|
TV reportaze iz 2006
|
| Author |
Message |
zlaja ban
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: TV reportaze iz 2006
Sta da odgovorim na ovo.Divna ideja,ali ja ne mogu niti hocu da trazim reportaze.
Iz razloga:
Mimo pomoci Bihamak oko prevoza i smjestaja ekipe ,svaka reportaza je BHT1 kostala u prosjeku 1.000KM
Sada pomnozite to sa 9 reportaza,i dobijete jednu dobru godisnju platu ,jednog radnika Tv-a .Tako ne vjerujem da bi Tv bila spremna ustupiti reportaze radi logotipa na par kutija DVD-a
Ta cijena bi bila i veca da druga kamera nije licno moja i moje ulozeno slobodno vrijeme.
Predlazem da ipak ne odustanete,nego prvo posaljete na ime direktora BHT1 jednu zahvalnicu,a onda iznesete i ovaj prjedlog.(mozda i uspije)
Evo stvarno se suzdrzavam od komentara u temama vezanim za BHT1 sto sam i obecao kad su krenule emisije. Ali mali rezime iz mog ugla gledanja je sljedeci: emisije su super za nekog ko nema blage veze o ovom sportu tacnije uvodi ljude i razjasnjava neke stvari tipa da brdsko prvenstvo nije kurlatanje dzipovima po nekim sumetinama i sl. Sto se tice voditeljice ulozeno je stvarno puno truda i zalaganja po pitanju odlaska na trke ,prikupljanju informacija i sl. ali je napredak u licnom edikovanja voditelja i samom prenosenju pravih - korisnih i edukativnih informacija gledaocima jako tanak. Naravno da je ovo EXTRA u odnosu na dosadasnje stanje kada nije bilo nikakvih priloga ali je daleko od dobrog.Ove opaske o OGROMNIM troskovima drzavne televizije za koju svi placamo pretplatu stvarno nebih komentarisao jer cemo otici predaleko...
Mi ucinismo koliko ucinismo,tanko ali bar nesto.Upoznasmo gledaoce bar na jadan i tanak nacin,da ovaj sport i takmicari postoje u BiH.
A,sta ucini ti za popularizaciju ovoga sporta?
Od neuspjelog trkaca,do uspjelog internet provokatora.Jako puno.
Mislim da ti je komentar za ku.ac.
Zlatomir Ban
U buduce ,na tvoje primitivne provokacije ne odgovaram.
|
|
| 09-28-2006 10:36 AM |
|
|
Procesor
Banned
Group: Banned
Status:
|
[/quote]
Mi ucinismo koliko ucinismo,tanko ali bar nesto.Upoznasmo gledaoce bar na jadan i tanak nacin,da ovaj sport i takmicari postoje u BiH.
A,sta ucini ti za popularizaciju ovoga sporta?
Od neuspjelog trkaca,do uspjelog internet provokatora.Jako puno.
Mislim da ti je komentar za ku.ac.
Zlatomir Ban
U buduce ,na tvoje primitivne provokacije ne odgovaram.
[/quote]
Slusaj druze prvo ja nisam nigdje spomenuo niti jednu rijec iz koliko vidim tvog bogatog rijecnika.
Drugo sto se bunis ako neko argumentovano prica o stvarima iz svog licnog ugla gledanja (na kraju ovo je forum i ovdje raspravljamo o svemu) .
Trece zasto ti svaki moj komentar shvatas kao direktnu provokaciju prema tebi kad se licno i ne poznajemo.
Cetvrto , ti si ipak snimatelj ili sta vec na televiziji a ovaj sport je postojao i prije tebe.
Peto, imas ljudi u Sarajevu , B.Luci,Mostaru jako puno koji ti mogu reci sta ja radim u vezi auto sporta u BiH uopsteno a evo ti nekih od njih: edis , tata , hondagirl ,kostur,mazamali,sike,vladimir,dottore,itd.itd
Sesto: ja tebe nigdje nisam licno vrijedjao a smatram da ti uopste nisi kompetentan da pricas dali je neko propao kao vozac zato sto nezna da vozi ili dr .jer uopste ne baratas cinjenicama ni informacijama
Sedmo i zadnje: za sve nejasnoce i neprikladne izraze slobodno mi se javi na PP ,ja placam kafu gdje hoces a moze i rucak a opet napominjem da je forum javno mjesto za raspravu o svemu pa i o dobrom i o losem. Takodje je mjesto gdje iznosimo licne stavove o necemu sto sam vec nekoliko puta napomenuo a na kraju vidis i u koju grupu korisnika pripadam.
A ponovo ponavljam ako zelite emisiju dici na jos visi nivo , pravilnike i knjige u sake pa samo naprijed.
Ziv ti i zdrav meni bio....
|
|
| 09-28-2006 12:14 PM |
|
 |
NeRo
Member

