|
UMIRE KARTING BRDO VOZE PENZIONERI !
|
| Author |
Message |
TITO007
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
UMIRE KARTING BRDO VOZE PENZIONERI !
Rovim jutros ovaj forum , tražeči negdje rezultate trke kartinga koja je vožena u subotu u Brčkom za prvenstvo ove jebene države , ali nema nigdje ništa , ama baš ni riječ.
Razmišljam onda o budučnosti ovog sprta , jer ako na ovoj stranici , a koju ja lićno smatram broj jedan , auto sporta niko nije pomenuo karting , čemu se onda ta djeca imaju nadati i šta im treba biti motiv za dalja takmičenja A baš ta djeca su realno jedina prava budučnost i realna osnova da nam i više kategorije ovog sporta dobiju , perspektivne , talentovane , več probrane takmičare ,koji se sutra mogu uhvatiti u koštac sa takmičarima iz okruženja .
U protivnom nam ostaje da poslije trke , kao sad na Igmanu , po forumima naglabamo kako je peugeot 106 iz CG PRLJAV I kako je nemoguče da bude brži od večine naših iz H, ili kako je CLIO iz HR brži od naših HONDI itd
Uz dužno poštovanje naših takmičara sa brda ,(mislim na vrstu takmićenja ) mišljenja da nije sve u autima i parama ima nešto u mladosti i talentu , a koji se kroz karting idealno razvija , i nudi rasadnik perspektivnih vozača , koji treba podsticati.
Minimum koji možemo je da bar propratimo takmičenja u kartingu i da bar objavimo rezultate sa istih !!!!!!!!!!!
jer toj djeci to užasno puno znači !!!
|
|
| 07-16-2007 07:28 AM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
RE: UMIRE KARTING BRDO VOZE PENZIONERI !
ja se mogu samo sloziti da je kompletan autosport umro.
S tim da ja mislim da je davno umro samo vecina nas jos toga nije ni svjesna.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 07-16-2007 07:36 AM |
|
 |
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status:
Away
|
ja se mogu samo sloziti da je kompletan autosport umro.
S tim da ja mislim da je davno umro samo vecina nas jos toga nije ni svjesna.
I onda se cudimo sto radnici u strajkove stupaju poslije 76. neprimljene plate...
Letargija nam je dosla glave... letargija nam dolazi glave... letargija ce nam uvijek dolaziti glave... takvo je stanje uma BH covjeka i nista nas nikada nece promijeniti i uvijek cemo se zaliti kako nam "drugi rade o glavi"... a ko ce kad znamo samo sjedit/lezat i ne radit nista, a u vrhuncu svoje zainteresovanosti za nesto reci nesto poput ovoga gore...
http://www.bhrenaultclub.com/
11
|
|
| 07-16-2007 07:49 AM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
ako je iko ista pokusavao pomaci s mjesta to sam ja sa nebrojeno puno tekstova komentara, i svega sto sam radio proteklih godina.
Svaki put sam nailazio na zid. Nakon nekog vremena sam se i ja umorio i ne da mi se vishe pokusavati pomoci nekome ko ne zeli sam sebi pomoci.
Karting takmicarima sam cak davao mogucnost i da im se napravi besplatno web site i da ih se promovira na internetu i sta sve ne. Ni jedan takmicar nije bio zainteresovan za to.
To s jedne strane, s druge strane, BIHAMK je apsolutno nezainteresovan za promociju sporta i za napredovanje sporta u bilo kom pogledu.
TI ljudi nikad nisu napisali ni jedno press saopstenje, nikada nisu poslali ni jedan poziv za neku trku novinarima, nikad nisu platili ni jednu reklamu za trku --- nikad nista...
I sam TITO zna kako je organizovana zadnja trka u Sarajevu, kada je fakticki izfinancirana od strane ljudi koji vole karting. BIHAMK nije kako treba prstom mrdno, a ako se dobro sjecam (mozda grijesim) cak su i pehari placeni od strane drugih ljudi a ne od BIHAMK-a.
BIHAMK je samo doveo mjernu sluzbu (bice da su i to naplatili) i stavio BIHAMK logo na stazu.
Da je do BIHAMK-a ne bi bilo ni te trke, zapravno ne bi ni bilo kartinga.
Istovremeno, trebalo bi se znati da BIHAMK u svom proracunu nedavno imao izdvojenu stavku od 30 000 KM za skolu kartinga. Jel se iko sjeca te skole?
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 07-16-2007 07:59 AM |
|
 |
fastmf
Hota Racing

