|
Uvoz Automobila...
|
| Author |
Message |
kurbla2005
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Uvoz Automobila...
pa moras dobit poziv od firme od koje kupujes auta i onda nije problrm za vizu ako imas registrovanu firmu
|
|
| 08-29-2007 03:03 PM |
|
|
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
Da bi izvezao auto u srbiju iz parkinga pod carinskim nadzorom trebas samo napraviti izvozne papire i natovariti auto na kamion i gas za srbiju.
Sto se tice vize sve zavisi koju vizu vadis.Ja licno nemam problema sa tim i ne nabavljam pozive iz inostranstva.Toliko sam puta bio u Italiji i Njemackoj da nemam problema sa papirima.Prikupim sve osim poziva i predam na salter i dobijem vizu.Doduse medju svim tim papirima ima i potvrda o nekretnini u mom vlasnistvu,potvrda o vlasnistvu firmu i potvrda da sam direktor firme.Moguce da nisam zbog toga imao problema nikad jer nekom logikom kad ides ko donese u ambasadu potvrdu o vlasnistvu nekretnine(izvadak iz grunta) vrijednosti lupam 250 000 km taj ce se vratiti nazad u BiH i trebao bi dobiti vizu bez problema.
Ti licno mozes iz BiH otici u neku inostranu zemlju veoma jednostavno.Pasos sa vizom u djep i sjednes na autobus.Nemoze jednostavnije biti nikako.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 08-29-2007 03:54 PM |
|
 |
S-H-E-F
Senior Member

Status:
|
a za "uvoz" se prije s spediterom mora cut i vidit,da mu on da "neke" papire,pa onda s tim papirima i s vizom,pasosom ide kupi auto,na granici kad se bude vraco javi im da uvozi auto,oni ti daju jos nekih papira i picis kuci,platis carinu i porez,registrujes i prodas(a i ne moras ako neces)...ha,ha...!pozz!
"B"ayer-"M"otor-"W"erke
|
|
| 08-29-2007 05:19 PM |
|
|
ShaMpioN
Junior Member

Status:
|
E, ljudi, hvala vam. Malo ste mi pomogli oko ovih nekih stvarčica... To s vizom u džep mi pravo odgovara ).
Ako ima neko ko se bavi ovim poslom, moze li mi kako ostavi adresu firme, ili broj telefona, rado bih se vidio s njim, da me malo jos detaljnije upozna oko toga....
Ipak, mislim da je bas ono glupu da se sad ja zaletim u nesto, o cemu i neznam bas toliko
|
|
| 08-29-2007 07:23 PM |
|
 |
tataratira
Posting Freak

Status:
|
evo ti primjer uvoza auta i razlike u cijeni
već par sedmica "pregovaram" sa momkom u vezi četvorke TDI '99 gole ko pištolj, nema ni naslonajče za glavu pozadi..naked
traži 16k, pa neću da se cjenkam jer je po meni 14 500 maksimum auto nije udarano, prešlo 160 000, servisna knjiga, znam čovjeka...itd
e sad, uvoz iste pune opreme. čak '01. ne prelazi 17k KM
obećana mi je za 16 ali očekujem 17
ista ta je na pijaci 18-18,5 + povrat poreza u Njemačkoj
mjesta za zaraditi ima, samo treba volje, para , muda i strpljenja
i onda još iskustvo vremenom i mogu se napraviti dobre pare
Hate It Or Love It- The Golf
This post was last modified: 08-30-2007 05:20 AM by tataratira.
|
|
| 08-30-2007 05:18 AM |
|
|
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Moze to i jeftinije. TDI 2000. god sve do kraja sa registracijom = 16000KM