pozdrav svim zaljubljenicima u automobilizam,javljam se iz travnika i automehanicar sam po struci,imam golfa cabria 1,8 100 PS i zanima me gdje bi mogao naci polovan weber karburator,dali mozda neko zna gdje bi takve stvari mogao naci,znaci interesuje me samo tuning motora vanjski izgled nije mi toliko bitan jer takav autic je sam od sebe ljep pa mu netreba nesto pretjerano dotjerivanje s vana,javite mi ukoliko neko poznaje neke ljude,hvala unaprjed i automobilizam je zaraza koja nikada nece umrijeti
Dobro dosao komsija.
Koji ti je to golf.Daj malo detaljnije informacije.Ako imas slovnu oznaku motora bilo bi najbolje.Mislim da bi ti mogao zbavit nesto.
vozdra,JH je oznaka motora bio je ajnspric pa mu je to sve skinuto i postavljena je obicna usisna grana s karburatorom,mislio sam ja od afa romea 33 ubaciti njene karburatore da malo izmisljam i kombinujem stvari samo neznam dali je to izvodljivo jer pravi weberi sportski karburatori su drugacije konfiguracije i svojstva posti je to mnogo para da se nadje orginal weber za vw-a nemislim ga ni traziti nego pokusati svoju neku preradu,znaci Golf 1,8 100 PS JH coda motora
vozdra,JH je oznaka motora bio je ajnspric pa mu je to sve skinuto i postavljena je obicna usisna grana s karburatorom,mislio sam ja od afa romea 33 ubaciti njene karburatore da malo izmisljam i kombinujem stvari samo neznam dali je to izvodljivo jer pravi weberi sportski karburatori su drugacije konfiguracije i svojstva posti je to mnogo para da se nadje orginal weber za vw-a nemislim ga ni traziti nego pokusati svoju neku preradu,znaci Golf 1,8 100 PS JH coda motora
Druze de ti provjeri koja je ta oznaka.Imam sva vozila u racunaru ukljucujuci i teretni program a nema ovog tvog golfa.Koje je to godiste i provjeri jel to taj cod motora.
buraz imam i ja auto data CD i sve je na njemu ovaj autic je ko lutka i motor je 1800 ccm,kod motora je JH neznam sta ti vise treba jer radim i ja mehaniku pa sve sto me interesuje oko teh.podataka nalazim na racunacu samo,a godiste motora nije bitno jer je vw pravio motore od 1800ccm od 1984 pa sve do kraja 1991 i svi su isti
buraz imam i ja auto data CD i sve je na njemu ovaj autic je ko lutka i motor je 1800 ccm,kod motora je JH neznam sta ti vise treba jer radim i ja mehaniku pa sve sto me interesuje oko teh.podataka nalazim na racunacu samo,a godiste motora nije bitno jer je vw pravio motore od 1800ccm od 1984 pa sve do kraja 1991 i svi su isti
Druze Autodatu vise nekoristim.Ocigledno nisi upucen sta ja sve imam na racunaru ali haj nije ni bitno.Neznam zasto ali tog tvog motora(oznake motora)nemam ni u jednom programu a imam ih puno vjeruj.Ali nije to bitno.Ako si mislio ugradjivat 33 karburatore mozda bi ti mogao zbavit sve komplet sa usisnim granama.To mogu sutra provjerit ako te interesuje.
Ajdine samo me interesuje da li je to izvodljivo jer nemam predstave trenutno kakve su grane u 33 jer ako moram praviti distancere gubi na usisu,imam ja od 33 karburatore bez grane i pokusavam da nemjenjam svoju granu vec pomocu alu.difuzora pokusavam postaviti te karburatore malo me mjesto steka pa kontam kako to da izvedem pomocu prosirivanja sasije
Ajdine samo me interesuje da li je to izvodljivo jer nemam predstave trenutno kakve su grane u 33 jer ako moram praviti distancere gubi na usisu,imam ja od 33 karburatore bez grane i pokusavam da nemjenjam svoju granu vec pomocu alu.difuzora pokusavam postaviti te karburatore malo me mjesto steka pa kontam kako to da izvedem pomocu prosirivanja sasije
Druze tesko izvedivo jest,ali mislim da se moze izvesti.Posto 33 sa dva karburatora ima boxer motor u njoj i ima mjesta za grane i karburatore.Sasiju mislim da nebi trebao dirati.Mozda se moze i ovako uklopiti.Sutra cu otici do ovog druga uzeti sve komplet da malo pregledam.Ja trenutno imam jednu 145 alfu boxer ali je ajnspric.Javit cu ti se dok pregledam grane.