|
Ubistvo motoriste !
|
| Author |
Message |
e.bug
Senior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Ubistvo motoriste !
Divljamo svi mi ponekad, ali ni vi niste cvjecke sto jest jest. Momak je poginuo radi DEBILA koji se polukruzno okretao tamo gdje nije trebao. Bas sam danas prolazio onuda sa motorom i levat se sa MB 180 okrece tacno gdje je i onaj sa Daewoom! Pa cita li iko novine?! Ono ni Rossi ne bi izbjegao, to je sekunda... nema tu ni paznje ni opreme ni kocnica koje ti mogu pomoci. Momak da je isao 400 opet ne bio kriv zato sto se onaj tamo NIJE smio polukruzno okretati.
ride it like you stole it
This post was last modified: 05-04-2006 08:00 PM by e.bug.
|
|
| 05-04-2006 07:53 PM |
|
|
muslijam
Pedal To The Metal

Status:
Away
|
Danas mi zamalo pred ocima ne nastrada skuteras, pretice (s ilijeve strane) 6-7 vozila na sred raskrsnice gdje dosta vozila skrece u lijevo 
uz to preko pune linije prelazi u traku predvidjenu za vozila iz suprotnog smjera a ulica kojom se kretao ima po dvije trake za svaki smjer...
Sad mi recite koliko je prekrsaja napravio i sta bi bilo da je neko skretao lijevo ???
Fabbrica Italiana Automobili Torino
http://muslijam.blogger.ba/
Fiat 128 Sport Coupe L '74
|
|
| 05-04-2006 08:16 PM |
|
 |
VStarRider
Junior Member

Status:
|
Neznam, ne volim motoriste, iz istoga razloga kao sto je edinko napisao, ali jebga, sekunde odlucuju, to je nesretan slucaj koji je nazalost zavrsio pogibijom jednog mladog momka.. Al mislim da 90% motorista u gradu vozi brze nego sto bi trebalo, ja se ne sjecam da sam 2puta u zivotu u gradskoj voznji "pretekao" motor, jedni svaka cast momcima iz onoga RAJVOSA kluba, ak se tako zove, oni su bas "CRUSERI" 
Radi ovog boldiranog dijela se javni, imas pivu od mene.
|
|
| 05-04-2006 08:17 PM |
|
 |
VStarRider
Junior Member

Status:
|
Pa takve bi ja prvi klepio da poginu, i ne bi mi bilo nicega zao.
Nemam rijeci ! Fakat ! 
Ama, ne postuju zakon esso.
Ja jako cijenim motocikliste koji postoju zakon i voze u skladu sa njim. A ja takvih dodsad u BIH vidio nisam.
Uostalom, mom dedi je motociklista '74 udario i s*ebao vrata sa vozacke strane na novom fiatu 125 special, covjek stajao u koloni, "pametni" motociklista" preticao kolonu, sto je protivno zakonom.
Neki dan skuteras mal mi nije mamu udario.
I mislis da mi je zao motociklista koji ne postuju zakon?
Motociklisti preticu kolone, voze iznad dopustenog ogranicenja, provlace se gdje god mogu, ulijecu između auta. KAd pokazu malo respekta ne prema meni, nego prema zakonu, onda ce imati i moj respekt.
Ima, naravno i motociklista koji su sasvim OK, ali prosjeka vam jako kvare budale koje se izivljavaju na raznim motorima, pocevsi od 50ccm skutera do yamahe r1 ili sl.
Zao mi je konkretno momak koji je poginuo, ali trabao je i on malo vise paziti. Znao je da je veci rizik na motoru, nego u autu.
Najlakse je okriviti vozace...
Pogledaj malo bolje
|
|
| 05-04-2006 08:19 PM |
|
 |
muslijam
Pedal To The Metal

Status:
Away
|
Nemojte me pogresno shvatiti, ja stvarno pazim kad vozim nevezano da li su oko mene motori ili auti i zao mi je kad se bilo kome desi nezgoda nevezano jeli kriv ili nije, to se moze desiti bilo kome i bilo kad.
Ali i ako dodje do udesa autu ode blatobran, vrata, hauba... a motoristi ruka, noga, galava... pa vi sad vidite ko treba vise da pazi
Fabbrica Italiana Automobili Torino
http://muslijam.blogger.ba/
Fiat 128 Sport Coupe L '74
|
|
| 05-04-2006 08:24 PM |
|
 |
VStarRider
Junior Member

Status:
|
Najgore u svemu je to sto pojedinci jedinu krivicu poginulog momka nalaze u tome da je bio na motoru.
To je porazno.
Taj momak nije bio jedan od onih koji su neoprezni, koji se voze bez opreme i koji ne razmisljaju.
JEDINA STVAR zbog koje taj momak danas nije ziv je sto je vozac automobila napravio potez mimo propisa bez provjere da li je ulica prazna.
|
|
| 05-04-2006 08:28 PM |
|
|
edinko
Posting Freak

Status:
|
e a dali je bio pod uticajem alkohola, samo pitam?
edinko
|
|
| 05-04-2006 08:41 PM |
|
 |
Wizard
Member

Status:
|
Momak je kriv sto je vozio motor i tacka.....
Ovo je BiH i on je kriv sto je vozio motor,
pomirite se sa tom cinjenicom, kao i sa tom da se nista nece promijeniti....
RIP, te iskreno saucesce porodici nastradalog, te njegovim prijateljima
S3T
Sarajevo
|
|
| 05-04-2006 10:10 PM |
|
 |
esso_sa
Posting Freak

Status:
Away
|
u tom slucaju to se zove obostrana krivica koja se izrazava u % !
U slucaju koji se dogodio na Ciglanama to se ne zove kako to ti nazivas nego se to zove "ubistvo iz nehata"
@Vstar Rider, nisam znao da si u Rajvosa. Pozdravi mi Babuku ! Bas smo se prije nekih 10 dana skupa vracali iz Mostara
This post was last modified: 05-05-2006 05:44 AM by esso_sa.
|
|
| 05-05-2006 05:43 AM |
|
 |
chemb@
UBICA NA 2 TOCKA
Group: Banned
Status:
|
Evo opet da se skuteras javi.Ja prvi se provlacim izmedu auta i obilazim ih,al uvijek pazim dali neko skrece ili hoce da se ubaci,okrene itd...E sad sto ima kretena koji stanu pa razmisljaju i onda kad ih krenes obici oni smotaju puni ne gledajuci.Mene je tako toyota skupila.Stao on razmislja,ja zmigavac,krenem ga zaobilaziti a on puni smota i pravo u mene.Slazem se sa e.bug-om,taj nadvoznjak je pravo jeben,jer ama bas niko ne gleda kada prelazi ulicu ili kada se okrece,uvijek idu na ono "stat ce on,zakocit ce",pa nije svako shumaher.Eto juce idem od otoke prema gradu a drot u uniformi,stariji covjek,u civilom golfu dvici meni nesto poce svirati,da mu se sklonim a ja vozio krajnjom desnom trakom,eto kakva je kultura saobracaja,poceo nesto on pricati,pokazuje meni nesto rukama lafo on zajeban nesto.Nismo bas mi skuterasi tako losi
-chemb@-
|
|
| 05-05-2006 06:08 AM |
|
 |
|
|