Status:
|
e šta je sve Miro, pokoj mu duši radio da održi karting i šta su sve pojedinci radili i kapu im skidam.
usput nevezano za temu a ipak uvezano vrlo
zna li IKO OD VAS KO SU SVE BILE SUDIJE NA IGMANU 2007???
LJUDI KOJI NISU NI PROČITALI PRAVILNIK ......... LJUDI KOJI U ŽIVOTU SVOM NISU BILI NI NA JEDNOJ TRCI
and the road becomes my bride.....
i"ve stripped of all but pride so in her i do confide....
and she keeps me satisfied........
|
|
| 07-16-2007 08:50 AM |
|
 |
TITO007
Junior Member

Status:
|
O bihamku je bespredmetno raspravljati , ta tema je totalno isfurana , da su imali predvidžen budžet od 30000 to sam siguran , da su imali i preko sporta oprali i puno veče svote i to sam sigura , ali mi nije jasno , do kad , jel stvarno jedini način da ti ljudi poumiru pa da taj način svoje funkcije prepuste ljudima koji bi nešto konkretno uradili po pitanju ovog sporta koji izumire .
Moja nakana je billa da ovaj portal i njemu slične podstaknem da zaštitimo vrstu koja izumire !
|
|
| 07-16-2007 10:12 AM |
|
|
Katz
Administrator

Status:
|
Postoji jednostavno resenje.
Odvojite sport (auto, moto, karting) od BIHAMK-a.
Forever #1
Igor Savic - Gonza
|
|
| 07-16-2007 11:05 AM |
|
 |
fastmf
Hota Racing

Status:
|
O bihamku je bespredmetno raspravljati , ta tema je totalno isfurana , da su imali predvidžen budžet od 30000 to sam siguran , da su imali i preko sporta oprali i puno veče svote i to sam sigura , ali mi nije jasno , do kad , jel stvarno jedini način da ti ljudi poumiru pa da taj način svoje funkcije prepuste ljudima koji bi nešto konkretno uradili po pitanju ovog sporta koji izumire .
Moja nakana je billa da ovaj portal i njemu slične podstaknem da  zaštitimo vrstu koja izumire !
ali poput svega kod nas što nevalja pa treba izmjeniti, iole ljudi koji imaju jaja da dignu glas i da probaju nešto da poduzmu nepostižu gotovo ništa......... podrška je zanemariva a još ne nadjosmo novog josipa broza TITU da digne prašinu svojski........ i ja sam za radikalne zamjene ajde predloži ajde da istrajemo i hajde nešto konkretno da pokrenemo.... računaj moju pomoć u svakoj sferi u kojoj mogu doprinjet bilo čim..... a edisu ja vjerujem da se gadi sve to već godinama se ganja s idijotima.... misliš da koga interesuje od takmičara do imbecila u rukovodećoj strukturi ..... očigledno i njima (takmičarima) puca *urac što se jedan Edis i njemu slični bune i protestuju što ujedno i razočarava...... unija je bitna za prosperitet a lični i šturi interesi ne doprinose nikome.... to treba servirati onima koji su temelj ovog sporta, učesnicima.... jer samo oni mogu konkretno izmjeniti stvari......uz malu pomoć medija ....... iako skepsa postoji i tu jer oni koji razbaštiniše sve živo bili bi najsretniji kad nebi bila ni jedna trka u kalendaru........... hajd budi pametan.......
hajd imaj volje a sudeći po portalu.......... više sve to smeta onima koji su tiho ili nikako tu te onima koji tot sve sa strane promatraju nego onima koje bi to sve trebalo itekako da interesuje..........
This post was last modified: 07-16-2007 11:09 AM by fastmf.
|
|
| 07-16-2007 11:06 AM |
|
 |
fastmf
Hota Racing

Status:
|
Postoji jednostavno resenje.
Odvojite sport (auto, moto, karting) od BIHAMK-a.
doniraj nam automate marke ak-47 i jedno oklopno vozilo sposobno za opsadu direkcije
kako lave kako
|
|
| 07-16-2007 11:11 AM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
malo je jedno oklopno vozilo..malo li je
|
|
| 07-16-2007 03:13 PM |
|
 |