Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 2 3 [4] Last »
1 Votes - 5 Average   TAS
Author Message
Kenno
Posting Freak

Group: Registered
Status: Away
RE: TAS

Slobodna carinska zona, valjda...

01-15-2006 09:29 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
R19
Crvena mamba

Status: Offline

Ime joj je onako kako je navedeno, a radi se o slobodnoj carinskoj zoni, to sam pretpostavio da ne trebam pominjati8)

01-16-2006 02:45 PM
CoupeR5
Junior Member
**

Slobodna zona Vogošća je 100% vlasništvo VW-SA.
Slobodna zona nije samo carina nego i Čuvari portiri itd. i nije cijeli krug bivšeg TAS-a slobodna zona nego samo onaj dio što je ograđen zelenom ogradom negdje oko 1/4.

Slike pogona Volkswagen SA se nesmiju postaviti jer je to tajna firme.

VW-Slovačka proizvodi VW Toureg, Audi Q7, Porsche Cayene i VW Polo.

Da mi imamo malo jače tržište VW-SA bih davno prešao na CKD montažu pošto mi samo pokrivamo BiH tržište ništa od toga.

SRCS
02-08-2006 12:09 PM
edinko
Posting Freak

e slazem se da nismo potencijal,ali pitencijal je samo 30%-70% je trud.mozda nismo svijesni koliko je auto industrija u krizi,stoga mislim da je trenutno korisnije da se mudro priklonimo uz jaceg i da mu stvorimo uslove kao i viziju da je ispaltivo kod nas sklapati automobile,a ne da postanemo njihovo smetljiste tj. otpad,kao sto smo to sada (bez uvrede).ali vjerovatno bi za tu incijativu trebalo novo ministarstvo (ha-ha),jer kod nas prvo naprave ministarstvo pa onada industriju,tako je htijeli mi to ili ne.mislim da jos nije vrijeme za pokretanje takvog posla,ali za pripremanje terena za takvu trzisnu utakmicu jeste definitivno,nije lako nekome oteti komad hljeba iz usta,pogotovo slovacima ili cesima,oni na godisnji odmor nose i kanistere goriva da ga nebi skuplje platili u stranoj drzavi,a kamoli da nam prepuste takav trzisni kolac! luv vw

edinko
02-13-2006 11:44 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Group: Administrators

eh ovako.

CKD montaza se vrsila uz joint venture ugovor sa VWom i citava juga je ucestvovala. Dogovor je bio ovakav. Koliko mi njima vrijednosti dijelova posaljemo toliko oni nama vrijednosti gotovih kola.
Sad postoje dva problema. Prvi je da tog sistema udruzenog vise nema i vrijednost izvezenih dijelova je visestruko manja sad u BiH a drugo je smanjenje trzista. Mi imamo potpisane ugovore o slobodnoj trgovini ali da bi proizvod bio smatran domacim u njemu mora biti neki odredjeni dio domacih dijelova sto kod nas nije slucaj.
Eh sad, dugorocni plan Preventa/ASA-e i Nijaza Hastora je da Prevent preuzme mjesto drzave. Prevent godinama vec kupuje fabrike autodijelova po citavoj bivsoj jugi i uvezuje ih u svoj sistem tako da bi jednog dana mogao potpisati isti ugovor sa VWom. Znaci tako planira doci i do starog trzista i do CKD montaze. Imajuci u vidu kakvo je cudo nevidjeno Nijaz Hastor uspio izgraditi sa fabrikama na svim kontinentima i obimom prometa vecim nego BH nacionalnim dohotkom ne sumnjam da ce jednog dana doci do toga.

Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
02-17-2006 08:52 PM
posix
Member

Abaz Deronja je davno umro. Emerik Blum isto tako. Cuda su vec sva vidjena.

02-18-2006 05:24 PM
Vector
Administrator

Group: Administrators

Automotodrom...
03-28-2006 11:51 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kenno
Posting Freak

Status: Away

Nema plate u VW Sarajevo za mart?
To se vi furate na Ze-Do kanton ili sta? Laughing

03-31-2006 08:22 PM
Pages (4): « First < Previous 1 2 3 [4] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

View a Printable Version