|
UPOMOC-karter
|
| Author |
Message |
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
UPOMOC-karter
#evo upravo nazad, bio na nekom sitnom putovanju i is'o po neka kolica... onaj rover 200 '99 (spominjo sam ga nedje jednom)... u pitanju je 1.4 16v twin cam, i stigli smo do mjenjanja ulja... ali...
... cova koji je posjedovao kola je **ebo onaj saraf mali kojim se ispusta ulje. Ulja trenutno nema u motoru, kolica se ne voze naravno. Saraf se vrti u nedogled ali ne izlazi, sad, zamjenio bih ja njega ali...
..Kako da ga izvrnem ???? stvarno mi je skenjo dan a mislio sam to i servis odradit odmah. Ima neko iskustva s tim, ili ideju uopste ???
Man maximum Machine minimum
|
|
| 03-15-2005 01:59 PM |
|
|
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Group: Registered
Status:
Away
|
Ulje crpi van pomocu pumpe za ispumpavanje ulje cije se crijevo ubaci kroz otvor sipke za pregled razine ulja i zdravo...
http://www.bhrenaultclub.com/
11
|
|
| 03-15-2005 02:34 PM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Status:
|
Ulje crpi van pomocu pumpe za ispumpavanje ulje cije se crijevo ubaci kroz otvor sipke za pregled razine ulja i zdravo...
Eh, eto srece kad bi mogo to... u tome i jeste poenta, ulja nema u masini jer je iscurilo kroz taj saraf koji nije dotegnut, samo "trlaha" u mjestu a ne odvrce/zavrce se, vrti se u nedogled... znaci moram se rijesit tj zamjenit saraf da bi stavio novo ulje jer i to ce iscurit ako sad stavim!!!
Znaci, otiso mu navoj pa ne mogu nidje s njim, nadam se da je saraf taj koji je istao bez navoja, manja sansa da se to desi na karteru
Man maximum Machine minimum
|
|
| 03-15-2005 03:17 PM |
|
 |
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status:
Away
|
Hm, da... silly me...
Huh, pa dosta zeznuto, ma po ovome bolje da te posavjetuje neko s malo vise prakse u cackanju po takvim stvarima....
http://www.bhrenaultclub.com/
11
|
|
| 03-15-2005 03:42 PM |
|
 |
opel
Junior Member

Status:
|
Izgleda da moras skidati ceo karter i nositi kod nekog (drebang) da ti napravi novu nareznicu i veci-drugi saraf.
|
|
| 03-15-2005 04:01 PM |
|
 |
esso_sa
Posting Freak

Status:
Away
|
Ili ako ti je mrsko to raditi fino zavari taj saraf skroz i mjenjaj ulje u buducnosti kako ti je 0-100 rekao. Al opet zamjena je po meni najbolji potez
|
|
| 03-15-2005 04:20 PM |
|
|
crank
Banned
Group: Banned
Status:
|
|
| 03-15-2005 04:27 PM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Status:
|
jel AL ili FE carter???
nisam 100% siguran al mislim da je AL masina. Sad, da li je i karter AL ne znam. ev trazim namaH
|
| 03-15-2005 05:30 PM |
|
 |
crank
Banned
Group: Banned
Status:
|
ako je limeni lako ce ti biti da zavaris s nekog drugog kartera,to ti je najbolje rjesenje,ili ako ima mesa da narezes veci navoj a da ti tokar napravi veci saraf.za aluminijski ces isto morat narezivat novi navoj i pravit novi saraf.ako je aluminijski kad budes pravio saraf napravi bakreni i nek ti sitni navoj napravi
|
|
| 03-15-2005 06:20 PM |
|
 |
DYNO
Senior Member

Status:
|
ma samo ti otidji na otpad i kupi polovan karter i nov dihtung pa da mi to uvrnemo danas
Alfa Romeo the only car manufacturer in the world were the bonnet hinges wear out quicker than the tyres.
|
|
| 03-16-2005 08:18 AM |
|
 |
|
|