Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Vezano za Golf IV
Author Message
MK516
BMW MOD 516

Group: Registered
Status: Offline
RE: Vezano za Golf IV

Eh da vam se svima redom zahvalim na komentarima. Iz konteksta se da izvući da to i nije toliko loš i izvikan auto mada poprilično drži cijenu što baš i nije realno, ali o tom nekom drugom prilikom. Dakle, da kažem i to da nisam naveo da je auto 1998 godište, a za opremu ne znam. Bitno je to što moj jaran auto ne uzima sebi nego svom ocu koji trenutno vozi G2D '91 godište. On od auta ne traži mnogo, osim tipa da ga odvuče bezbjedno i relativno jeftino od tačke A do tačke B. Auto kupuje od svog rođaka po cijeni od 10k KM tako da i cijena nije bezobrazna. Sve u svemu pozitivne reakcije svih nas manje-više, voljeli mi VW ili ne. Zaželit ću mu sreću pri kupovini i da ga dugo služi. Hvala još jednom svima vama.

Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!

02-15-2008 02:10 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

MK516 Wrote:
Eh da vam se svima redom zahvalim na komentarima. Iz konteksta se da izvući da to i nije toliko loš i izvikan auto mada poprilično drži cijenu što baš i nije realno, ali o tom nekom drugom prilikom. Dakle, da kažem i to da nisam naveo da je auto 1998 godište, a za opremu ne znam. Bitno je to što moj jaran auto ne uzima sebi nego svom ocu koji trenutno vozi G2D '91 godište. On od auta ne traži mnogo, osim tipa da ga odvuče bezbjedno i relativno jeftino od tačke A do tačke B. Auto kupuje od svog rođaka po cijeni od 10k KM tako da i cijena nije bezobrazna. Sve u svemu pozitivne reakcije svih nas manje-više, voljeli mi VW ili ne. Zaželit ću mu sreću pri kupovini i da ga dugo služi. Hvala još jednom svima vama.

To nije lose...neka mu je SRETNO!U4jchina

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
02-15-2008 03:15 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
fwh
Junior Member
**

Eh druže, od golfova četvorki sam vozio: 1,4, 1,6 16v, 1,8 20v, 1,9sdi, a posjedujem četvorku karavana 1,9tdi. Prije svega kada se kupi novo/drugo auto svako je bolje od onog što trenutno voziš pogotovo ako je stari auto dvadesetogodišnjak. Od gore nabrojanih benzinaca najviše ni se dojmio 1,6 16v koji je imao edition paket opreme i stvarno trga kao pit bull, u poređenju sa 1,4 samo je u tome razlika 1,4 će potrošiti isto goriva kao i 1,6 16v ali izgubiće se uživanje u vožnji. Najprecjenjenije grlo u golfA4 ergeli je 1,4, možda je bolja varijanta kakav francuz ili japanac sa gomilom opreme... stvar je u ukusu, a o ukusima se ne raspravlja.

"...Želim da repliciram ovom gospodinu prije mene - ne obra se bostan dok šljive ne popadaju! Kontaš?!...." TLN

VW - Golf IV TDI Variant
02-15-2008 03:31 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

Iz mog iskustva sa tim autom mogu reci da je taj 1.4 motor najlosiji motor u 4.
Isto tako ima problema sa dozer klapnom koja vrlo cesto rikava.
Da sam na njegovom mjestu trazio bi 1.6 jer je pouzdaniji puno od 1.4.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
02-15-2008 03:56 PM
goran16v
Delegat

MK516 Wrote:

Uh to je ipak 10 godina star auto, ali zbog generalno visoke cijene Golfa IV i zbog slabasnog motora ja bih taj auto kupio ako je u izuzetno dobrom stanju, da nije presao preko 150 000 (sto je vrlo malo vjerovatno bez obzira sta pise na satu) i da ima urednu servsnu knjizicu bar do odredjene kilometraze, a bez tih stvari bih trazio drugi auto... Taj motor ako je navrtio 250 000 ili vise km od bezbjedne i ekonomicne voznje nece vrlo brzo nece biti nista...

