ma stavio sam ja drug moj obične i ne mogu mi drotovi ništa zato što imam dozvolu u saobraćajnoj, samo svaki put kad me zaustave pametuju o tom nekom postotku ..
Mirza K.
|
|
| 10-30-2007 01:18 PM |
|
 |
|
|