Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 [2] 3 Next > Last »
vectra cip tuning???
Author Message
ThunderBird
Banned

Group: Banned
Status: Offline

Moj ćale je imao onaj model sa 2.0 DI motorom i 82 KS (60kW)...

E dali je bio 16V ili ne to nemogu da se sjetim...

E vidi, 25 KS na atmosferskom dizelašu čipom nema šanse da dobiješ, al nema TEORETSKE šanse...

Osim ako ne planiras stavljat i turbinu...

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
11-23-2004 07:34 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
macke
Member

Group: Registered

Ma ne znam sta da radim sad sam se i ohladio kad vidim da ne mogu da prodjem bez 300-400e a ima dosta drugih stvari koje mogu za te pare...a sta mislis ti koliko bih mgao da izvucem cip tuningom?

M motorsport racing team
[img]http://images.google.com/images?q=tbn:2vMqY1nSbPgJ:www.f1total.com/news/images[/img]
11-24-2004 05:07 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ThunderBird
Banned

Kombinacija:-> Cip, filter, izduvna grana ce ti donjet nekih 10-15 KS...nista vise...

Jednostavno, stavljanjem cipa i mjenjanjem "mape ubrizgavanja" ne dobijas nista ako ta nova "mapa" nije potpomognuta turbinom...

Za 400 evra mozes kupit dodatak za prednji branik, pragove, zadnji branik, spojler na gepeku, neki lijep 4-rostruki izduv i ofarbati navedeno...

I imas lijepa kolesa... (ako felne vec imas)

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
11-25-2004 07:26 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators

ThunderBird Wrote:
Jednostavno, stavljanjem cipa i mjenjanjem "mape ubrizgavanja" ne dobijas nista ako ta nova "mapa" nije potpomognuta turbinom...

kako mozes pisati o stvarima u koje se nerazumijes Twisted Evil
Jesi li ti svjestan sta znaci mapa ubrizgavana?

Niko ne porice da je na turbu veci efekat,ali izjaviti da na atmosferskom motoru remapiranje nista neznaci je teska izvala.

http://www.smchiptuning.com
11-25-2004 08:19 AM
ThunderBird
Banned

KRVOLOK Wrote:
kako mozes pisati o stvarima u koje se nerazumijes Twisted Evil
Jesi li ti svjestan sta znaci mapa ubrizgavana?

Niko ne porice da je na turbu veci efekat,ali izjaviti da na atmosferskom motoru remapiranje nista neznaci je teska izvala.

KRVOLOK, se najvise razumijem u Styling i to me zanima vise nego škola i sve drugo na svijetu...

O tuningu i povećavanju snage motora moje znanje je površno tj. znam nešto ali to nije ni blizu znanju nekih drugih ljudi ovdje.... npr. tebe...

kontaš....

e to što sam rekao za atmosferskog dizelaša je istina...

atomosferac + chip = 400 evra manjka a nista nisi dobio...

a remapiranjem ubrizgavanja šta ćeš dobiti ???

10 KS... više nemože...

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
11-25-2004 09:27 AM
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators

ma fazon je sto mozes dobiti vise snage...
Prica oko atmosferskih motora bilo dizela bilo benzinaca je komplikovana i dosta ljudi sumlja u chip tuning,ali vecina sve to gleda sa pogresne strane,evo objasnicu...