Status:
|
Sve je to super, sto trke imaju minutazu na najjacem mediju. Ali slazem se sa Procesorom. Treba reportaze dignuti na neki nivo, da ljudi pocnu pratiti trke i da ih stvar pocne zanimati. Da ne bude samo izvjestaj - ovaj prvi, ovaj drugi itd. Treba objasniti i neke stvari, koje se desavaju u pozadini - ovaj se bori sa ovim, ovaj je napravio to i to na autu, ovo je nas najveci talent, ovog su otvarali na prosloj trci itd. I ja volim pogledat reportazu sa koncerta Metalice, ali to ne znaci da cu poslje reportaze postati njihov fan. Reportaze sa trka treba raditi bas na takav nacin, da povuce ljude u sav taj događaj oko trka.
Ne prekidaj ženu dok šuti!
|
|
| 09-28-2006 12:34 PM |
|
 |
Dottore
Jel te baca..!?

Status:
Away
|
Obadvojica Vas doprinosite Auto sportu u BiH, svaki na svoj način... Respect za obojicu,... ali nema potrebe da se raspravljate... stvarno
|
|
| 09-28-2006 12:36 PM |
|
 |
zlaja ban
Member

Status:
|
Sve je to super, sto trke imaju minutazu na najjacem mediju. Ali slazem se sa Procesorom. Treba reportaze dignuti na neki nivo, da ljudi pocnu pratiti trke i da ih stvar pocne zanimati. Da ne bude samo izvjestaj - ovaj prvi, ovaj drugi itd. Treba objasniti i neke stvari, koje se desavaju u pozadini - ovaj se bori sa ovim, ovaj je napravio to i to na autu, ovo je nas najveci talent, ovog su otvarali na prosloj trci itd. I ja volim pogledat reportazu sa koncerta Metalice, ali to ne znaci da cu poslje reportaze postati njihov fan. Reportaze sa trka treba raditi bas na takav nacin, da povuce ljude u sav taj događaj oko trka.
Od pocetka smo htjeli napraviti reportaze upravo za siroke mase.
Cilj je upoznati gledaoce da tako nesto kao auto sport u BiH uopste egzistira.
Sarenilo sa puno kadrova i muzike, dobrim tekstom i simpaticnom voditeljicom je uspjelo.Zadnji izvjestaji rejtinga su to i potvrdili,pa je reportaza stigla u gornji dio tabele,cak ispred pojedinih politickih emisija.
Po meni cilj ove sezone je ostvaren.Dobili smo gledaoce,predstavili gotovo sve vozace sto su vozili ovu sezonu,otvorili put klubovima i takmicarima za laksi pristup sponzorima a u subotu ce mo upoznati gledaoce i o planovima BH KUPA,pa ne znam sta se vise ocekivalo od toga.Pored svega ovoga jos tupiti o tehnickim pojedinostima,stotinkama ......i sve to strpati u 15 minuta,pa ocekivati da prosjecan gledalac ,opsjednut loptom ,sjedi uz ekran.Nisam siguran.
Koliko znam ovoliko minutaze i prostora auto sportu na drzavnoj TV nema ni u HR ni u SR, a vjerujem ni u SL,ali eto mi ni sa tim nismo zadovoljni
@procesor. Trke su bile na ovim prostorima i prije mene,a ja sa tim zivim jos od daleke 1974g.
Od 1980 pa do ludila rata,sam na tadasnjoj TV SA i u JRT shemi gurao(sa uspjehom)ovo isto,i vucarao se sa Tv ekipama po brdima ,i krugovima praveci reportaze.(1987 i sa prvog kruga iz B.Luke)
Ti radi sta ti znas i doprinosi ovom sport koliko mozes,pa ovako zajedno bice svima bolje.
Ajd,u zdravlje
This post was last modified: 09-28-2006 01:06 PM by zlaja ban.
|
|
| 09-28-2006 01:03 PM |
|
 |
zlatan
Member

