i da je staro 88god Kenan ti je potvrdio sto sam i ja rekao
Sto se vozanja auta tice, mozes ga na USA tablicama voziti samo ako imas boraviste u USA
Ma sve mi je jasno HYBRID, vec ja hocu da prevedem auto i da ga prodam.
Samo Kenan kaze da dole gledaju starinu auta sa naljepnice (kad se auto pravilo 2000) a model godine je 2001.
Po Kenanovom odgovoru, auto je stro 8 god., i onda nemam pravo na prevod.
i da je staro 88god Kenan ti je potvrdio sto sam i ja rekao
Sto se vozanja auta tice, mozes ga na USA tablicama voziti samo ako imas boraviste u USA
Ma sve mi je jasno HYBRID, vec ja hocu da prevedem auto i da ga prodam.
Samo Kenan kaze da dole gledaju starinu auta sa naljepnice (kad se auto pravilo 2000) a model godine je 2001.
Po Kenanovom odgovoru, auto je stro 8 god., i onda nemam pravo na prevod.
Bojim se da neces zaraditi na tom autu ovdje...prodaj to tu..kupi kakvog audia, audi uvijek ima svog kupca
Evo meni u novcaniku saobracajna PT Cruisera 2001. godiste, kupljen nov, presao 60 i nesto hiljada, met. zeleni, 2.0, koza ited, vlasnik bi ga prodao za 16 000 KM. Toliko o tih 20 000 KM!
Evo meni u novcaniku saobracajna PT Cruisera 2001. godiste, kupljen nov, presao 60 i nesto hiljada, met. zeleni, 2.0, koza ited, vlasnik bi ga prodao za 16 000 KM. Toliko o tih 20 000 KM!
Onako najiskrenije, ne vrijedi ni tih 16 000. To govorim imajuci na umu sta dobijes za tu lovu. Prahistorijski ovjes, motor 2.0 ali nejak naspram ostalih dvolitarksih motora danasnjice, tezak auto, i jos tovar stvari koje bi mi smetale. Uz to, znam tipa koji ih prodaje i on samo najgore o njima prica. Jedino sto taj auto vadi je taj retro izgled na koji se neka raja pale. Meni bi ga morali dati dzabe i platiti me 16 000 da me natjeraju da ga vozim.
A da vidite kako su tek derali raju ovdje kad je tek izasao. Neki su placali po $25000 do $30000 a MSRP bio ispod $17000. Toliko ih nisu palili po usima ni na nekim mnogo skupljim i rijetkim autima. Ja se nisam mogao nacuditi...
Nemojte mi sta zamjeriti, ovo je samo moje licno misljenje. Naravno, svaki kupac ima svoje kriterije i ukus. Bilo kako bilo, mislim da se uvoz ovog auta u BiH ne isplati jer se na njemu ne moze zaraditi a troskovi prevoza nece kostati samo $700 nego duplo vise, a mozda i troduplo. Jos jedna otezavajuca okolnost je kilometraza. Amerikanci voze vise i ovdje je ta kilometraza normalna dok kod nas vec nije. Sto se u USA smatra niskom kilometrazom drugdje se smatra visokom. Vise bi dobio kad bi ga prodao u Americi.
$800 iz japana u evropu bilo gdje, a duplo iz usa je bash previse, ne vjerujem da se mnogo promjenilo ali prije nekih tri god je moj kolega prebacio rx7 u holandiju za $1000.
ima li LHD u ponudi?
Brzi, izvini ne vidjeh post, lhd u japanu slabo ali nekad moze da se nadje u zavisnosti sta trazis, samo rijetkost je to. Opet s druge strane, nije nikakav problem pretvoriti rhd u lhd i ne kosta mnogo a dobije se mnogo vise.
Onako najiskrenije, ne vrijedi ni tih 16 000. To govorim imajuci na umu sta dobijes za tu lovu. Prahistorijski ovjes, motor 2.0 ali nejak naspram ostalih dvolitarksih motora danasnjice, tezak auto, i jos tovar stvari koje bi mi smetale. Uz to, znam tipa koji ih prodaje i on samo najgore o njima prica. Jedino sto taj auto vadi je taj retro izgled na koji se neka raja pale. Meni bi ga morali dati dzabe i platiti me 16 000 da me natjeraju da ga vozim.
Na ovom PT-u je zveknula pumpa ulja za mjenjac i jos neka skula tako da pisa ulje iz mjenjaca na veliko, a auto presao ispod 70 000 km, cijena popravka mjenjaca cca 2 000 KM! Vozio sam auto, ne znam sta bi mislio, ili je nedopravljen ili je to dio retro stila, izgleda kao da je napravljen 1988 godine, u svakom slucaju nista impresivno, narocito motor koji je stvarno tanak...!
$800 iz japana u evropu bilo gdje, a duplo iz usa je bash previse, ne vjerujem da se mnogo promjenilo ali prije nekih tri god je moj kolega prebacio rx7 u holandiju za $1000.
ima li LHD u ponudi?
Brzi, izvini ne vidjeh post, lhd u japanu slabo ali nekad moze da se nadje u zavisnosti sta trazis, samo rijetkost je to. Opet s druge strane, nije nikakav problem pretvoriti rhd u lhd i ne kosta mnogo a dobije se mnogo vise.
Hvala lucozade, a kompletna prednja unutrasnjost, kako to ide?
Da je priroda forsirala prednji pogon, ljudi bi hodali na rukama!
ima li LHD u ponudi?
Hvala lucozade, a kompletna prednja unutrasnjost, kako to ide?
pa lhd tabla i ponekad lhd tapacirung vrata, npr za civic EG to ne treba jer su plastike koje drze prekidace iste velicine i oblika znaci mogu se mjenjaju sa lijeve na desnu bez tapacirunga. Lhd retrovizori, opet primjer civic - ne mora se mijenja citavo kuciste nego samo ogledala i moze se dogradi el sklapanje retrovizora kao sto dodje na jdm modelu sto na euro modelu nema, prakticno prebaci se citav prekidac na kom se stimaju ogledala i na kom dodje mali prekidac za sklapanje na novu tj lhd tablu, i naravno sta vec treba od releya i zica sto dodje na jdm autu. Vozacevo sjediste sa onim ramovima na koje se montira i veze za pod, kod civica npr u ovom slucaju ne moze da se mjenja strana nego mora lhd sjediste, u najgorem slucaju suvozac ti dobije sjediste jednako dobro kao vozac, za ostale modele ne znam moguce je da se kod nekih moze proci samo sa mjenjanjem tog rama ili kako se vec zove, uz zadrzavanje siceva. Naravno, ponovno balansiranje suspenzije jer prebacujes vozaca na drugu stranu.