Post Reply  Post Thread 
Pages (7): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 7 Next > Last »
Tigar!
Author Message
Bibbi
Member

Group: Registered
Status: Offline
RE: Tigar!

On je to stavio da proba, i nije ih skinuo. E sad, nije lud da vozi na necemu losem, ako se vec bavi dustribucijom istog, kad vec moze birati, sto znaci da su pomenute gumice ipak zadovoljavajuce.

"...nama treba neki biznis!"
02-25-2008 10:02 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
goran16v
Delegat

Group: Administrators

Bibbi Wrote:
On je to stavio da proba, i nije ih skinuo. E sad, nije lud da vozi na necemu losem, ako se vec bavi dustribucijom istog, kad vec moze birati, sto znaci da su pomenute gumice ipak zadovoljavajuce.

Zadovoljavajuce za ono za sta mu trebaju, a ne cime se bavi... Ja Opel Astru od bijesnih 75 KS i koja se vozi po gradu, tek tu i tamo poneko skijanje, uglavnom do 80-100 km/h vozim zimi na Sava Eskimo S3 gumama, mada mi nije nikakav problem namontirati i GY UG7 (jer i ja vrlo tijesno radim sa distributerima i prodavcima guma) jer mi za tu svrhu i za taj auto bolje ne trebaju (vjerujem i da bi Tigar to isto mogao), odlicno sluze i zadovoljan sam i svaka bolja guma bi bila prekalibrirana za moje potrebe, dok Octaviju od 140 KS koja se uglavnom koristi za vanjske puteve (od toga dota na autoputevima) vec vozim na Dunlop SP Wntersport jer znam da te potrebe S3 ne moze pokriti onako kako meni treba. Isto tako, tu istu Astru ljeti, kad se cesto vozi van grada, kad se guma grije i kad se cesto vozi preko 100 km/h mi ne pada napamet voziti na nekoj ljetnoj Savi, Tigru i sl...

Proud to be BMW E 21 owner!
02-25-2008 10:15 PM
tataratira
Posting Freak

došle kod mene na autu dvije ovakve Tigar Prima
prodajem obje za 20 KM, ko nova

205/55/16

Hate It Or Love It- The Golf

This post was last modified: 02-26-2008 05:58 AM by tataratira.

02-26-2008 05:56 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Zapitaj se samo jedno: je li ti bolje dodati nešto para, pa kupiti gume kako teba, ili te iste pare koje si "uštedio", plus još 10 puta toliko dati limaru jer nisi zakočio/skrenuo na vrijeme. Lično bih ti preporučio Toyo Proxies T1R, prodaje ih Amer STI s foruma. Cijena za takav kvalitet je sasvim OK, nikad bolje gume nisam imao. Naravno, ima i drugih dobrih guma, ovo je na osnovu mojih iskustava. Zimi, u uslovima minusa i snijega, vozim Save i to višu i užu gumu od ljetnih. Način vožnje, naravno, prilagođen i nema problema.
Ako se još dvoumiš razmisli o slijedećem: tvoj život i životi ljudi koji se voze s tobom zavise od toga kakvo trenje s asfaltom ima površina gume veličine kreditne kartice. Koliko ti vrijedi tvoj život i imovina?

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
02-26-2008 06:29 AM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

tataratira Wrote:
došle kod mene na autu dvije ovakve Tigar Prima
prodajem obje za 20 KM, ko nova

205/55/16

sskupooooBig_boss

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
02-26-2008 06:55 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

goran16v Wrote:
Cijena te gume ti dovoljno govori o kvalitetu. nije dzaba ona 2 i vise puta jeftinija od provjerene i kvalitetne gume te dimenzije... Razlog zasto je prodaju k'o halva je samo cijena i nista drugo, mentalitet 99% nasih vozaca je kupi sto jeftinije, a za karakteristike koga briga, samo nek je sara duboka. Da iko uvozi ruske, rumunjske i kineske gume po 50 KM vidio bi kako bi to nas narod odusevljeno kupovao. To sto je Tigra kupio Michelin apsolutno ne znaci da Tigar ima ista od Michelinove kvalitete. Sta su veliki proizvodjaci (npr Michelin ili Goodyear) napravili? Skontali da im je prodaja kvalitetnih guma u Istocnoj Europi nikakva zbog cijena, te da se u tim zemljama kupuju samo low budget gume pa su pokupovali bivse soc. fabrike Sava, Debica, Stomil, Tigar, Barum itd, osavremenili malo tehnologiju (koja je naravno vec zastarila) digli malo kvalitet, promovisali savremenu saru, ubacili svoja imena u marketing i poceli zaradjivati pare i na low bugdet gumama. Drze oni prilicnu razilku i u kvaliteti i u cijeni pa nisu toliki kreteni da sami sebi stvaraju konkurenciju. Bolje kupiti Tigar ili Savu pa na 100 000 prodatih low bugdet guma zaraditi milion nego na svojih 10 000 guma zaraditi 200 000 maraka koje ce ionako prodati onima kojima cijena gume nije bitna nego kvalitet, a taj milion prepustiti da uzme drzava u tranziciji (ako je firma jos drzavna) ili neki tajkun koji je potkacio fabriku kroz privatizaciju!
Sto se iskustva sa Tigrom tice ja imam apsolutno negativno iskustvo. Prije par godina ja posaljem pred zimu sluzbenu Skodu Fabiu 1.4 16v 100 KS na "otkomandu" u BG na GY UG6 zimskim gumama, tamosnji genijalci na proljece vrate auto i jos se pohvale kako su na auto montirali nove ljetne Tigar gume (koje su odlicne jer ih je kupio Michelin). Poslije predjenih 3000 km i na prvoj kisici ja je k'o kreten izvrtim na semaforu zbog tih guma. Isti dan su sve 4 zavrsile u kontejneru na na auto namontirane 4 x GY Hydragrip. Tigar moze pokriti taxiste, zanatlije, dostavljace i sl, sve one koji se lagano vozikaju i ciji auto bez obzira na gume nema neke performanse. Ja da imam G2d i da mi auto sluzi sa posla-na posao, pentrati se po nasim uzbrdicama, vrtiti se po gradu, ponekad do vikendice kupio bih Tigra jer bi bio sasvim dovoljan, ali da ih imam na autu s kojim izlazim na auto put i vozim 160+ km/h ili na otvorenu cestu gdje mi je vazno da guma ima grip i na suhom, i na vlaznom, i na mokrom, i u krivini, i preko 100 na sat i pri naglim kocenjima nikako ne bih bio miran!

Slicnih tema je bilo do sada milion...

Ali posle Gorana bilo sta reci je suvisno...Ja cu samo reci oje iskustvo a sve je u skladu sa Goranovom pricom.

Ja privatno vozim A klasu 1,4. To auto godisnje jedva predje 5-6000km i to vecinu na otvorenom prema moru...Posto uzivam kad idem na more i odmaram nikad ne forsiram auto i ne postizem neke brzine a i sam motor 1,4 nije za "divljanja" e iz tog razloga sam kupio Tigar Hitris 4x i dvije Winter. U isto vrijeme vozim sluzbenog Volva (koji je kod mene 24h) ali NIKADA ne bih kupio tu gumu...Zimska je Hankook a ljetna po preporuci Amera je Fulda Progreso. Extra gume i zimske i ljetne. E ovog ljeta ce se ta prica malo promjeniti radi nekih problema pa ce na A klasu ici nove alu-felge i Fulda Progreso sve 4 nove gume...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
02-26-2008 07:53 AM
tataratira
Posting Freak

Edis Jasarevic Wrote:

sskupooooBig_boss

ako je za Alfu dajem popust ;o

Hate It Or Love It- The Golf
02-26-2008 11:13 AM
trizex
Junior Member
**

Licno iskustvo. Tigar Hitris 195/50/15, H index. 82 km komad isto platio, krajem proslog ljeta ako se ne varam uzeo ih. E sad...vozene 95 posto po gradu, presao nekih...pa recimo 6-7 hiljada sad prije nego sam ih prodao s felgama. Teska noga, volim se ganjati od semafora do semafora Smile Bocno drzanje dobro, kocenje i nije nesto pravo da ti kazem, par puta me iznenadila s klizanjem. Bolja po kisi nego po suhom Smile Plasticne vrlo vjerovatno, jer i s mojim stilom voznje poslije 7K km identicno i dalje izgledale i zadnje i prednje. Amer mi nudio Toyo T1R, i jedini razlog sto sam uzeo Tigar umjesto njih je sto i otac vozi auto koliko i ja, i vozit ce ga i kad ga ja prestanem vozati. Uzeo sam ih samo jer bi duze potrajale od Toyo, a njemu je milion posto svejedno jer ne prelazi 60kmh po gradu. Jebiga, ja sam u principu bio zadovoljan odnosom placeno/dobiveno, a i znao sam da cu ih prodati sigurno ako budem prodavao felge, sto se i desilo Smile Ali nakon sto sam ih skinuo stavio 185/60/14 Sava S3 naravno, kad se nisam sasio na prvoj raskrsnici.

Ma stoji koliko para toliko muzike, da mi je jaci auto uzeo bih sigurno bio Toyo, kod Amera su bile....slagat cu 120-30 km komad u toj dimenziji, tu razliku bih prezalio za gume, ne kupuju se svaki dan. Ali su mi sasvim posluzile svrsi, nakon koliko bi se pretvorile u plastiku, to neznam.

Znam samo da sam se, kao sto sam se preporodio njima nakon Save S3, isto tako preporodio kad sam stavio bio poslije Tigra Bridgestone Turanzu SmileSmile Drugi svijet Smile

02-26-2008 11:15 AM
goran16v
Delegat

Ja sam se uvjero sta znaci skupa i kvalitetna guma, u januaru 2000. godine na auto namontiram 4 x Michelin Alpine, poslije 7 sezona koristenja, od kojih je pred 7. sezonu jedan par ostao na autu i preko ljeta (sto je nekih 50-ak hiljada km), gume su jos uvijek imale dubinu sare preko 7 mm i jos uvijek su bile zadovoljavajuce mekane, a zamjenjene su ne zbog slabog gripa nego zbog toga sto su bokovi gume od starosti i sunca postali malo porozni. Sjecam se da sam za jednu tu gumu mogao kupiti 2,5 Sava Eskimo gume (mislim da su tad bile jos uvijek S2)

Proud to be BMW E 21 owner!
02-26-2008 03:15 PM
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators

goran16v Wrote:
Ja sam se uvjero sta znaci skupa i kvalitetna guma, u januaru 2000. godine na auto namontiram 4 x Michelin Alpine, poslije 7 sezona koristenja, od kojih je pred 7. sezonu jedan par ostao na autu i preko ljeta (sto je nekih 50-ak hiljada km), gume su jos uvijek imale dubinu sare preko 7 mm i jos uvijek su bile zadovoljavajuce mekane, a zamjenjene su ne zbog slabog gripa nego zbog toga sto su bokovi gume od starosti i sunca postali malo porozni. Sjecam se da sam za jednu tu gumu mogao kupiti 2,5 Sava Eskimo gume (mislim da su tad bile jos uvijek S2)

svaka cast pasha ... na mom Legacy jedan set pirelija P4000 odgulio 85.000 milja a drugi set miselina HARMONY gazi 100.000 milja sa laganim potrosenim bokovima kao i tebi ... dubina sare 6mm

manijak ne moze biti svak
02-26-2008 03:31 PM
Pages (7): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 7 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: