|
uvoz polovnjaka iz njemacke
|
| Author |
Message |
peli
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
uvoz polovnjaka iz njemacke
zdravo....nadam se da ce mi neko moci pomoci...zelim da uvezem auto iz njemacke a sad ima nesto sto mi nije jasno u vezi starosti auta, znam da auto ne smije da bude starije od 7 godina, al opet sam cuo da se moze uvesti auto iz njemacke a da je prva registracija januar 2001 a opet neki kazu da ne moze, molim vas ako ima neko a da mi moze pomoci nek se ukratko javi....znaci moje pitanje je,mozel se uvesti auto iz njemacke u bosnu a da je godista JANUAR 2001...unaprijed se zahvaljujem....cao
|
|
| 06-23-2008 08:50 PM |
|
|
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
RE: uvoz polovnjaka iz njemacke
koliko ja znam, gleda se godiste (2008-7=2001), a ne mjesec ili datum...
[205]
|
|
| 06-23-2008 09:20 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Upravo tako...gleda se godina a ne mjesec...znaci bilo koje auto iz 2001 pa dalje mozes uvesti bez problema. A sto se tice to sa prvom registracijom, mislim da to nema veze, znaci gleda se godina proizvodnje automobila koji uvozis...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 06-24-2008 06:39 AM |
|
 |
peli
Junior Member

Status:
|
evo upravo sam dobio ovaj odgovor iz uprave za indirektno/neizravno oporezivanje
"""Postovani,
Vezano za vase pitanje moje kolege iz Odsjeka za procedure Sektora za carine su mi odgovorile da u ovoj godini mozete uvesti automobil kojem je prva registracija bila u 2001.
U Odluci o ogranicenju putnickih automobila je receno: “...ogranicenjem nisu obuhvacena vozila koja su prvi put registrirana u prethodnih sedam godina, ne racunajuci tekucu kalendarsku godinu u kojoj se vrsi uvoz”.
Nadamo se da ste imali srece pri odabiru i da ce vas vozilo dobro sluziti.
Srdacan pozdrav!
Jadranka Dekic,
Odjeljenje za komunikacije UINO
|
|
| 06-26-2008 07:29 AM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Stani to znaci, ako sam ja dobro skontao...da mozes uvesti auto iz 1999/2000 ako je prvi put registrovano 2001 iz nekog razloga??? Znaci ne godina proizvodnje, nego prve registracije ???
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 06-26-2008 07:48 AM |
|
 |
peli
Junior Member

Status:
|
da tocno drug nije bitna godina proizvodnje nego prva registracija,tako pise ovdje *ebem mu
|
|
| 06-27-2008 01:03 PM |
|
|