Post Reply  Post Thread 
Pages (6): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 Next > Last »
Ubistvo motoriste !
Author Message
Kenno
Posting Freak

Group: Registered
Status: Away
RE: Ubistvo motoriste !

I kad si hiljadu posto u pravu moras paziti na ostale. Svakakvi ljudi danas voze, stari, smotani, bolesni, pijani, drogirani. Zao mi je momka, ali u svakom zitu ima kukolja.
Neki dan ja sam stao na zebru da ljudi pređu preko ceste, kad skuter proleti pored mene, sredinom, ljudi stadose. Pa takve bi ja prvi klepio da poginu, i ne bi mi bilo nicega zao. Motor ima dva tocka manje, i motorista treba dva puta vise paziti, i postovati zakone prije svega.

05-04-2006 08:59 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
esso_sa
Posting Freak

RE:  Ubistvo motoriste !

Kenno Wrote:
Pa takve bi ja prvi klepio da poginu, i ne bi mi bilo nicega zao.

Nemam rijeci ! Fakat ! Rolling Eyes

05-04-2006 09:46 AM
Sike
Posting Freak

Status: Offline

Meni se čini da se esso počeo bojati auta... Very Happy

Naravno žao mi je zbog pogibije i nije sad bitno ko je tu kriv. Ali kad vidim kako pojedini motoristi (koji izbjegavaju Zalužane u veeeelikom krugu) luduju po gradu ne znam šta bi rekao... Rolling Eyes

SRCBL
05-04-2006 10:21 AM
edinko
Posting Freak

nema cviejca u saobracaju, jer nema ni ozonskog omotaca vise Wink

edinko
05-04-2006 10:26 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
coach
Member

I ja bi da izrazim saucesce porodici poginulog motoriste.

A sto se tice divljaka i na 2 a i na 4 tocka cinjenica je da niko nepazi da je sve napola ludo i pijano bilo gdje u bosni cim ima nesto malo "PARA" ko je ko on. Unasem drustvu uopsete nema saobracajne kulture a komoli da neko pazi kako vozi. Ljudi sjedaju za volan a razmisljaju o nekim problemima i iskljuce se iz saobracaja i nit paze nit gledaju a sto se tice murije oni glade muda po vas dan nit sta rade nit nista, zaustave sitnu buraniju njima pisu prijave i to je to. Ja licno nemam nista protiv motoristra svako nesto voli ali ako volis motore u Sarajevu to je onda zestoko opasno jer u ovom gradu niko nepazi na njih ali ni oni na druge. Svugdje u svijetu motoristi po gradu voze normalno a jel izadju na auto put onda pocinju da brzo voze, a normalno tamo je kultura u saobracaju do te te mjere razvije da uopste nije potrebna policija da nekoga kontrolise. Neznam ali svima se desi da po dvije tri minute cekaju da se ukljuce sa sporedne ulice a kad se uvali psuje ti mater i izasao bi ta te bije nema tu kulture nigdje.
Poenta je da dok god nebude kulture u saobracaju opcenito (a i u drustvu) to ce se desavati.

http://www.as-coach.net

This post was last modified: 05-04-2006 01:59 PM by coach.

05-04-2006 01:58 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Schumi
Senior Member

RE:  Ubistvo motoriste !

esso_sa Wrote:
E evo ovako ! Prvo trebas da razlikujes 2 vrste motorista ! Postoji prva vrsta uglavnom vidjena u gradu a to su tzv "celave glave" tj. nabildani krkani u majicama kratkih rukava i japankama.

pretpostavljam da je to onaj sa slike sto se mota po forumu na R1 Very Happy
Ovo je stvarno uzas,a stvarno mi je zao pogotovo jer je momak imao svu opremu i to se ipak desilo.Da nije imao opreme ko ovi fakini lopatom bi ga skupljali po cesti..Ma bez oklopnog vozila kod nas nisi siguranSad

Mrzim ljude koji uzimaju drogu.Posebno graničare!
05-04-2006 03:33 PM
edinko
Posting Freak

bravo schumi, oklopnjak je zakon.
esso evo danas sam cio dan pratio motoriste kako voze, ni JEDAN nije normalno prosao, kako pojedinac tako coporativno ili ti grupno.cak dok su stajali na semaforu turirali su motore valjda pozeljeli da sto prije skinu prasinu sa motora Wink
samo sam malo vise obracao paznju i to je moja ocjena.

edinko
05-04-2006 06:40 PM
edinko
Posting Freak

joj zaboravio sam jednog bio je parkiran Laughing

edinko
05-04-2006 07:05 PM
Kenno
Posting Freak

RE:   Ubistvo motoriste !

esso_sa Wrote:

Kenno Wrote:
Pa takve bi ja prvi klepio da poginu, i ne bi mi bilo nicega zao.

Nemam rijeci ! Fakat ! Rolling Eyes

Ama, ne postuju zakon esso.
Ja jako cijenim motocikliste koji postoju zakon i voze u skladu sa njim. A ja takvih dodsad u BIH vidio nisam.
Uostalom, mom dedi je motociklista '74 udario i s*ebao vrata sa vozacke strane na novom fiatu 125 special, covjek stajao u koloni, "pametni" motociklista" preticao kolonu, sto je protivno zakonom.
Neki dan skuteras mal mi nije mamu udario.
I mislis da mi je zao motociklista koji ne postuju zakon?

Motociklisti preticu kolone, voze iznad dopustenog ogranicenja, provlace se gdje god mogu, ulijecu između auta. KAd pokazu malo respekta ne prema meni, nego prema zakonu, onda ce imati i moj respekt.
Ima, naravno i motociklista koji su sasvim OK, ali prosjeka vam jako kvare budale koje se izivljavaju na raznim motorima, pocevsi od 50ccm skutera do yamahe r1 ili sl.

Zao mi je konkretno momak koji je poginuo, ali trabao je i on malo vise paziti. Znao je da je veci rizik na motoru, nego u autu.
Najlakse je okriviti vozace...

05-04-2006 07:06 PM
edinko
Posting Freak

jeli ko citao novine, sta kaze sudski vjestak!

edinko
05-04-2006 07:08 PM
Pages (6): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: