Idi na sadržaj


- - - - -

zeder zastita


  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 tuzla

tuzla

    Blisu ovisnosti o PunGas

  • Members
  • PipPip
  • 92 Poruka:

Posted 31 Mart 2005 - 01:30

jel neko ugradio zeder

#2 iceman ze

iceman ze

    PG contributor

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 808 Poruka:

Posted 31 Mart 2005 - 01:44

Meni su nudili za Golfa IV, da ugradim Zeder, trazili su 400 KM.....ja sam se ipak odlucio za Mul-t-lock, i to zadnji model koji nadam se jos dugo nece provaliti, mada da smo jasni nema 100 % zastite.....sve je stvar koliko  covjek misli odvojiti para za zastitu. Sto se tice Zedera evo ti link pa mozes malo pogledati o njemu...

www.zeder.co.yu/

#3 tuzla

tuzla

    Blisu ovisnosti o PunGas

  • Members
  • PipPip
  • 92 Poruka:

Posted 31 Mart 2005 - 02:00

ma ja sam ga ugradio, taj mul t lock mi je malo besmislen, ipak sam uzeo zeder

#4 iceman ze

iceman ze

    PG contributor

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 808 Poruka:

Posted 31 Mart 2005 - 02:10

Dobro, ja sam mislio da se samo interesujes, prije kupovine. Malo sam citao o Zederu, za sad je nesto novo koje se ugraduje u auto, a cim je novo onda ima svoje prednosti , jer kriminalci jos nisu imali prilike da ga provaljuju. De mi reci je li brava negdje sakrivena od Zedera.......
jesi li znao da je Volvo pocetkom 80 tih imao slican patent Zederu.....

#5 tuzla

tuzla

    Blisu ovisnosti o PunGas

  • Members
  • PipPip
  • 92 Poruka:

Posted 31 Mart 2005 - 02:25

brava je zaštićena sa svih strana onim istim čelikom od kojeg je i LK, može joj se prici al kad je izvađen kljuc nema cilindra i nikakav vidija borer ili neka burgija ne pomaže, mislim da je za razliku od LK ovaj put ovo skroz genijalno, ovde u tz se ugrađuje po istim cijenam kao i u bg, ako nekog interesuje mogu mu dati broj od lika koji je zastupnik za tuzlanski kanton ...

#6 tuzla

tuzla

    Blisu ovisnosti o PunGas

  • Members
  • PipPip
  • 92 Poruka:

Posted 31 Mart 2005 - 05:00

nemam pojma za volvo i njegov sistem, ali koga je briga, znam da kad sam nosio kljuc od zedera nekim ovde nasim lokalnim "majstorima" da su ga gledali ko cudo i bili u fazonu - ovaj ko je ovo izmislio nije normalan, ovo se ne moze kopirati

#7 putniknamernik

putniknamernik

    Početnik

  • Members
  • Pip
  • 4 Poruka:

Posted 31 Mart 2005 - 09:08

Cek taj multi lock ili blokada menjaca nije efikasna jer stiskanjem kvacila se iskljucuje, posebno sto se odvuce sajlom ili odgura, jel tako?
To sa zederom nije moguce

#8 tuzla

tuzla

    Blisu ovisnosti o PunGas

  • Members
  • PipPip
  • 92 Poruka:

Posted 01 April 2005 - 06:24

nije moguce jer ti zeder blokira vratilo volana, a ne mjenjac

#9 tuzla

tuzla

    Blisu ovisnosti o PunGas

  • Members
  • PipPip
  • 92 Poruka:

Posted 12 April 2005 - 08:09

stvarno mi izgleda blentavo da sam ja prvi ugradio zeder na svoj auto :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  8)

#10 tuzla

tuzla

    Blisu ovisnosti o PunGas

  • Members
  • PipPip
  • 92 Poruka:

Posted 12 April 2005 - 08:14

mislim volio bi da znam da je još neko pogotovo iz tuzle i okoline pa cisto ono da vidim kakva su mu iskustva

#11 iceman ze

iceman ze

    PG contributor

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 808 Poruka:

Posted 12 April 2005 - 08:43

vidi na ovim co.yu forumima, primjetio sam da ih ima dosta sa Zederom(ipak to im je izvorni proizvod :wink: ). Kod nas jos tek traze i ispitivaju trziste.

#12 tuzla

tuzla

    Blisu ovisnosti o PunGas

  • Members
  • PipPip
  • 92 Poruka:

Posted 13 April 2005 - 06:34

ima primjetio sam ja jedno 10-tak naljepnica po gradu, al ocigledno ti ljudi ne posjecuju ovaj forum, a glupo mi ih je nesto napadat po gradu e imam i ja vidi sta sad malo debilno

#13 dsimic

dsimic

    PG član koji se bliži ovisnosti

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 Poruka:

Posted 13 April 2005 - 10:57

[quote name='tuzla]brava je zaštićena sa svih strana onim istim čelikom od kojeg je i LK' date=' može joj se prici al kad je izvađen kljuc nema cilindra i nikakav vidija borer ili neka burgija ne pomaže, mislim da je za razliku od LK ovaj put ovo skroz genijalno, ovde u tz se ugrađuje po istim cijenam kao i u bg, ako nekog interesuje mogu mu dati broj od lika koji je zastupnik za tuzlanski kanton ...[/quote']

Sta je onda bolje: LK ili zeder?

#14 dsimic

dsimic

    PG član koji se bliži ovisnosti

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 Poruka:

Posted 13 April 2005 - 01:09

Citat

Cek taj multi lock ili blokada menjaca nije efikasna jer stiskanjem kvacila se iskljucuje, posebno sto se odvuce sajlom ili odgura, jel tako?
To sa zederom nije moguce

Hm, Zeder bi se mogao zaobici tako sto odvojim onaj kardanski zglob na osovini volana, pri samom podu auta, nakalemim tu nesto i tako okrecem volan? Isto vrijedi i za LK...

#15 tuzla

tuzla

    Blisu ovisnosti o PunGas

  • Members
  • PipPip
  • 92 Poruka:

Posted 13 April 2005 - 02:32

bolji je zeder od lk

#16 tuzla

tuzla

    Blisu ovisnosti o PunGas

  • Members
  • PipPip
  • 92 Poruka:

Posted 13 April 2005 - 02:34

ja sam gledao ugradnju na mom audiju, 2 majstora u servisu su radila onako bas radila nekih 3 sata, sad zamisli lopova...
a gledao sam i ugradnju multilocka u cosmos komercu 20 minuta

#17 tuzla

tuzla

    Blisu ovisnosti o PunGas

  • Members
  • PipPip
  • 92 Poruka:

Posted 13 April 2005 - 02:45

ja imam fabricki alarm, LK i zeder, znam da alarm nije problem Lk moraju doci drugim autom i cupati volan i onda ostaje na kraju zeder za koji mu treba servis da mu priđe tako da je to šah mat kombinacija i ostaje mu jedino pauk ili oružana pljačka ali to onda više nije krađa auta već oružano razbojništvo i bolje mu je ići pljackat banku odma uzme keš

#18 dsimic

dsimic

    PG član koji se bliži ovisnosti

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 Poruka:

Posted 13 April 2005 - 03:06

[quote name='tuzla]ja imam fabricki alarm' date=' LK i zeder, znam da alarm nije problem Lk moraju doci drugim autom i cupati volan i onda ostaje na kraju zeder za koji mu treba servis da mu priđe tako da je to šah mat kombinacija[/quote']

Da, ali koliko sam ja skontao sta Zeder radi -- radi isto sto i LK, ali ne zakljucava sam volan (tj. "kolo" volana ili kako da ga nazovem), vec osovinu volana.  Dakle, ako otkacim kardanski zglob volana, neutralisao sam i LK i Zeder, jel' tako?  :wink:

#19 tuzla

tuzla

    Blisu ovisnosti o PunGas

  • Members
  • PipPip
  • 92 Poruka:

Posted 13 April 2005 - 04:13

trebalo bi ti sa još dvojicom ljudi i sa puno muke tj cerupanja auta  po nekom mom proracunu bar 30 minuta
interpolov standard da bi neki sistem imao sertifikat da je 100% siguran je 3 min.

#20 tuzla

tuzla

    Blisu ovisnosti o PunGas

  • Members
  • PipPip
  • 92 Poruka:

Posted 13 April 2005 - 04:34

evo ovako:
1. uđeš u auto
2. išcupaš drugim autom LK ( ostaje samo da voziš sa imbusom
3. skineš plastiku na mom audiju ima pun kurac šarafčića koji se ne vide
4. otkačiš osovinu
5. staviš novu osovinu tj. unaprjed znaš koja ide jer sam vidio da ni oni u servisu ne znaju koji zeder ide dok ne otvore auto jer se osovine razlikuju
6. sa tako očerupanim autom ideš sa lica mjesta
7. ako se izjebeš nešto poliješ ga benzinom  ili šta već mislim da je prekomplikovano za odraditi tj preveliki rizik da budeš uhvaćen na licu mjesta tj. jednostavnije je krasti drugo auto