Npr. malo ko zna da se chip tuningom puno vise dobija na 8V motoru nego na 16V,kad gledas sajtove o chip tuningu oni tu neprave razliku cak sta vise govore da se na 16 V vise moze dobiti,ali nije tako,taj 16V je manje zahvalan od 8V motora i daleko je osjetnija i veca razlika na chipovanom 8 V motoru,za raliku od dizela kome odgovara vise ventila,ali i kod benzinaca gdje se mijenja bregasta stvari idu u pravcu 16V motora i tu je on puno korisniji od 8V,ali ako se samo mijenja chip 8V je na vecem dobitku od 16v,ja ovo govorim iz iskustva a vjerovatno nece se puno ljudi sloziti sa mnom.
I u cijeloj toj prici npr. dodje frajer i kaze kako je kupio chip za npr. bravu 2.0 20V i platio 300 eura a nema neke velike razlike.I nemoze je biti jer je fiat vec skoro do maksimuma izvukao tu snagu,a politika tuning kuca je da se uvijek bar duplo povecaju potencijalno dobijeni konji i tako svi ljudi s kojima je on pricao o chipu su stekli utisak da je to bezveze.Inace svi modeli bilo koje marke auta koji su najjaci u ponudi su vec prilicno izvuceni,mislim sto se tice chip tuniga i tu se nemoze puno uraditi,ali zato sve slabije varijante motora su pogodnije za chipovanje.
Kod atmosferskih dizela je opet druga prica,obicni dizeli nisu nimalo bili zahvalni a ti upravo pricas o njima,ali novije generacije dizela npr. DI 16V su nesto drugo i oni se isplate remapirati,efekat je skoro kao na turbu,jer oni imaju veci stepen kompresije i vise ventila i mogu progutati puno vise goriva nego obicni.
Vidis nisam ni zagrebao temu a vec se kompikuje sto se tice nekog opsteg stava o atmosferskom chip tuningu,ali sta cemo kad je tako,uvijek ce biti onih koji ce govoriti da bas na njihovom autu chip nije dao nista,a sto je najzalosnije oni i jesu u pravu,ali kriva je kuca koja im je prodala chip iako je znala da nece biti velike razlike.

http://www.smchiptuning.com
11-25-2004 10:35 AM
Sike
Posting Freak

Re: vectra cip tuning???

0-100 7,3 sec Wrote:

ThunderBird Wrote:
DI Shocked Shocked Shocked

Kolko ja znam DI je oznaka za atmosferske dizelaše iz opelove ponude...

Dobro znas... Wink

Loše znaš Wink
Vectra DI je Turbo Dizel i "chipovanjem" se može dobiti oko 20 KS.

11-25-2004 02:33 PM
ThunderBird
Banned

Sike Wrote:
Loše znaš Wink

DI je Turbo.... Otkad ???

Pa Sike, to je ukrajnju ruku smijesno... pa moja Astra 1,7 TD ima 60 kW a da vectra od 2,0 Turbo (kako ti rece) ima isto konja....

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
11-25-2004 06:12 PM
macke
Member

@thunder
Ma to sve buni,jeste turbo ali uopste nisam siguran da li funkcionise kao klasican turbo dizel motor,verovatno ne,na vecini foruma gde sam postovao ili citao bilo je dilema oko tog opelovog DI motora......ali sve u svemu nije bitno,bitno je da se moze cipovati i da se time moze nesto postici..........jos smo u dilemi sta da radimo ni ta ponuda za spojlere tj estetiku nije losa ipak moze tu dosta da se uradi ince felne su alu ali njene serijske Rolling Eyes i nisu bas nesto.....

M motorsport racing team
[img]http://images.google.com/images?q=tbn:2vMqY1nSbPgJ:www.f1total.com/news/images[/img]
11-25-2004 06:49 PM
Sike
Posting Freak

ThunderBird Wrote:

Sike Wrote:
Loše znaš Wink

DI je Turbo.... Otkad ???

Pa Sike, to je ukrajnju ruku smijesno... pa moja Astra 1,7 TD ima 60 kW a da vectra od 2,0 Turbo (kako ti rece) ima isto konja....

Ne reče to Sike, nego je to tako. A sad što ti (kao veliki ljubitelj Opela) to ne znaš to je druga priča... Rolling Eyes
Uostalom pogledaj malo po netu imaš "milion" stranica na koje to potvrđuju. Npr. http://www.upsolute.pl/auto.html?kid=269

11-25-2004 07:35 PM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Senner Tuning Audi A5 White Speed TDI Fele 0 565 07-31-2008 12:24 PM
Last Post: Fele
  Otvoren A3M auto tuning u Banja Luci A3M Banja Luka 18 3,478 07-01-2008 03:21 PM
Last Post: mesak_tuzla
  Seat Leon Cupra i Golf GTI by O.CT Tuning -dene- 3 848 06-24-2008 11:07 AM
Last Post: cybernck
  Opel Vectra EP Vector 3 531 04-04-2008 08:34 PM
Last Post: Fele
  Rover 75 tuning-Pomoć! Vladimir Mago%u010D 0 474 02-16-2008 01:41 AM
Last Post: Vladimir Mago%u010D

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: