Post Reply  Post Thread 
Pages (5): « First < Previous 1 2 3 4 [5] Last »
tuning u pravom smislu
Author Message
sixpack
Banned

Group: Banned
Status: Offline

pa neznam necu rec da nema ali ja nisam vidio znam da su ovi svi sa 2 ventila

nisam brz ali ipak?
06-13-2004 05:16 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators

Sixpack, pa eto u cemu je problem, ako se dobro sjecam ti si negdje vec u ovim postovima spomenuo da imas vr6??? Dali si ista radio na njemu? Ako ne onda nema opravdanja (osim finansija - nikakav problem u B&H jel'te) nadji masinu negjde u inostranstvu, npr. Germany, ili slupan golf MKIII variant 2.9 vr6, to sigurno nije problem a ne kosta mnogo i ubaci ga, obrati paznju da je ovo syncro model moguce je da mjenjac i kvacilo najvjerovatnije moraju da prime upgrade. Ako ne tim bolje. A ako da, morat ces da otvoris dzep. Original tvoj box po obliku sjeda znaci operacija unutrasnjosti. E ovaj dio price vjerujem svi mrzimo a to je lova. Za kvalitet moras da pljunes kintu, SPOON npr radi ali bas sve za vw, 5 contact point lamela (lici na petokraku) namjenjena za stage 2 ili 3 tuning ce sigurno da odradi sve naredbe tvoje nove vr6 masine. Isto vazi za korpu i lezaj. To i nije tako skupo, oko $250 a moze se naruci preko neta ako imas/nadjes kreditnu. Za dijelove u mjenjacu ces vec morat da stedis malo ako hoces spoon. Jeftinije varijante ali ne uvijek i profi je Black & Diamond, APS... na to sve i Cusco Limited - slip diferential, znaci jednak prenos na oba tocka, npr podvrni ga na rucnu i gas pedala do poda a rezultat nam prijavi sam.
To sve ako si u street fazonu i naravno imas mogucnosi. kasnije filter za vazduh i cijeli izduvni sistem bez katalizatora, lowered suspension, ali obavezno poly bushes i strut brace i naprijed i nazad na kosevima i dobit ces mnogo na upravljivosti i stabilnosti. Just like that, idealna street kolica za nase prostore a moze se... valjda.
But it aint ideal if not turbocharged

Man maximum Machine minimum
06-13-2004 07:11 PM
sixpack
Banned

pozdrav tebi lucozade ali ja se ne sjecam da sam rekao da mi auto nije dobar ovakav kakav je najduze ce mi bit zadovoljan sam turbina kad se stavi sa svim sto jos ide uz nju to je nesto drugo a i dobro mu zivot skratis

nisam brz ali ipak?
06-13-2004 08:37 PM
rpm
Banned

Kontam uzeti ficu i ubaciti motor od juge 45 (to je ficin motor samo izbusen), sta se moze uraditi na njemu da skinem ubrzanje ispod 10 sec. ako je to uopste moguce. Druga varijanta je Z 101, ako ova prva bude neizvodiva.

06-14-2004 07:24 AM
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators

Brate, ni ja se ne sjecam da si rekao da ti kola ne valjaju ali nisam ni ja rekao da ta kola pa i standard ne valjaju. Ja trenutno imam civic '95 god 1.3 16v uvoz iz japana sto znaci 90 konja. Upravo sam dao ovde momcima inace japancima 2500 urola depozit da mi uvezu type R masinu iz integre. Ustvari to je pola honde Integra type R, prednji kraj, oni je uvoze, ugradjuju i to sve sto dobijes na to pola integre tj. prednje type R siceve, komandnu tablu masinu suspenziju itd. Sve stave na civica u roku od sedam dana i na kraju im dam jos 3000 eura. Ne znam za vas ali meni se cini da je to poprilicno jeftin type R, 5500 eurola. Oni su inace tuning shop ovde u Dublinu i ovo rade odavno. Za extra kes ide turbo punjac, intercooler i ostalo. Al *jebiga, kolega odavde ode na dve sedmice u BL, kupi vr6 i doveze ovde i da mi ga na dva dana. Sta da ti kazem, hiljadu kubika vise al manje konja, totalno standard ali mnogo potencijala za tuning a jedno preko 150 sigurno ubrzava bolje od type R i ima vecu max brzinu. Jedini problem je sto mu je stndard ubrzanje 0-100 6.9 sec a type R integrina masina 0-100 6.2 sec plus sto joj je bolja upravljivost i mnogo je vise fun za vozit. Tako da, prodao sam hondu, uzeo depozit nazad, palim u svabiju brate po vr6 jer stvarno nema dalje samo kad se urade. probaj ove linkove, nadam se da rade.

http://www.eiptuning.com/eip/video.html
scroluj dole na EIP stage 5 vr6 turbo mulit - gear dyno tuning
inace pogledaj http://www.eiptuning.com To su ameri
Evo ti i engleze
http://www.dubsport.com pa otidji na media galery vidit ces njihov twin engined vr6, naci ces u textu video "Mk3 twin VR6 turbo doing a 12.16 quarter mile at GTI International Click HERE. Recorded by KipperTie Ltd

Ima jos mnogo toga ako te interesuje vija
Pozdrav

Man maximum Machine minimum
06-14-2004 11:56 AM
sixpack
Banned

u mene je green otvoreni filter i supersprint auspuh nazalost nemam ispusnu sprintovu granu ali i ovako ludo ide ali zvuk to je muzika

nisam brz ali ipak?
06-15-2004 08:43 PM
Pages (5): « First < Previous 1 2 3 4 [5] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Senner Tuning Audi A5 White Speed TDI Fele 0 427 07-31-2008 12:24 PM
Last Post: Fele
  Otvoren A3M auto tuning u Banja Luci A3M Banja Luka 18 3,184 07-01-2008 03:21 PM
Last Post: mesak_tuzla
  Seat Leon Cupra i Golf GTI by O.CT Tuning -dene- 3 701 06-24-2008 11:07 AM
Last Post: cybernck
  Rover 75 tuning-Pomoć! Vladimir Mago%u010D 0 416 02-16-2008 01:41 AM
Last Post: Vladimir Mago%u010D
  Golf 4 TDI by O.CT Tuning -dene- 7 1,394 02-06-2008 12:08 PM
Last Post: nerko

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: