Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Vase misljenje :)
Author Message
ViRtuAL
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
Vase misljenje :)

Evo ovako posto sam novi na forumu,nisam bas puno cackao,pa vas pozz sve Smile....Imam par pitanja pa bih molio vas experte za strucno misljenje.Imam auto golf2 ono nebitno,i zelim da izaberem subwoofere,ali ne mogu da se odlucim.Ovako imam aiwa mp3 cd,dvije elipse pioneerove,nekih 12 visokotonaca,pojacalo kenwood jacine 2x600w tj nekih 2x 400rms-koje moze da radi na bridge modu-to sam shvatio sta znaci Smile ....uredno razvedenu instalaciju,doveden sa akumulatora plus i td i td.Eh sad nasao sam slijedece subove :
-ts-w306c,30cm,1000w i cini mi se 400w rmsa (cijena je 151 km komad)
-ts-w3004spl,30cm,3000w,1000w rmsa (cijena je 315 km komad-ako ima gdje jeftinije javite Smile)) )
Znaci mislio sam kupitii dvije 306ice ili jednu 3004spl,pa me zanima kako bih mogao izvuci vise zvuka, s obzirom da mi je pojacalo takvo kako je-iako sam recimo pri izboru 3004spl mislio uzeti neko pojacalo monoblock od 2-3kw.Ali nebitno to,zanima me vase misljenje sada da li ste za ove dvije "slabije"pa na pojacalo na 2 izlaza,ili na bridge pa na 1 izlaz 3004spl.Eto toliko valjda nisam bio naporan,ali volio bih cuti misljenje drugih........pozdrav svima--copy-paste

06-05-2006 10:30 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
prelude za lude
Posting Freak

RE: Vase misljenje :)

Moje misljenje je da ces dobiti vise sa ta dva slabija ako pojacalo ostaje to staro. Ali ako uzmes monoblock od 3kw, to je vec druga prica.

HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
06-05-2006 11:20 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
-dene-
Member

Moje prijedlog je dvije 306c i pojacalo koje daje 1kw.

06-06-2006 07:40 AM
Hybrid
Posting Freak

2x306dvc samo te cijene sto si nasao su skoro pa cijene od dilera, sumnjam da ce ti iko prodat po toj cijeni barem ovaj ts w3004spl, a 306c je marku dvije gore/dole

Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
06-06-2006 08:34 AM
MUSA
Member

uzmi dvije 306, ostavi to pojacalo, spoji ga u bridge i subove spoji paralelno... na plejeru i/ili pojacalu ih podesi na 80hz

bitnije ti je napraviti kutiju kako treba, znaci ne od oka i od bilo kojeg materijala... (mdf minimum 18mm, zapremina i portovi po specifikacijama tih subova)...

dalja ulaganja nek ti idu na bolji plejer na kojem mozes srezat frekvenciju zvucnika, recimo da ne sviraju ispod 150hz...

na to uzmes fina 2 para zvucnika za vrata, te visokotonce izbaci... ja predlazem 2 para 16ki (komponente) za prednja i zadnja vrata... iako u g2 ovo zahtjeva manje izmjene na vratima...

dalje obrati paznju na kablove za struju i adekvatne osigurace, znaci izmjeris koliko ti pojacalo vuce u ovoj instalaciji i stavis odgovarajuce osigurace i stavis deblji plus po potrebi, plus od 25mm ti daje odlicne mogucnosti da poslije stavis dodatno pojacalo za zvucnike ili jace pojacalo za subove...

ovo bi ti bilo odlicno postavljanje osnova cijelog sistema, poslije nije problem zamjeniti pojacalo, subove itd

naravno sve zavisi od toga sta zelis, dalje napredujes zavisno od svog ukusa, ako volis sound quality ici ces na bolje zvucnike, postizanje sto linearnijeg odziva cijelog sistema, a ako se furas na jacinu i spl onda ides na jace pojacalo, jace subove...

nadam se da sam ovo objasnio kako treba iako se radi o generalnim uputama, za sve ostalo bi trebao popricati sa tobom i skontat sta zelis da kazem sta detaljnije...

u svakom slucaju pricaj sto vise sa ljudima koji znaju oko toga, ima ih dosta u drzavi, surfaj po internetu, razgledaj instalacije drugih ljudi i to je to...

evo ti par adresa sa instalacijama za pocetak:

http://www.autohifi-world.de/forum/einbauten.aspx

http://www.showyoursound.nl/

a u regiji ima nekoliko foruma na kojim ce ti ljudi pomoci za sve ostalo:

http://www.caraudio.ba/
http://www.gtidoo.com/web/
http://www.cice.com.hr/
http://www.jovovic.com/

aj sa srecom

Street Reis ul-Ulema Team ; )

This post was last modified: 06-06-2006 09:25 AM by MUSA.

06-06-2006 09:03 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
prelude za lude
Posting Freak

RE:  Vase misljenje :)

Hybrid Wrote:
2x306dvc samo te cijene sto si nasao su skoro pa cijene od dilera, sumnjam da ce ti iko prodat po toj cijeni barem ovaj ts w3004spl, a 306c je marku dvije gore/dole

U Pioneer-ovoj radnji su bas ove cijene.

HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
06-07-2006 12:02 PM
ViRtuAL
Junior Member
**

Ok ok vec sam dobio dosta objasnjenja na raznim forumima..a ove 306ice sam narucio vec i do ponedjeljka cu ih uzeti ako sve bude ok..Sad sam u fazi pronalazenja idealne kutije za njih pa cu vidjet sutra kod ovih iz caraudio sta predlazu...tnx svimaVery Happy

06-07-2006 10:46 PM
ViRtuAL
Junior Member
**

RE:  Vase misljenje :)

Hybrid Wrote:

U Tuzli sa druge strane Geneleca sam pronasao ovu 3004spl po toj cijeni-314 km...tako da ako kome trebaVery HappyVery Happy

06-07-2006 10:48 PM
Hybrid
Posting Freak

plaho, znaci pale su cijene

Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
06-08-2006 08:41 AM
prelude za lude
Posting Freak