Evo da se i mi javimo posto smo se malo odmorili i
dosli sebi, brisaci nam nisu radili na autu, a kisa je padala
od ukupno 740 km otprilike 350 km
Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji nacin pomogli da se odrzi
trka za VN. Banjaluke...bilo je sve u najboljem redu...Kao i uvijek u zivotu
naci ce se neki koji bi to bolje odradili
ali nece da se petljaju sa svim tim
zezama,hm ??????I zato jos jednom SVAKA CAST ORGANIZATORIMA NA SVEMU UCINJENOM.
Malo pojedinosti.....
Subota ....
Dan da nemoze biti ljepsi za treniranje i upoznavanje i ispitivanje staze...vidno je prisutan
adrenalin i mala nervoza kod mnogih takmicara...Dolazi na red i prvi trening 600 ccm sa kojim smo u svakom slucaju zadovoljni jer zauzimamo 2. mjesto....mali incident,na kraju duge desne prije ciljne,Samir izlazi sa oba tocka na travu i bori se da se vrati ponovo na asfalt, sto mu na svu srecu i upijeva...to se isto desilo i jednom drugom trkacu, mislim da je iz Makedonije, ali on nazalost gubi kontrolu i pada..prekid..hitna i sve ostalo sto ide uz to,kasnije sam pricao sa njim i sve je OK...taj cova je na prvom treningu odvozio par krugova, ali u nedostatku kondicije a i vrucine, usporava krug i vozi dosta polako, Samir ga srece tj. nevidi kod desne prije zute kapije i da ga izbjegne nastavlja ravno, sreca da je izletna zona dosta, moze jos bolje, uradjena i dolazi do druge asfaltirane trake na kojoj uspijeva da zakoci
Na red dolazi i 1000 ccm i svi smo odusevljeni voznjom a i novim rekordom koji pravi Malec, covjek vozi kao po sinama,za njim naravno i Bojan koji je sve bolji i bolji,moracu uzeti koji autogram dok se ne uobrazi ha ha ha ...Boban je solidan ..Josic isto tako , Vulic nije zadovoljan motorom a i rana od proslog pada nije jos zacijelila ....
Drugi trening 600 ccm jos bolji, s tim da Miron zauzima drugo mjesto a Samir pada na trece...
1000 ccm isto tako dobar, za startnu poziciju se sada bori i Jovic, mi stojimo na "laktu",i vidimo da je brz kao nikad do sada..pravi krug 1.17.78
na mojoj stoperici...prolazi jos jednom i stoperica se zaustavlja na 1.17.24 svaka cast ....u iscekivanju da se opet pojavi dozivljavam ono sto nikako ne volim, tj. gledam kako covjek pada i vidim da je dosta tezak pad....Iako znamo da se nesmije utrcavati na stazu, Samir i ja trcimo da mu pomognemo a i hitna je dosla vrlo vrlo brzo...opet prekid ali ovaj put sa nekim cudnim osjecajem jer nam je sada drug u pitanju....malo poslije doznajemo da je sve OK...potrajace dok ne popijemo Heineken ali doci ce i to na red....Ovdje moram da spomenem Voju..svaka mu cast, vidjeci da Jovic lezi,staje , baca svoj motor na zemlju i trci da pomogne..respekt!!!!!!
Nedelja.......K I S A...K I S A i opet K I S A
pada pa prestane i tako par puta....
Zvanicno otvaranje i pocinje 125 ccm , podloga suha, preko razglasa cujem da je Sinisa Jovanovic imao bliski susret trece vrste,bice bolje....
600 ccm izlaze vozaci, krug zagrijave i pocinje da lije kao iz kabla, direktor trke proglasava prekid i kisnu trku, sto za nas znaci, mijenjaj gume koje si stavio prije 10 min....zvanicni spiker nam daje 5 min za izmjenu guma, sto ne uspijeva ni HRC TEAM HONDA a ne mi,onda se ispravlja i daje nam 30 min pa mi odlucujemo da kad vec imamo toliko vremena raspalimo i rostilj ha ha ha
Ponovo start i tada se desava nesto sto meni ne ide u glavu, kad se sve smiri popricacu sa Bojanom, pustaju vozace krug zagrijave i jos cetiri kruga da se naviknu na uslove i jos jedan krug da dodju ponovu u pred startnu poziciju i odmah ponovo na stazu i jos jedan krug zagrijave...znaci ljudi su vozili 7 krugova a trka nije ni pocela..
Start..Bircanin,Miron , Samir i Josic ....Miron ne starta dobro i pada na cetvrto mjesto sto nakon dva kruga i popravlja i opet su sva trojica u deset metara do "banjalucke" gdje Samir pravi malu gresku i produzuje ravno... pada na cetvrto iza Josica Juniora kojega nakon par krugova stize i sada se nalazi na trecem mjestu...Miron vozi kao po suhom i sve vise ostavlja Bircanina..20 sec i Samira, da li smo pogrijesili u izboru guma, vozili smo na kisnim a ne polu kisnim, pokazace neka druga trka.....par krugova prije kraja tempo opada,Miron se dosadjuje, Bircanin razmislja o nekoj curi Samir o cevapima a Josic Senior pokazuje Junioru da malo uspori ....u predzadnjem krugu Mironu nestaje goriva i gubi poziciju..mehanicari trce kroz blato,nose gorivo i diskvalifikacija...Bircanin i Samir ne sanjaju o curama i cevapima a Josic Senior pokazuje Junioru da malo da gas jer ima trece mjesto ...tako se i zavrsava..
1000 ccm ..kisa ne pada ali je staza mokra..neki vozaci na kisnim, neki na polu a bilo je i hrabrih na suhim ili nisu imali kisne gume
Boban vozi trku zivota..Bojan,kisne, se bori sa Nesom ,normalne, za drugo mjesto, Bojan ga stigne na krivini ali ga Neso ostavlja na pravcu...Perisic pada na laktu..dize motor i nastavlja..nakon par krugova odustaje, Malec odustaje nakon cetiri kruga,Vulic isto na suhim sa problemima i Josic zavrsava na cetvrtom ....falio nam je Jovic i ovim putem mu zelim sto brzi oporavak i povratak na stazu...Kreso nije imao volje da se zeza po kisi pa je to odgodio za drugi put
Zahvaljujemo se svima koji su bili sa nama u Box-u
Toliko od nas i vidimo sa na sljedecoj trci za Sampionat BIH
P.S.slike dolaze za koji trenutak