|
uskoro okupljanje
|
| Author |
Message |
Faruk
Unregistered
Group: Unregistered / Not Logged In
Status:
|

nesto sam trazio i naletim na ovu slike
pise Đani Šverko na Butmiru `75
|
|
| 04-30-2005 11:27 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
VOZIO 8) 8) 8)
|
|
| 05-01-2005 07:33 AM |
|
 |
zlaja ban
Member

Status:
|
VOZIO 8) 8) 8)
Stojadina (max)???
|
|
| 05-01-2005 01:25 PM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
|
| 05-01-2005 03:25 PM |
|
 |
zlaja ban
Member

Status:
|
samo sam zaboravio redosljed boja.
mislim,naprijed plav sredina bijela i nazad zut???
|
|
| 05-01-2005 05:00 PM |
|
 |
Saka
Junior Member

Status:
|
Evo slučajno naletih na vašu raspravu pa iako nemam običaja da se uključim (više volim da samo čitam) da i ja dodam nekoliko rečenica.Pokušat ću da ispravim neke činjenice koje po meni izgledaju malo drukčije Rasprave na forumu pratim od početka njegovog rada ali meni je draže da čitam nego da diskutujem.Svi oni koji znaju kakav je bio auto sport u prošlosti znaju zašto se ne uključujem jer mi se jednostavno ne da da se zamlačujem sa kojekakvim levatima koji sada vode sport u BIHAMK-u.Ovo sada je dosta daleko od onoga auto sporta koji smo mi imali u 70-tim i 80- tim godinama prošlog vijeka.Da sam u pravu potvrđuje činjenica da NIKO od starih takmičara i sportskih funkcionera sada praktično nije u BIHAMK-u.Jedini izuzetak je Kadić, a i njemu se čudim jer ima motiva poslije onoliko naslova, titula i pehara.Svi ostali su praktično otjerani.Meni lično kada sam se prihvatio dužnosti Disciplinskog sudije je rečeno „da ako neko treba da kažnjava, onda je to Elmedin“.Za mene poslije toga tamo nema mjesta dok se nešto ne promjeni.Zato je auto sport takav kakav jeste.
Za Zlatana Bana
Mislim da apsolutno nisi u pravu za Miroslava Milutinovića – Kviska u dijelu u kome kažeš da je bio predsjednik Odbora za sport AMS BiH.On NIKADA nije bio predsjednik Odbora za sport ali JESTE vršio funkciju njegovog sekretara i to u periodu od 1983 pa sve do početka rata i to kao profesionalni zaposlenik u Radnoj zajednici AMS BiH.
Predsjednici odbora za sport AMS BiH su bili:
Od 1980.do 1984. godine Goran Bilan - jedan mandat, od 1984. godine do 1990. godine Mirko Sakić - dva mandata i od 1990.godine do početka rata Želimir Soldo.
Do 1984. godine nije bilo sporta u ovakvom organizacionom obliku pa su se sportom bavili Aleksandar – Aco Popović i Franz Wolmayer
Bilan je bio jedan mandat predsjednik Odbora za sport AMSJ dok sam ja u jednom mandatu bio Disciplinski sudija OAMS AMSJ.
U vrijeme kada je Kvisko bio sekretar Odbora za sport sekretari AMS BiH su bili Trifko Komad i Dako Radošević (koji je snažno podupirao sport) a presjednik Predsjedništva BiH je bio Stanko Tomić (radio u isto vrijeme kao direktor u Željezari Zenica).Kvisko je bio i sekretar Organizacionog odbora dva YU relija koji su se 1984. i 1985. godine održali u Sarajevu (predsjednik OO je bio Savo Čečur).U isto doba je bio zamjenik člana (predstavljao AMS BiH) u dvije komisije na nivou bivše države i to:
U Tehničkoj komisiji OAMS AMSJ gdje je zamjenjivao Oliver ing.Milavca (vozio se na nekoliko takmičenja sa Nevenom - treći član naše komisije je bio Goran Lubarda) i Nebojišu Banovića u Komisiji za kružni brzinski auto – sport (zajedno sa Mišom Baukom).Nekoliko puta je bio i delegat AMSJ na tim takmičenjima
Prije zaposlenja u Radnoj Zajednici AMS BiH je bio sekretar za sport u AMK „Željezničar“.
Kapara je u pravu za Kviska, njegovog sina, Borku i Pecino snimanje.Za Kviska znam samo da je sada aktivan u udruženju auto-veterana i da ponekad nešto napiše za njihov časopis „.OLDTIMER“.Tako je pisao serije „Tito i automobili“, „Obrenovići i automobili“ itd. (uglavnom istorijske teme).Ponekad se sa njime čujem.
Što se tiče ostalog mislim da ste ti i Kapara u pravu.Njegov kec je stvarno bio u tri boje.Nažalost slike sa te trke (a i ostalih) su mi propale u ratu ali mislim da nešto ima Kadić pa ću gledati da to nabavim pa ću ih možda staviti i na forum.Sa nama je još bio i Zlatan Galić – Gale koji je sada u Danskoj (tamo je i Božidar Nikić) dok je Bauk u Chicagu.
Pozdrav od Sake.
|
|
| 11-20-2005 10:16 AM |
|
|
zlaja ban
Member

Status:
|
@saka
Ti si stvarno nevjerovtna ,prava enciklopedija istorije BiH i exYU auto sporta.Moras da sto vise pises,a ne samo da citas.Mislim da bi ti postovi bili naj citanii na forumu.
Stanje u auto sportu je zalosno,i daleko ispod 70-ih i 80-ih,ali svako od stare garde ipak treba da se bori za vracanje ovog sporta na njegovo mjesto svoim komentarima i ukazivanjem na nepravilnosti.
|
|
| 11-20-2005 01:08 PM |
|
 |
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status:
Away
|
Mozda nije pravi podforum za to, ali sam vec jednom to postavio kao pitanje u podforumu BiH Prvenstvo pa nisam nikada dobio odgovor, sve do trenutka kada je pao forum i taj post ostao izgubljen sa mnogim ostalim postovima, pa cu pitati opet...
Zbog koga postoji i za koga radi organizacija zvana Bihamk? Zbog takmicara ili takmicari zbog i za njih?
Dokle ce vozaci trpiti stanje u kojem se ovaj sport nalazi vec toliko godina?
I tada u toj temi sam dao prijedlog, mozda je glup, pa mi na njemu oprostite jer se auto-moto sportom (nazalost) nikad nisam imao prilike baviti niti ga u ovoj drzavi nesto posebno pratim, ali zar nije moguce da tom istom Bihamku pokazete sta o njima mislite tako sto cete se zrtvovati jednu sezonu i nevoziti?
Zasto ne iskoristite evo ovu zimu koja je pred nama, pa ukljucite sve ove ljude koji (jos uvijek) zele raditi za dobrobit tog istog sporta i napravite preokret? Makar i paralelno prvenstvo? Nece biti priznato od FIA-e? Pa sta? Dokle nece biti priznato? Koliko ce "supljih" sezona FIA trpiti tom istom Bihamku?
Ljudi koji se jos uvijek zele time baviti, imaju volje, znanja prije svega, iskustva iz vremena kada je to zbilja licilo na pravo prvensto su na srecu jos uvijek tu...
http://www.bhrenaultclub.com/
11
|
|
| 11-20-2005 01:22 PM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|