Imam i Split i Ustikolinu, samo na video kasetama, pa ću se potruditi da ih prebacim...
Prije ću ja oborit' Josipovićev rekord nego što ćeš ti to prebaciti na DVD.
Otkad ono prebacuješ te reportaže? Od Cazina?
(Ante, šala, šala!)
Hvala na zahvalama
Ako Bog dade i sreća junačka, od slijedeće će sezone reportaže biti duže, bolje i drugačije.
Na kraju krajeva, kad sam počela pratiti ovaj sport poooooojma nisam imala šta, kako, gdje i zašto. Sad već znam nabrojati klase i koje su kubikaže
Koliko je moje (ne)znanje o ovome sportu bilo na početku najbolje znaju članovi Prodriver kluba. Da nisu onakvi kakvi jesu, iz Lučina bih se vratila i nikad se ne bih više bavila utrkama.
Stoga, zahvaljujem se Enisu, Almiru, Borisu, Damiru, Aci, Cviki i svima onima koji su mi imali živaca po miljon puta ponavljati stvari koje nisam mogla u početku upamtiti (sreća nisam plavuša pa mi nije dugo trebalo ).
Bez Zlaje Bana niti jedne reportaže ne bi bilo
Naravno, moram se zahvaliti i Nevenu, Gogi i "tata" Zlaji koji su me također uputili u pojedinosti po pitanju ovoga sporta.
I hvala studiju i režiji!
Eto tako...
Uh ovo mi je do sada najduži post.
This post was last modified: 09-27-2006 12:04 PM by joana.
napredujes sa duzinom postova jos malo pa ces pravi Pungas user postati .-) haha
Budući da sam se znatno popravila u vožnji otkako pratim utrke, ne bi čudno bilo i da postanem prava "pungasova userica".
Nekako, kažem sve (uglavnom) šta imam u reportažama pa mi suvišno i ovdje govoriti tj. pisati.
E sada da i ja napisem kako je doslo do toga da drzavna TV proprati citavo prvenstvo i to 15 min.reportazama.
Kada sam ponovo poceo raditi na TV,nakon izvjesnih godina pauze,odmah sam sa Belminom poceo razgovarati na tu temu,ali se stiglo do toga da je u redu samo kratki izvjestaj sa poneke trke.
Stigao je mart i razgovor sa Prodrajverom da podjem sa njima i snimim njihov nastup u Lucinama.
Tada mi se rodila ideja i Belminu sam predlozim da podje ekipa i napravi reportazu koja ce se razlikovati od klasicnog sporta.Prodrajver i Bihamk su prihvatili da snose troskove puta i nocenja.I dogovor pade!
Al na sam dan polaska hiljdu problema.
Novinar sto je trebao da ide u Lucine nije mogao,snimatelj nije dobio slovenacku vizu....Sta sad.?,kad Belmin dovede neku malu Mostarku i rece. Evo ona ce to odraditi.
Nadjosmo i snimatelja sa putovnicom,Mostarka zaduzi bihamkovu skodu,uzese tehniku i pravac u Sloveniju.
Kada sam procitao tekst, prije montaze, znao sam da ce da bude dobro.
Proveli smo 10 sati u montazi i donjeli traku Belminu da je pogleda.
On je suteci odgledao i na kraju rekao.Radite kompletno prvenstvo.
I, dobismo ove reportaze.
Ivana je svojski odradila svoj poso.Pored odlicne studijske voditeljice postala je i trazen novinar reporter i iza nje je vec nekoliko uspjesnih muzicko zabavnih reportaza.(uskoro gledajte i reportazu sa koncerta Indexa)
Nase reportaze su po analizam gledanosti programa izbile u gornji dio tabele gledanosti sa sherom 16 .
Nadam se da ce mo i sljedece godine obaviti isti i jos bolji posao.
Hvala svima na podrsci.
Zlaja.
This post was last modified: 09-27-2006 01:49 PM by zlaja ban.
Imam i Split i Ustikolinu, samo na video kasetama, pa ću se potruditi da ih prebacim...
[color=navy]Prije ću ja oborit' Josipovićev rekord nego što ćeš ti to prebaciti na DVD.
Otkad ono prebacuješ te reportaže? Od Cazina?
(Ante, šala, šala!)
Znaš kako kod nas kažu - sabura dijete, kakva je nervoza
A i ti si kriva što još nije završeno, nisi ispunila svoj dio dogovora
U ime kompletnog tima PRODRIVER-a zelim da se zahvalim BHT1 -prvenstveno Zlaji i Ivani na profesionalno odradjenom poslu. Ne smjemo zaboraviti ni njihove sefove koji su imali sluha za ovako nesto, niti druge snimatelje BHT1 koje je Zlaja dobro napatio da bi dobio kadrove koje je htio. Mislim da je cilj o kojem smo ja i Zlaja razgovarali prije nego sto je sve i pocelo u potpunosti postignut a to je popularizacija auto sporta u BiH i priblizavanje ovoga cime se mi bavimo obicnom gradjaninu. Drago nam je da vec sada znamo da ce se BIH sampionat pratiti i naredne godine sto bi svima u ovom sportu trebalo da pomogne. Mislim da je napravljen korak od svjetlosne godine kojeg jos nismo ni svjesni jer kako rece M3 ako nam ovo ne pomogne u laksem pridobijanju sponzora onda je stvarno problem u nama.
Ivana je pravo cudo i ne treba joj dozvoliti da napusti ovaj projekat. Postala je zastitni znak emisije i na pravi nacin (bas kako i treba za obicnog gledaoca) vodi i komentarise emisiju. Stoga Ivana mani se estrade a drzi se mirisa benzina - trebamo te.
Prodriver ima predlog sa kojim cete se, nadam se, svi sloziti. Naime predlazemo da se sve emisije objedine na jedan DVD (ili 2 ako ne moze stati na jedan) sve to fino upakuje u umnozi u 100 primjeraka (svakom vozacu u sampionatu po 2 kom). Time ce se ostvariti 3 cilja: 1.svako, pa i oni koji nisu vicni tehnici imace elktronsku uspomenu na ovaj Sampionat. 2. klubovi ce u ruke dobiti propagandni materijal za ganjanje sponzora i 3. BHT1 ce se promovirati kod sponzora koji ce mozda imati interes da zakupe reklamni prostor u emisiji.
Da ne bi bilo da samo predlazemo a nista ne nudimo PRODRIVER je spreman da besplatno tj. o vlastitom trosku odradi ovaj posao i svim vozacima na kucnu adresu dostavi DVD-ove bez ikakvih troskova. Znam da ce me Zlaja sad odmah poklopiti sa odobrenjem BHT1 ali smatram da i BHT1 ima interes za ovo pa ga molim da razgovara sa sefovima. Na omotu DVD-a bi bila slika jednog vozila (predlazem da to bude prvi u generali), logotip BHT1 i naslov DVD-a npr. Brdski Sampionat BiH 2006. god. na zadnjoj strani sadrzaj DVD-a, logo BHT1 i oznaka TV produkcije i zastite prava.
Evo predloga pa se izjasnite. Mi smo spremni da svoj dio posla odradimo u narednih 30 dana ako nam se materijali stave na raspolaganje u dogledno vrijeme. Ovo sto predlazemo ne bi nikako valjalo da se komercijalizuje jer se ne bi postigli ciljevi a mislim da bi problem bio i sa BHT1 sto nam kao klubovima ne treba.
Pozdrav
Damir Miljevic - Prodriver.
Sta da odgovorim na ovo.Divna ideja,ali ja ne mogu niti hocu da trazim reportaze.
Iz razloga:
Mimo pomoci Bihamak oko prevoza i smjestaja ekipe ,svaka reportaza je BHT1 kostala u prosjeku 1.000KM
Sada pomnozite to sa 9 reportaza,i dobijete jednu dobru godisnju platu ,jednog radnika Tv-a .Tako ne vjerujem da bi Tv bila spremna ustupiti reportaze radi logotipa na par kutija DVD-a
Ta cijena bi bila i veca da druga kamera nije licno moja i moje ulozeno slobodno vrijeme.
Predlazem da ipak ne odustanete,nego prvo posaljete na ime direktora BHT1 jednu zahvalnicu,a onda iznesete i ovaj prjedlog.(mozda i uspije)
Sta da odgovorim na ovo.Divna ideja,ali ja ne mogu niti hocu da trazim reportaze.
Iz razloga:
Mimo pomoci Bihamak oko prevoza i smjestaja ekipe ,svaka reportaza je BHT1 kostala u prosjeku 1.000KM
Sada pomnozite to sa 9 reportaza,i dobijete jednu dobru godisnju platu ,jednog radnika Tv-a .Tako ne vjerujem da bi Tv bila spremna ustupiti reportaze radi logotipa na par kutija DVD-a
Ta cijena bi bila i veca da druga kamera nije licno moja i moje ulozeno slobodno vrijeme.
Predlazem da ipak ne odustanete,nego prvo posaljete na ime direktora BHT1 jednu zahvalnicu,a onda iznesete i ovaj prjedlog.(mozda i uspije)
Evo stvarno se suzdrzavam od komentara u temama vezanim za BHT1 sto sam i obecao kad su krenule emisije. Ali mali rezime iz mog ugla gledanja je sljedeci: emisije su super za nekog ko nema blage veze o ovom sportu tacnije uvodi ljude i razjasnjava neke stvari tipa da brdsko prvenstvo nije kurlatanje dzipovima po nekim sumetinama i sl. Sto se tice voditeljice ulozeno je stvarno puno truda i zalaganja po pitanju odlaska na trke ,prikupljanju informacija i sl. ali je napredak u licnom edikovanja voditelja i samom prenosenju pravih - korisnih i edukativnih informacija gledaocima jako tanak. Naravno da je ovo EXTRA u odnosu na dosadasnje stanje kada nije bilo nikakvih priloga ali je daleko od dobrog.Ove opaske o OGROMNIM troskovima drzavne televizije za koju svi placamo pretplatu stvarno nebih komentarisao jer cemo otici predaleko...