|
Tigar!
|
| Author |
Message |
fastmf
Hota Racing

Group: Registered
Status:
|
RE: Tigar!
Baruma me je strah, rodjak je stavio na svoju trojku GTI 16-ke, bio prilicno jeftin, al nakon 3000km nikako ih ne moze balansirat, stalno volan trese...
reci rodjaku da se nemoze s tim gumama skakat preko trotoara i sahtova
te ih palit pa onda jos ocekivat da se izbalansiraju
sta strah horor ja stao na kocnicu jednom pljusak noga mi se tresla dva sata poslije od abs a a stao sam jedno 6 metara od ocekivanog u raskrnici to su ba gume za trolejbus
and the road becomes my bride.....
i"ve stripped of all but pride so in her i do confide....
and she keeps me satisfied........
|
|
| 02-25-2008 08:32 PM |
|
|
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Status:
|
reci rodjaku da se nemoze s tim gumama skakat preko trotoara  i sahtova...
eee drug moj, da znas kako on vozi, ne bi to nikada govorio, inace pazi svoje auto ko da mu je dijete...
Just be... Dead Like Me!
|
|
| 02-25-2008 08:37 PM |
|
 |
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators
Status:
|
eee drug moj, da znas kako on vozi, ne bi to nikada govorio, inace pazi svoje auto ko da mu je dijete...
hoces da kazes "pazi djete, ko da mu je auto"
manijak ne moze biti svak
|
|
| 02-25-2008 08:42 PM |
|
 |
fastmf
Hota Racing

Status:
|
e *ebeš i to oboljenje! pišaj ga sve se da napravit osim krakova i krova
znaš onu ja sam njega kupio
|
|
| 02-25-2008 08:45 PM |
|
 |
Brzi
Member

Status:
|
vidi se da idemo prema eu cim nam je i gume problem kupiti
Da je priroda forsirala prednji pogon, ljudi bi hodali na rukama!
|
|
| 02-25-2008 08:54 PM |
|
 |
fastmf
Hota Racing

Status:
|
i pitanje je koje su najvece koje smijem stavit pozadi, a da mi ne zakaca?
jel ti to golf sa zadnjim pogonom ?
valjda sve četiri idu po pravilu istih dimenzija!
naravno na golfa, pa makar bio R32
a 60 visine mnogo je brate to je 11,7 cm visine guma ko da je volga moskvič il mercedes skidaj baš me čudi da ti nestruže konstantno skinuće ti zaštitu unutar blatobrana paš" vidt" belaja kad popuca po šavovima
|
|
| 02-25-2008 09:01 PM |
|
|
fastmf
Hota Racing

Status:
|
uzmi yokohamu i miran si 
toyo t1 s proxes vrlo rado pamtim i dan danas yokohama još bolji izbor zna japo napravit gumu istina je
isto kao što je i cijena istinita vrlo
This post was last modified: 02-25-2008 09:07 PM by fastmf.
|
|
| 02-25-2008 09:06 PM |
|
 |
goran16v
Posting Freak

Status:
|
Cijena te gume ti dovoljno govori o kvalitetu. nije dzaba ona 2 i vise puta jeftinija od provjerene i kvalitetne gume te dimenzije... Razlog zasto je prodaju k'o halva je samo cijena i nista drugo, mentalitet 99% nasih vozaca je kupi sto jeftinije, a za karakteristike koga briga, samo nek je sara duboka. Da iko uvozi ruske, rumunjske i kineske gume po 50 KM vidio bi kako bi to nas narod odusevljeno kupovao. To sto je Tigra kupio Michelin apsolutno ne znaci da Tigar ima ista od Michelinove kvalitete. Sta su veliki proizvodjaci (npr Michelin ili Goodyear) napravili? Skontali da im je prodaja kvalitetnih guma u Istocnoj Europi nikakva zbog cijena, te da se u tim zemljama kupuju samo low budget gume pa su pokupovali bivse soc. fabrike Sava, Debica, Stomil, Tigar, Barum itd, osavremenili malo tehnologiju (koja je naravno vec zastarila) digli malo kvalitet, promovisali savremenu saru, ubacili svoja imena u marketing i poceli zaradjivati pare i na low bugdet gumama. Drze oni prilicnu razilku i u kvaliteti i u cijeni pa nisu toliki kreteni da sami sebi stvaraju konkurenciju. Bolje kupiti Tigar ili Savu pa na 100 000 prodatih low bugdet guma zaraditi milion nego na svojih 10 000 guma zaraditi 200 000 maraka koje ce ionako prodati onima kojima cijena gume nije bitna nego kvalitet, a taj milion prepustiti da uzme drzava u tranziciji (ako je firma jos drzavna) ili neki tajkun koji je potkacio fabriku kroz privatizaciju!
Sto se iskustva sa Tigrom tice ja imam apsolutno negativno iskustvo. Prije par godina ja posaljem pred zimu sluzbenu Skodu Fabiu 1.4 16v 100 KS na "otkomandu" u BG na GY UG6 zimskim gumama, tamosnji genijalci na proljece vrate auto i jos se pohvale kako su na auto montirali nove ljetne Tigar gume (koje su odlicne jer ih je kupio Michelin). Poslije predjenih 3000 km i na prvoj kisici ja je k'o kreten izvrtim na semaforu zbog tih guma. Isti dan su sve 4 zavrsile u kontejneru na na auto namontirane 4 x GY Hydragrip. Tigar moze pokriti taxiste, zanatlije, dostavljace i sl, sve one koji se lagano vozikaju i ciji auto bez obzira na gume nema neke performanse. Ja da imam G2d i da mi auto sluzi sa posla-na posao, pentrati se po nasim uzbrdicama, vrtiti se po gradu, ponekad do vikendice kupio bih Tigra jer bi bio sasvim dovoljan, ali da ih imam na autu s kojim izlazim na auto put i vozim 160+ km/h ili na otvorenu cestu gdje mi je vazno da guma ima grip i na suhom, i na vlaznom, i na mokrom, i u krivini, i preko 100 na sat i pri naglim kocenjima nikako ne bih bio miran!
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 02-25-2008 09:11 PM |
|
 |
Bibbi
Member

Status:
|
...prijatelj, koji se bavi distribucijom guma, stavio je sebi Tigar, vozio cijelu zimu i kaze da su vrlo dobre.
"...nama treba neki biznis!"
|
|
| 02-25-2008 09:43 PM |
|
 |
GoNgO
Junior Member

Status:
|
vozim i ja na savi cijelu zimu al je to sto nisam bas u prilici da uzmem nesto kvalitetnije.. ne podcjenjujem ti prijatelja ali sve zavisi u kakvim uslovima vozi..ja sam stalnoi na otvorenom i bilo je 100 situacija kad sam prokleo savu ali sta cu nisam moga uzet nesto bolje i to je to.. kad bih mogao da biram izmedju tigra, save i npr dunlopa naravno da bi uzeo dunlopa.. i na kraju sve se svodi na koliko para toliko muzike.. u ovom slucaju gume
This post was last modified: 02-25-2008 09:53 PM by GoNgO.
|
|
| 02-25-2008 09:50 PM |
|
 |
|
|