|
trkac u svemu - majstor ni u cemu!
|
| Author |
Message |
Brzi
Member

Group: Registered
Status:
|
trkac u svemu - majstor ni u cemu!
interesuje me jesu li kod nas svi vodeci takmicari ujedno i automehanicari ili ima neki da je samo trkac (kao sto je slucaj svugdje u svijetu) hvala.
Da je priroda forsirala prednji pogon, ljudi bi hodali na rukama!
|
|
| 12-24-2007 09:57 PM |
|
|
E30
Member

Status:
|
RE: trkac u svemu - majstor ni u cemu!
Puno pitaš, poznajem dvojicu takmičara koji rade na svom autu ali tu si i njihovi prijatelji (radnici iz servisa...) koji pomažu.
|
|
| 12-24-2007 11:30 PM |
|
 |
Kenan
Senior Member

Status:
|
Automehanicari nisu: Bakir Hadzic, Mladen Soljic, Zakir Okovic, Almir Vrpcic, Davor Domazet, barem sto se tice sampiona zadnjih par godina...
Nista posebno za reci...
|
|
| 12-25-2007 01:59 PM |
|
|
Alen_P
Member

Status:
|
Majstori su : Hota, onda onaj čiko sa Pala ( na trkama vozi Peugeot 205 ), pa imaš i onog sa Golfom 2 iz Vlasenice ( uštipak, po tome ga pamtim ). Za ove ljude ja znam da su mehaničari..
2.0 20V Turbo
http://www.amkcarbon.com
|
|
| 12-25-2007 05:10 PM |
|
 |
zlaja ban
Member

Status:
|
"trkac u svemu - majstor ni u cemu!"
De,molim te prosvjetli me sta si ovim htjeo reci ???
Strasno zelim nesto napisati na ovu temu,ali mi nesto svjecice lose pale,ili ti ipak pises gluposti.
|
|
| 12-25-2007 05:45 PM |
|
|
Brzi
Member

Status:
|
zahvaljujem na odgovorima. otprilike evo o cemu se radi: manje vise svi znamo sta je potrebno da bi neko bio vrhunski vozac, tj. vanserijski virtuoz za volanom - potreban je "vristeci" talenat, potreban je poseban osjecaj za prostor, superiorna koordinacija svih vozackih vjestina pri najvecim mogucim brzinama u datoj situaciji, potrebno je izvanredno vozacko znanje i preciznost kod svakog poteza pri maksimalnom opterecenju vozila, nevjerovatna spretnost i sposobnost analize kompletne situacije ispred i iza, i ono najvaznije - trening. da bi neko bio sve to, potrebno je da vozi, da je za volanom, da vjezba brzinsku voznju, dovodi do vrhunca svoje vozacko umijece, a samim tim unapredjuje svoja prolazna vremena, a na trci plasman i sl... samo tako vozacki spemni profesionalci mogu pruziti maksimum, a publici atrakciju i uzitak. zato mi je oduvijek bilo neshvatljivo kad cujem ili procitam da kod nas takmicari svoje dragocjeno vrijeme koje bi trebali posvetiti treningu i usavrsavanju vozackih vjestina, uglavnom provode van kokpita!
ps. zlaja ban, naziv teme ustvari oslikava kako eventualno sebe vidim ako se kockice posloze i krenem voziti trke bez mehanicarskog znanja.
|
|
| 12-25-2007 10:51 PM |
|
 |
zlaja ban
Member

Status:
|
ps. zlaja ban, naziv teme ustvari oslikava kako eventualno sebe vidim ako se kockice posloze i krenem voziti trke bez mehanicarskog znanja.
Nadam se da ce ti se kockice posloziti,i dobro dosao u novu sezonu.
Na sve tvoje dileme,naj bolji odgovor ti mogu dati Enga,Burle,Dejo....
Sve to nije lako a bogami ni jeftino,ali...ako volis i sklopis kockice,Vrjedi!
|
|
| 12-26-2007 08:12 AM |
|
|
M3
Senior Member

Status:
|
Sto se tice mehanicarskog znanja, ja pojma nemam o majstorluku...
Auto odrzava i to odlicno - kolega trkac ( onaj sa 205 ) Nedjeljko Lazarevic u auto servisu SPIN na Palama. Mislim da je bas njegovo odrzavanje auta rezultiralo mojim ovogodisnjim 2.mjestom u klasi.
Moram napomenuti da mi je i on svojevrsni sponzor jer radi ko sebi, a naplaćuje nikako i zato mu HVALA do neba.
Iako smo ove sezone Burla i ja bili primorani da sami odradimo ponesto, pa smo se uz savjete starijih, opet Laze, Hote i Nevena znali usuditi i uraditi neke za nas ozbiljnije zahvate. Moram napomenuti Nevena i tetu Gocu i njihovo sponzorstvo kroz "trkace" cijene dijelova 
Generalno, ako mislis da vozis, a da ti nego drugi sve radi, trebace ti puno para i pouzdan majstor kojeg zanimaju trke, jer ovi "obicni majstori" i nisu bas neka pljacka...
A tu imas problem, jer nemaju vremena od svog posla i svojih trkaćih auta.
Nadam se da te necu demoralisati, sve se moze ako trke volis, a ovo sto ja znam da vozi je sve ludo za trkama. Prioriteti i standardi su skroz pomjereni 
To sam ja kolegama jednom rekao u Splitu - narkomani imaju komunu, a gdje cete vi ????
M3 E30 - The Ultimate Driving Machine
This post was last modified: 12-26-2007 10:01 AM by M3.
|
|
| 12-26-2007 09:52 AM |
|
 |
Brzi
Member

Status:
|
sad mi je cijela situacija dosta jasnija, dakle nije sve bas onako kako sam cuo i pretpostavljao... ipak, smatram da bi sampionat u auto sportu trebao prvenstveno biti takmicenje trkaca kojima bi voznja na granici moguceg trebala biti na prvom mjestu, a ne samo priprema vozila. u svakom slucaju, i jednim i drugim zelim sretnu i uspjesnu novu sezonu.
This post was last modified: 12-27-2007 12:17 PM by Brzi.
|
|
| 12-27-2007 12:15 PM |
|
|
Alen_P
Member

Status:
|
Sve u svemu, za taj sport je potrebno izdvojiti mnogo novaca i vremena... Ako si mislio učestvovati, nadji si nekog dobrog mehaničara koji ima dobru garažu i znanje, i koji će biti u mogućnosti da te prati po trkama...
2.0 20V Turbo
http://www.amkcarbon.com
|
|
| 12-27-2007 01:54 PM |
|
 |
|
|