Status:
|
Molio bih i Procesora i Zlaju da spuste loptu.Niko nije napisao da je
emisija bila na nivou top gear ali u odnosu na to kako se auto moto sport medijski pokrivao u BiH jer napredak OGROMAN.Treba se okrenuti konstruktivnoj diskusiji i pomoci da se auto-moto sport propagira na sto kvaliteniji nacin.Meni licno fali u izvjestajima sa trke (moze na samom kraju) tekst sa rezultatima po klasama na toj trci (sa imenima svih takmicara i klubova) kao i plasman u sampionatu posle te trke (moze prva trojica po klasama) kao i plasman klubova i sponzora (isto tako prva tri mjesta) i generalni plasman.To da mlada voditeljica na samom pocetku nije kompletno vladala terminima je primjetna ali mogu primjetiti da ima i takmicara na forumu koji ne vladaju kompletnom terminologijom.Zato naprijed sa predlozima kako da se poboljsa kvalitet informacija u izvjestaju a to kako da se izmontira izvjestaj bih prepustio profesionalcima.
pozdrav
Zlatan
p.s.
Daj boze da na trke dodju i televizije Pink i BN i sta ti ja znam koliko ih vec ima u BiH i da bude vise razlicitih priloga ali posto imamo samo jednog koji to hoce i moze (I VOLI) da radi trebamo mu pomoci konstruktivno.
|
|
| 09-28-2006 01:09 PM |
|
|
Procesor
Banned
Status:
|
@procesor. Trke su bile na ovim prostorima i prije mene,a ja sa tim zivim jos od daleke 1974g.
Od 1980 pa do ludila rata,sam na tadasnjoj TV SA i u JRT shemi gurao(sa uspjehom)ovo isto,i vucarao se sa Tv ekipama po brdima ,i krugovima praveci reportaze.(1987 i sa prvog kruga iz B.Luke)
Ti radi sta ti znas i doprinosi ovom sport koliko mozes,pa ovako zajedno bice svima bolje.
Ajd,u zdravlje 
Eto ga , pa nismo pecinski ljudi , svaka cast druze na trudu , a vjeruj mi da svi zajedno ne da mozemo nego cemo i uraditi puno vise. Sve je vise ljudi zaintersovanih za BH autosport uopste i to u svim granama. Nadam se da ce za sve nas svanuti bolji dani i to od iduce sezone!!!
Uzdravlje
|
|
| 09-28-2006 01:14 PM |
|
 |
Procesor
Banned
Status:
|
Potpisujem u potpunosti i to sam htio da kazem ali mozda me nisu najbolje razumjeli...
|
|
| 09-28-2006 01:17 PM |
|
 |
josipovic
Member

Status:
|
Morate obadvojica spustiti lopticu na zemlju jer sve sto se radi u korist auto sporta pa makar to bila i kritika pozitivnije su od nikakvog rada bolje receno nerada.Ja sam poceo malo kritikovati voditeljicu na pocetku sezone,ali ne negativno,a onda se to pocne tumaciti negativno i eto ti incidenta.Mi necemo da prihvatimo da je ona dosla kao nespremna za ovu materiju,ALI JE POKAZALA PUNO VOLJE DA SVU PROBLEMATIKU savlada,a i vidni su rezultati.Jos puno ce joj trebati vremena da ovlada sa citavom nasom problematikom i da se prave mnogo bole emisije.A da je samo do Ivane i Zlatka to bi sigurno islo brzim korakom naprijed.Mislim da oni imaju mnogo bariera koje treba savladati tj.druge probuditi da imaju interesa za ovaj vid sporta.U poredjenju na prethodne g. kad nas niko nije zarezivo nikako ovo je ogroman iskorak nabolje s tim da uvijek moze bolje.
SAMO NAPRIJED pa makar i sitnim koracima.
Pozdrav svima i ne kopajte ratne sikire bez prijeke potrebe.
Josopovic M.
|
|
| 09-28-2006 02:58 PM |
|
 |
Sandor
Junior Member

Status:
|
Deplasirano je kritikovati rad jednog istinskog ,dugogodišnjeg zaljubljenika u auto sport.Poznajem Zlaju mnogo bolje i duže od većine onih koji se javljaju na ovom forumu,od njegovih pionirskih poduhvata iz 8o -tih godina pa do dana današnjeg.Takav entuzijazam i predanost poslu koji obavlja rijetko se sreće.To što je neko bio više a neko manje zastupljen u reportažama možda je razlog što su jednostavno bili suviše brzi pa ih se nije moglo snimiti
Mislim da nema mjesta za kritike jer su ljudi jednostavno učinili ono što nikome do sada nije uspjelo,reportaža na televiziji poslije svake trke.Ukoliko neko drugi na nekoj drugoj televiziji može isto to bilo bi još bolje.To što se Ivana nerazumije baš najbolje u automobilističke termine je i razumljivo ali je činjenica i da je iz trke u trku bila sve bolja.
Neke od primjedbi navedenih u prethodnim postovima su opravdane i ekipa će ih vjerovatno u budućnosti uvažiti.
Ivana i Zlaja samo naprijed !
Pozdrav Neven.
|
|
| 09-28-2006 04:26 PM |
|
 |
|
|