Post Reply  Post Thread 
tristac powered by 2.0
Author Message
CROMA 2.5 BITURBO
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
tristac powered by 2.0

ubacio sam u tristaca motor iZ fiata tipa 2.0 dignut na 150 ks.
imam problem s prenosom.
sta da se radi.
petom rovi, trga kardan,kontam da stavim kardan od mana Embarassed

Amir-Glava, zabija glavu gdje god se moze zabit pod haubu. obozava yugache
12-21-2004 06:01 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MAZAMALI
Senior Member

prvo da ti cestitam na tome podvigu SVAKA CAST

a za kardan ah neznam nadi nesto slicno mozda cijeli zadnji kraj od stare ascone ona moze podnijeti i preko 200 ps .....mozda da probas ....pitaj raspituj se al ako to uspijes sastaviti imas od AMK"NITRO" besplatno clanstvo dok mi postojali Wink

http://www.amknitro.com
12-21-2004 06:41 PM
Sike
Posting Freak

A slike ?

12-21-2004 07:04 PM
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators

Hmm cudan problem, bas cudan, uvjek sam se bojao tih kardana pri tuningu, da se ne bi za*ebavao okolo i prebacivao s jednog auta na drugo i to, a i kad prebacis svedno to nece bit 100% fit (samo predpostavka), probaj da ga izlijes u livnici pa onda metaloglodacu ili metalostrugaru ili tokaru ili kako se oni vec zovu, tako mozes da napravis svoj kardan po svojim specifikacijama sto podvlaci i cvrstocu i izdrzljivost. ovu stvar je uradio jedan moj kolega, inace mehanicar, dugo vec vozi omege 3000, nedavno je poceo da radi na nekom starom opelu, znaci nesto iz '60-tih, tj ostavio je samo skoljku i u nju ubacio motor od omege 3000, ali mu je problem bio taj sto je to staro auto originalno bilo prednja vuca (ne toliki problem), a josh veci problem je to sto mu medjuosovinsko rastojanje nije isto kao kod omege, krace je pa je morao da radi nesto povodom tog kardana, e sada, nije izlivao nego je kod metalostrugara ili tokara ili sta ti ja znam obradjivao taj omegin!!! Sada, pricao je i o livenoj verziji pa kasnije obradjivanoj kod gore navedenih, uglavnom, metaloglodar je valjda taj koji ti moze uradit zadnji kraj tog kardana. E sve ovo ti je samo prica i ja nisam imao priliku da vidim tu izvedbu, otisao sam prije nego je zavrseno, a imaju dva lika u engleskoj koji su odradili nesto slicno, za cijenu i troskove me ne pitaj jer stvarno nemam pojma sta bi moglo da bude, ali onako laicki, ne vjerujem da je nesto preskupo. Mada, ako je livnica u pitanju onda oni moraju da imaju "alat" po kom bi se to izlilo, e to je ono sto je skupo, znaci da bi ti uradio jedan komad nema racunice, ali ako imas nekog ko se razumije u masinstvo, mogao bi da ti skicira tj konstruise neki jeftin alat za jednokratnu upotrebu. Mogu ga kontaktiram i pitam za kurs kojim bi mogao da ides, a mozda i sam da se cujes s njim.
Uglavnom, sjajna ideja i svaka cast, aj prebaci nam slike da i to cudo vidimo

Man maximum Machine minimum
12-21-2004 07:59 PM
Morpheus
Posting Freak

Eto lako je skicirati tako alat ali gdje kod nas to napraviti, gdje izliti, gdje obraditi svasta nesto se tu pita ali nema veze. Ti imas problem sto ti se sama frekvencija oscilacija prenosi na tvoj kardan i zato se lomi jer se sloze te frekvencije. E sad ti treba neki prigucivac oscilacija znaci treba ti jedan gumeni dio izmedju kardana i izlaza iz mjenjaca na koji ga povezujes. ili pak da nadjes dvodjelni kardan koji vec na zglobu ima taj prigusivac. 100 % neces naci ovako da lijes ali ako bi nam dao vrenema moglo bi se za tebe nesto uraditi samo daj reci dimenzije samogo kardana tj. prikljucnog mjesta koliko ima rupa za dotezanje da vidim sa jednim cicom imali on ovih guma sto sam trabunjao jer onda bi ti najjeftinije rijesio problem. Ove gume su problem naci jer su se koristile za specijala vozila jer kod njih ne smije pucati kardan tako lako pa daj da ga osiguramo.

12-22-2004 06:07 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
crank
Banned

Group: Banned

svaka cast imam tu ideju vec dugo vremena ali nemogu da nadjem dobrog tristaca nigdje(ideja je 2.0 16v)koji dio kardana ti tacno kida???morpheus ti je dobro rekao moras mu staviti gumigelinge!!!! ja koliko znam da on nema gumigeling na kardanu.kardan je lako napraviti od cijevi jedino su problem krajevi na kojim su zavrsetci koji se vezuju na mjenjac i diferencijal.znaci tvoj kardan mora imati dva jaka gumigelinga i jak centralni lezaj.to mozes skinuti s nekih jacih auta npr. s nekog mercedesa BMW-a ili cak i s alfe 75 ona ima jak kardan i gumigelinge(pogotovo ona 3.0 V6) znaci nadji diferencijal s nekog auta koji ima najslicnije kopcanje kao na fiatu tako da ti gumigelinzi pasu na mjenjac i diferencijal,a ravni dio ti je lako napraviti od besavne cijevi(to je i fabricki tako)probaj od lade 1600, ona ima 1 gumigeling
sretno

12-23-2004 04:11 PM
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Group: Administrators

Prva liga. Volim ovakve ideje i projekte. Rezonantna frekvencija je je.bena stvar. Mostove rusi a gdje nebi kardan lomila. Ovdje u USA imaju specijalizovane radnje koje ih prave tacno po tvojim potrebama ali mislim da su ove solucije iznad puno realnije nego da se lomis po evropi trazeci specijalizovanu radnju. Obavezno slike postaviti sto prije Exclamation

Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
12-28-2004 04:53 PM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  KA24 Powered Nissan S14 240SX Fele 9 500 02-28-2008 04:20 PM
Last Post: Ja_i_Moj_GTI
  AC Schnitzer GP3.10 GAS POWERED Fele 8 207 09-08-2007 02:45 PM
Last Post: Rainman
  yugo powered by lancia crank 8 732 09-30-2005 06:01 PM
Last Post: lucozade

View a Printable Version