|
Ubistvo motoriste !
|
| Author |
Message |
esso_sa
Posting Freak

Group: Registered
Status:
Away
|
RE: Ubistvo motoriste !
E pa mozda ce da nauce i ljudi koji voze a koji su na ovom forumu !
Licno sam uvijek postovao ljude na 2 tocka, obracao posebnu paznju na njihov polozaj u saobracaju dok se krecemo zajedno i uvijek sam im pravio prostora da mogu sigurno proci pored mene. Sada kad sam i sam presao na 2 tocka, jos vise pazim kad sam za volanom i jos vise gledam okolo.
To je poenta kompletnog posta ! Da ljudi nauce da nisu samo automobili na kolovozu !
Neko rece, zasto je vozio po kisi... Pa da su motori predvidjeni za voznju striktno po suhom, onda bi se vozili samo na "slickovima" !
This post was last modified: 05-03-2006 06:29 PM by esso_sa.
|
|
| 05-03-2006 06:26 PM |
|
|
Vector
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
Motociklista uvijek mora da misli za dvojicu, za razliku od automobilista i ostalih kamiondzija. Onaj ko nije u stanju da shvati da na motoru mora biti duplo pa i troduplo oprezniji i "pametniji" od vozaca na 4 i vise tockova, taj nije dorastao da sjede na motor, ili ako sjede, nazalost vrlo brzo moze da se sje*e.
Automotodrom...
|
|
| 05-03-2006 06:37 PM |
|
 |
edinko
Posting Freak

Status:
|
e znam ja to esso, sve sto govorim je iz licnog iskutva meni nije ni jedan motorista u zivotu blicno i svirnuo, a cak sto vise sam prije par dana proleto pored jednog oko 100km/h pa hadzo ubrzo i pljuno mi u staklo, e to je uradio jer mu se curi nije svidjelo kako sam prosao svojom trakom a on je gledao u suprotan pravac i vozio motor kretao sa semafora (zbog svoje brzine sam vodio racuna da nebi skrenuo i sl.) i ja ga na semaforu lijepo stignem i otvorim prozor (a on se mislio raspravljati) e kada sam ga ja hrakno po sred glave i pozvao mu se na mamu i pitao ga jeli mu sada interesantno da pljuje po autu on se usutio i poceo pravdati, esso ti si licno shvatio stvari koje sam napisao a pokusao sam ti odgovoriti samo na pitanje sto ljudi nevole motoriste. sada vidis sto, uvijek strada nevin(vozac auta zato sto se ludak motorista zakuco u njega 200km/h, ili zato sto je glupi vozac nepropisno napravio polukruzno okretanje)
edinko
|
|
| 05-03-2006 06:39 PM |
|
 |
esso_sa
Posting Freak

Status:
Away
|
Ma kao sto rekoh, poenta je da svi ucesnici u saobracaju trebaju biti svjesni i ostalih ucesnika u istom !
|
|
| 05-03-2006 06:49 PM |
|
 |
muslijam
Pedal To The Metal

Status:
Away
|
Licno sam uvijek postovao ljude na 2 tocka, obracao posebnu paznju na njihov polozaj u saobracaju dok se krecemo zajedno i uvijek sam im pravio prostora da mogu proci pored mene.
Slazem se u potpunosti, i ja to uvijek radim kad ih primjetim ali dosta motorista voli da se provlace izmedju auta (pogotovo skuterasi), voze slalom i sl te ih je zaista nemoguce primjetiti.
Inace su motoristi (ona druga skupina koju si naveo) zaljubljenici u motore, mehaniku, kruzanje, putovanja, druzenja... sto i ja volim tako da su mi vazda bili interesantni ali ima onih krkana koji su kupili motore samo da bi bili mangupi i koji uglavnom prave prekrsaje zbog kojih su svi motoristi na losem glasu 
O navedenom udesu necu da pricam zato sto nisam upucen.
Zao mi je kad nastane bilo kakva steta a kamo li kad se ugasi zivot, i nebitno da li je on kriv ili nije.
I da ne misli neko da nesto posebno branim vozace automobila, Boze sacuvaj, i tu je milion onih sto misle da su sami na putu
ili jednostavno nemaju osjecaja, nisu rodjeni da budu vozaci i zato postoji taxi i GRAS.
Fabbrica Italiana Automobili Torino
http://muslijam.blogger.ba/
Fiat 128 Sport Coupe L '74
|
|
| 05-03-2006 06:51 PM |
|
 |
posix
Member

Status:
|
po bosni se motori i voze na "slickovima".
naime, normalna praksa u velikoj britaniji, zemlji koja sigurno ima najveci broj motordzija u evropi, je da se gume na motoru mijenjaju svakih 2-3 hiljade milja u zavisnosti od tempa voznje i vremenskih uslova. u sarajevu je obicaj da motori koji su presli po 50 HILJADA kilometara jos uvijek sjede na fabrickim gumama. izvini ali guma na motoru je radi mekoce poslije 5 do 10 hiljada tehnicki postala slick.
u sve to kad dodamo da je asfalt u bosni i hercegovini katastrofalan i da voznja automobila nije uopste sigurna po kisi onda naravno da voznja motora po bosni i hercegovini APSOLUTNO NIJE PAMETNA po kisi. dok je asfalt diljem velike britanije isti i po suncu i po kisi.
a daleko smo mi od velike britanije. bar jedno 1000 godina batina i "mandatnih"
|
|
| 05-03-2006 06:52 PM |
|
|
Vector
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
Da mi je negdje nakupiti tih guma od 2-3 milje predjenih kilometara, pa ih prodavati nasim motordzijama koji se voze na fabrickim po 50.000 km. Salu na stranu, s obzirom da guma glavu cuva, gdje kod nas ima izbor guma za motore, ja to iskreno nikad nigdje nisam vidio
Automotodrom...
|
|
| 05-03-2006 07:07 PM |
|
 |
edinko
Posting Freak

Status:
|
e esso kada bi svijet bio savrsen tuzno ali istinito.
edinko
|
|
| 05-03-2006 07:14 PM |
|
 |
darkman79
Senior Member

Status:
|
mislim da je bespredmetno raspravljati poginuo je mlad momak pa ne mislim da je i taj covjek to namjerno uradio nesretan slucaj kako god okrenes a mora se malo povesti racuna o bajkerima koji divljaju po gradu ipak ovo nije grad koji ima auto put i kulturu auto puta pa da se 200 vozi po gradu kako god za divljanje i gasanje ima mjesto i vrijeme a to nije sigurno titova i obala itd....
mislim da svi malo trebaju povesti racuna o ponasanju u saobracaju e volim i ja da me ponese masina al valja zakociti sto se kaze cast normalnoj raji koja i kad gasaju imaju sa cime gasat normala gume normala auto al kad vidim klosara kojem je njegov gti produzenje cune koju nikad nije imao i vozi na celavim gumama e onda se zapitam sta se desi ovom papanu kad nagazi auto i zabije se u nekog ne daj boze.
kako god nepaznjom izgubljen jos jedan mladi zivot nazalost.
|
|
| 05-03-2006 08:20 PM |
|
 |
chemb@
UBICA NA 2 TOCKA
Group: Banned
Status:
|
Eh da se i ja javim.Prvo taj nadvoznjak na ciglanama je nesto najopasnije u cijelom Sarajevu,ima toliko kamikaza i baba sa cekerima koji pretrcavaju ulicu a ne gledaju nikako .Ja licno vozim skuter,znaci jedan od ovih sto nas stalno blatite i ruzite ,ali nikad nisam sjeo na motor-skuter bez kacige,jakne i jos poneke zastitne opreme.Ne jurcam po gradu,mada esso zna da jetforce moze puno povuci,ja ne jurcam!Istina je da se provlacim,ali uvijek pazim prvo na sebe pa onda na druge,ali uvijek ima krkana,pogotovu onih majmuna taksista koji se na pola duzine auta ili motora pocnu uvaljivati,naravno uvijek usporim da ne bi bilo svega,al mu naravno uvijek i sve po spisku skrsim.Ne kazem da mi uvijek pazimo,al stvarno ima dosta motorista koji paze i ne jurcaju.Kao sto esso i edinko rekose,uvijek se nade neki krkan sa nekom kantom da se pravi mangup!E takve bi trebalo kaznjavati al kvalitetno kazniti!Koliko motoristi moraju paziti toliko i vozaci automobila moraju paziti.Sad oo sto se desilo na ciglanama je stvarno stravicno!Ne znam dali neko se sjeca ono udesa sto se desio u srijedu na pofalicima,kada je dvica se zapucala u toyotu corolu.U corolu su bili muz,zena i njihov 6 mjesecni sin,inace moji rodaci,a u dvici pijani vozac sa gajbom pive na sjedistu .Znaci uvijek treba duplo paziti,nikada se ne zna ko sjedi za volanom ili ko sjedi na motoru.
R.I.P za vozaca motora.Incident koji se kasnije desio bio je stvarno suvisan!
-chemb@-
|
|
| 05-03-2006 08:21 PM |
|
 |
|
|