Proud to be BMW E 21 owner!
02-15-2008 05:35 PM
MK516
BMW MOD 516

Hmmm. U ovom slučaju nema drugog izbora. Ovo se nudi samo jednom i to rekao sam već, u pitanju su bliži rođaci. Auto je uredno održavano i prema izjavi mog druga izuzetno očuvano, a na satu mislim da nema ni 150k, ali ne sjećam se sad. Bilo kako bilo, prenijet ću mu vaša mišljenja i iskustva pa nek sam odluči. Hvala još jednom svima...

Ja solim pamet!

02-15-2008 06:00 PM
goran16v
Delegat

MK516 Wrote:
Hmmm. U ovom slučaju nema drugog izbora. Ovo se nudi samo jednom i to rekao sam već, u pitanju su bliži rođaci. Auto je uredno održavano i prema izjavi mog druga izuzetno očuvano, a na satu mislim da nema ni 150k, ali ne sjećam se sad. Bilo kako bilo, prenijet ću mu vaša mišljenja i iskustva pa nek sam odluči. Hvala još jednom svima...

Upravo sam uzeo u ruke neki Auto Blic i procitao maraton test od 200 000 km Golfa V 1.4 75 KS, s motorom apsolutno nikakvih problema, poslije rastavljanja sve u granicama tolerancije, samo i oni kazu da je motor preslab (ako oni su najneobjektivnija novina kad je u pitanju VW jer ga toliko obozavaju da mislim da dozivljavaju sexualne satisfakcije na pomen VW-a)...

Proud to be BMW E 21 owner!
02-15-2008 06:13 PM
MK516
BMW MOD 516

goran16v Wrote:

MK516 Wrote:

Upravo sam uzeo u ruke neki Auto Blic i procitao maraton test od 200 000 km Golfa V 1.4 75 KS, s motorom apsolutno nikakvih problema, poslije rastavljanja sve u granicama tolerancije, samo i oni kazu da je motor preslab (ako oni su najneobjektivnija novina kad je u pitanju VW jer ga toliko obozavaju da mislim da dozivljavaju sexualne satisfakcije na pomen VW-a)...

U4jchina hhhhhhehehehehehe

Ja solim pamet!

02-16-2008 07:32 PM
Hybrid
Posting Freak

fwh Wrote:
Eh druže, od golfova četvorki sam vozio: 1,4, 1,6 16v, 1,8 20v, 1,9sdi, a posjedujem četvorku karavana 1,9tdi. Prije svega kada se kupi novo/drugo auto svako je bolje od onog što trenutno voziš pogotovo ako je stari auto dvadesetogodišnjak. Od gore nabrojanih benzinaca najviše ni se dojmio 1,6 16v koji je imao edition paket opreme i stvarno trga kao pit bull, u poređenju sa 1,4 samo je u tome razlika 1,4 će potrošiti isto goriva kao i 1,6 16v ali izgubiće se uživanje u vožnji. Najprecjenjenije grlo u golfA4 ergeli je 1,4, možda je bolja varijanta kakav francuz ili japanac sa gomilom opreme... stvar je u ukusu, a o ukusima se ne raspravlja.

pa ubode me ovo tvoje u oko da te dojmio najvise 1,6 16V....jel onom 1.8 20V nije radio turbo ili sta?

Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
02-16-2008 10:00 PM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Icon_question Servis za Hondu Accord u Bosni i Hercegovini? HaKi 0 13 Today 08:53 AM
Last Post: HaKi
  Seme za Mercedesa NidjeVeze 3 259 Yesterday 07:11 AM
Last Post: pajero1987
Driving Radar mapa - GPS Speed Cam za Bosnu I-Go POI sadik007 14 1,525 11-18-2008 08:17 PM
Last Post: Edin
  Aditiv za gorivo trebamiauto 8 214 11-04-2008 07:28 AM
Last Post: pajero1987
  Koje osiguranje za auto (firma)? x-man 21 1,322 10-20-2008 03:09 PM
Last Post: cenga

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: