|
ukljucim klimu auto se gasi.
|
| Author |
Message |
rotokn
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
ukljucim klimu auto se gasi.
radi se o seat cordobi 55kw,ima automatsku klimu,i radilo je sve ok do prija nekoliko dana.naime dok je auto u ler stanju pri ukljucivanju klime,auto pocinje da podrhtava,obrtaj padne sa 800 na 500,pri ukljucivanju jos nekoga potrosaca dodje do gasenja pogotovu kod semafora gdje se koristi kocnica i zmigavac.kod otvorene voznje nema promjena.znam da klima optereti motor ali mene zanima jer je prija radilo normalno ,sekund ili dva bih promijenilo zvuk i stanje bih se stabiliziralo.sad kod ukljucivanja se cuje jaci zvuk tipa"cvak" i tad pocinju problemi.molim ako netko zna da mi kaze sto bih moglo biti i koliko bih me kostalo.hvala
|
|
| 07-25-2008 06:51 PM |
|
|
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
RE: ukljucim klimu auto se gasi.
Kompresor ti pravi preveliko opterecenje vjerovatno zbog nedostatka ulja.Prvo sto mozes pokusati je negdje u servisu da ti zamjene ulje u kompresoru klime.
Ako situacija ostane ista kompresor ce brzo da rikne jer su to prvi znaci istrosenosti.Poslije toga ti slijedi zamjena kompresora koji polovan kosta od 350 do 450 km zavisi kako gdje a nov je od 750 do 1500 opet zavisi kako gdje.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 07-26-2008 02:41 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Tj. 350 odnosno 750 je kod dr.mr.pr. hahahaha
Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!
|
|
| 07-26-2008 04:47 PM |
|
 |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Status:
|
Ma jok ba.Mislim da bi ja to mogao i napraviti za jos manje.
|
|
| 07-26-2008 05:18 PM |
|
 |
rotokn
Junior Member

Status:
|
zahvaljujem Ajdin,danas sam bio u servisu,izvrsili mi inspekciju ,njihova dijagnoza je "treba ocistiti dio gdje se nalazi ler klapna ,"izvinite na nestrucnom objasnjenju.na moje pitanje moze li sama klima uzrokovati problem,odgovorili su mi ako punjenje nije u redu,da.cijena punjenja u servisu je 120km,kod tipa koji puni klimu ispod ruke ili kako vec receno je 30km.zanima me dali pri punjenju klime se automatski nadopuni ulje ili je to posebna smjesa za punjenje.hvala
|
|
| 07-26-2008 08:35 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Ma jok ba.Mislim da bi ja to mogao i napraviti za jos manje.

Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!
|
|
| 07-26-2008 10:05 PM |
|
|
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Status:
|
zahvaljujem Ajdin,danas sam bio u servisu,izvrsili mi inspekciju ,njihova dijagnoza je "treba ocistiti dio gdje se nalazi ler klapna ,"izvinite na nestrucnom objasnjenju.na moje pitanje moze li sama klima uzrokovati problem,odgovorili su mi ako punjenje nije u redu,da.cijena punjenja u servisu je 120km,kod tipa koji puni klimu ispod ruke ili kako vec receno je 30km.zanima me dali pri punjenju klime se automatski nadopuni ulje ili je to posebna smjesa za punjenje.hvala
Ulje se nepuni automatski nego posebno i to neposredno prije pustanja plina u sistem.U servisu nekad sami zamijene a nekad moras napomenuti.
Ti sto pune ispod ruke niti imaju ulja niti imaju potrebnu aparaturu za dodavanje ulja.
Najcesci i osnovni problem i razlog crkavanja kompresora je upravo to ulje.
Posto kod tebe klima radi ti nemas potrebe ista puniti nego samo ulje zamijeniti.Tj.pozeljno je radi sebe da znas da si ga zamijenio.
Za tu dozer klapnu ti nije problem.To mozes i sam napraviti.
|
|
| 07-26-2008 10:36 PM |
|
 |
rotokn
Junior Member

Status:
|
hvala Ajdin,sam sam vec ocistio tu klapnu,a za ulje cu uraditi kako si rekao,hvala puno
|
|
| 07-27-2008 11:29 AM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Status:
|
cijena punjenja, u sarajevu, sada je izmedju 80 i 100 KM.. to nekad bilo 120
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 07-27-2008 05:35 PM |
|
 |
fastmf
Hota Racing

Status:
|
radi se o seat cordobi 55kw,ima automatsku klimu,i radilo je sve ok do prija nekoliko dana.naime dok je auto u ler stanju pri ukljucivanju klime,auto pocinje da podrhtava,obrtaj padne sa 800 na 500,pri ukljucivanju jos nekoga potrosaca dodje do gasenja pogotovu kod semafora gdje se koristi kocnica i zmigavac.kod otvorene voznje nema promjena.znam da klima optereti motor ali mene zanima jer je prija radilo normalno ,sekund ili dva bih promijenilo zvuk i stanje bih se stabiliziralo.sad kod ukljucivanja se cuje jaci zvuk tipa"cvak" i tad pocinju problemi.molim ako netko zna da mi kaze sto bih moglo biti i koliko bih me kostalo.hvala
kazes 55 kw
i te kakav zalogaj snage mu to sve uzme podrhtavati je normal za takav auto ...
na v6 ukljucis klimu pa padaju obrataji, osjetno duze vrti, teze povlaci ....
cvak je zvuk za "kuplung" klima kompresora daj ga pregledati iako je cvak ok zvuk
and the road becomes my bride.....
i"ve stripped of all but pride so in her i do confide....
and she keeps me satisfied........
This post was last modified: 07-27-2008 08:01 PM by fastmf.
|
|
| 07-27-2008 07:59 PM |
|
 |
|
|