|
Vanjska temperatura
|
| Author |
Message |
mire_bmw
Member

Group: Registered
Status:
|
Vanjska temperatura
pozdrav momci.evo sjedim na kom i jako mi dosadno.pa reko da postavim jedno pitanje.sigurno neko zna.ajdinn zna 100 posto.zna li jos neko sta je u pitanju.evo o cemu se radi.znaci kad je auto hladan i kad ga upalim na boardcomputer mi uvijek tacno pokazuje kolika je temperatura napolju,a cim auto digne temperaturu na pola pokazuje mi nekada i 25 stepeni a ljeti je znalo pokazati i 48 sto je za nepovjerovati.cudo ali istinito.sta je u pitanju momci.jel to kod ovih modela tako,dal je taj senzor postavljen blizu motora pa od njega uzima tem ili sta je vec.pozdrav
|
|
| 12-14-2006 07:24 PM |
|
|
BMW-E30
Senior Member

Status:
|
RE: Vanjska temperatura
pozdrav mire,
kod tvoji kola nesto nije u redu za temperaturu,senzor se nalazi na ljevoj strani u kutiji koji ide sa hladenje kocnica.Boja je( gelb yellov )
u moji kola nikad dosad nije pokazo pogresno,promjeni senzor i sve ok .Mislim da kosta oko 15€
pocelo je ludilo na 4 tocka i vec sam hoda
|
|
| 12-14-2006 08:22 PM |
|
 |
mire_bmw
Member

Status:
|
pozdrav druze.znaci on se nalazi otprilike ispod mog tj vozacevog sjedista i zute je boje.kako se taj senzor mijenja sta je potrebno uraditi i gdje ga kupiti.jel ima samo u BMW servisima ili ima i ovako da se nabavi
|
|
| 12-15-2006 06:53 PM |
|
 |
passenger57
Posting Freak

Status:
|
ako je taj senzor nisko smjesten kod tebe, mene ni malo ne cudi sto ljeti nebi mogao pokazati toliko celzijusa. oni na prognozi mjere temperaturu u hladu i na jedan metar od zemlje, a ti si s autom u guzvi izduvnih gasova i ventilatora sto rashladjuju strojeve, na vrelom betonu koji se skoro pocne topiti...provozaj se na skuteru ljeti iza autobusa, pa ces vidjeti kako te znoj oblije...
Forza Ferrari!!!
|
|
| 12-16-2006 06:50 AM |
|
 |
BMW-E30
Senior Member

Status:
|
Pozdrav,
mire nije ispod sjedista ,on se nalazi naprjed u motornom prostoru,kad dignes auto na dizalicu ondar vidis ga megu karambolke i ticka.
|
|
| 12-16-2006 09:38 AM |
|
 |
mire_bmw
Member

Status:
|
kako se taj senzor mijenja i gdje ga mogu nabaviti.ti kazes kosta 15 eura.jel to moguce promjeniti sa dizalicom od auta ili mora na onu veliku dizalicu.opsii mi tacno gdje dodje i kako da znam da je to to.rekao si kao neka zuta kutija jeli???danas je pokazivalo minus 2 kako je i bilo napolju.cim se motor poceo polako zagrijavati temperaura se popela polako na +7 stepeni
|
|
| 12-16-2006 06:11 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Kako ce ga staviti ispod sjedista...jos kad prnes...pokazivao bi i zimi 48...hahahaha...cudo ovo Ajdina nema...ja mislim da to mozes i bez dizalice promjeniti...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 12-16-2006 08:13 PM |
|
 |
mire_bmw
Member

Status:
|
pajro druze nisam mislio unutra ispod sjedista.nego ispod kola otprilike ispod mog sjedista.tako sam cuo da se otprilike tu nalazi
|
|
| 12-17-2006 08:30 AM |
|
 |
BMW-E30
Senior Member

Status:
|
Pozdrav,
mire sensor je yellov(gelb) boje a ne kutija .
posicija ljevi tocak-gdje ti je maglenik i ima tu jedan kanal za hlaenje kocnica i u tom kanalu nalazi ti se taj senor sa 2 kabla.nemoguce da ga nevidis-kau prvo kola su spustana -6zyl motor nema mjesta da donjega doge ,auto trebas dignut i odmah kad si ga digo blisinu hladnjaka na ljevoj starni nemoguce da ge nevidis.
sensor na otpadu ili bmw moges nac
This post was last modified: 12-17-2006 12:19 PM by BMW-E30.
|
|
| 12-17-2006 12:18 PM |
|
 |
mire_bmw
Member

Status:
|
hvala ti.mislim da cu ga naci.detaljno si mi opisao tako da mislim nece biti problema da ga nadjem.hvala ti.potrudit cu se da to regulisem kad budem imao vremena.to nije tako hitno.ipak drago mi je da si mi rekao gdje se nalazi.lako cu ga naci.pozdrav
|
|
| 12-17-2006 05:03 PM |
|
 |
|
|