|
Vezano za Golf IV
|
| Author |
Message |
MK516
BMW MOD 516

Group: Registered
Status:
|
Vezano za Golf IV
Ovih dana kolega s posla želi kupiti navedeni auto od svog rođaka. Auto je prema njegovim izjavama izuzetno očuvano i uredno održavano. U pitanju je 1.4 benzinac o kojem bi on da sazna generalno nešto više u smislu održavanja, izdržljivosti, cijena i performansi.
Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!
This post was last modified: 02-14-2008 08:49 PM by MK516.
|
|
| 02-14-2008 08:48 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
RE: Vezano za Golf IV
po meni jedan vrlo prosjecan auto, i slabijim motorom u odnosu na masu vozila.
Opet ja bas i nisam dobar savjetnik po pitanju kupovine auta
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 02-14-2008 08:57 PM |
|
 |
Sajo_Turbo
Posting Freak

Status:
|
Održavanje, kao i kod svakog Volkswagena poprilično je jednostavno, mada su cijene dijelova za četvorku poprilično visoke(prenosim iz drugih usta). Izdržljivost mislim da neće doći u pitanje posebno ako je auto očuvan i prije bio redovno servisiran i održavan po propisima. Cijene takvih četvorki idu od 12000 pa do 16000, a o performansama sa tim motorićem i 75 magaraca, mislim da nema smisla pričati.
Što rece edis sasvim prosječan auto. Što se tiče motora, biće dovoljan za normalnu upotrebu, ali ako želi nesto vise, onda neka zaboravi.
Gledano sa moje strane, subjektivno mogu reci da bih za pare koje on namjerava potrositi na "čvrku" (predpostavljam oko 13.000+ hiljada) sigurno kupio dobru E36-icu, međutim, moj subjektivizam usko je vezan za,... znaš već šta.
Objektivno gledajući, mnogo bolja solucija od Golfa je Škoda Fabija, koju može uzeti relativno mladu, sa dosta opreme, a o pouzdanosti male čehinje neću ni pričati, jer sam se uvjerio u 2-3 prilike da je gotovo "nepoderiva".
Toliko od mene i ako moje mišljenje može ući u razmatranje, toplo predlažem Fabiju.
My dream cars: Porsche 959, GT1, GT2, GT3; - BMW M3 CSL, 850CSi, M5 (E60) and of course Bugatti Veyron
|
|
| 02-14-2008 10:18 PM |
|
 |
goran16v
Delegat

Status:
|
Ovih dana kolega s posla želi kupiti navedeni auto od svog rođaka. Auto je prema njegovim izjavama izuzetno očuvano i uredno održavano. U pitanju je 1.4 benzinac o kojem bi on da sazna generalno nešto više u smislu održavanja, izdržljivosti, cijena i performansi.
Genralno 1.4 Golf je najjeftiniji moguci Golf, velika vecina nema nikavu opremu, cak ni klimu, dosta ih je s dvoje vrata i sve je jasno kad ga vidis na 175/80 R14 gumama koje fabricki dodju na tom autu. Primjetio sam da ih je u zadnje vrijeme dosta uvezeno, mahom 2000. godista jer im je vjerovatno cijena vani draticno pala tako da se uvoz isplati jer je to ipak Golf, a jos k tome i IV pa ovdje drzi cijenu. Ko imalo prati situaciju zna da je do nedavno Gilf IV benzinac ovdje bio prava rijetkost...
Sto se odrzavanja tice, nema nikakvih problema, dijelova ima sto original u ovlastenim servisima, sto zamjenskih u bolje opremljenim prodavnicama auto dijelova, taj motor je vec dosta dugo u upotrebi tako da ne mora da brine, redovne servise moze raditi kod bilo kojeg pouzdanog mehanicara koji barata malo kompjuterom, auto-datom itd, a dosta njih vec odavno ima dijagnostiku... Sto se motora tice, tu i tamo pobudali dosser klape, koja se prema manualu proizvodjaca ne cisti nego iskljuvico mijenja, a cisti se samo na odgovornost vlasnika, tako da to nasi mehanicari elementarno ciste. Doduse problem se opet javi, ali opet slijedi ciscenje i vozi dalje...
O performansama je smijesno pricati jer je 75 KS za taj auto i tu tezinu nedovoljno, jer nema dovoljno ni KS ni obrtnog momenta sto se odrazava na potrosnju kad je auto opterecen...
Cijena tog auta bez obzira na svu reputaciju Golfa, ako se radi u autu 7 godina starom, sa tim motorom ne bi smjela ici preko 12 000 KM, odnosno 13 000 KM ako ima ista od opreme... U Njemackoj se taj auto moze baci od 4.500 Eur navise...
Proud to be BMW E 21 owner!
This post was last modified: 02-14-2008 10:38 PM by goran16v.
|
|
| 02-14-2008 10:27 PM |
|
 |
Bibbi
Member

Status:
|
...mozda i ispodprosjecan auto, za taj novac, ako uporedimo konkurenciju i ono sto ona nudi za tu lovu.
"...nama treba neki biznis!"
|
|
| 02-14-2008 10:42 PM |
|
 |
goran16v
Delegat

Status:
|
...mozda i ispodprosjecan auto, za taj novac, ako uporedimo konkurenciju i ono sto ona nudi za tu lovu.
Ja ne bih sada da opet zakuhavamo vrijedi li Golf tih para ili ne, momak je pitao za cijenu za konkretan auto i dobio je tu neku okvirnu procjenu, jedino sto je ovo autu generalno minus je nejak motor, 75 KS jednostavno nije dovoljno da vozi kako treba 1300 kg sve da je i BMW u pitanju a ne Golf...
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 02-14-2008 10:47 PM |
|
|
Francuz
Senior Member

Status:
|
Opel Astra 1.7 DTI 16V
Garmin Nuvi 760TFM
|
|
| 02-15-2008 07:09 AM |
|
 |
123456
Junior Member

Status:
|
Ja ne bih sada da opet zakuhavamo vrijedi li Golf tih para ili ne, momak je pitao za cijenu za konkretan auto i dobio je tu neku okvirnu procjenu, jedino sto je ovo autu generalno minus je nejak motor, 75 KS jednostavno nije dovoljno da vozi kako treba 1300 kg sve da je i BMW u pitanju a ne Golf...
Gorane apsolutno se slazem ako vec hoce benzin ali zasto mu ne ponuditi 1,6 16v golf,astra,fokus ili sta vec ja licno nebih uzimao 1,4
samo Japan !
|
|
| 02-15-2008 07:18 AM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Mirza nisi nam rekao koja je godina to auto, sta ima od opreme i naravno koliko je para. Generalno ja ne gotivim VW (sto ne znaci da ne bih vozio) osim malog Pola. Bilo kojeg Golfa ne bih uzeo jer ne zovu ga djaba "tudje auto". Kradu se ko klikeri. Goran je rekao za odrzavanje. Svaki bolji majstor ga moze solidno odrzavati, a to dosta zavisi od kvalitete ugradjenih djelova. Jedina dobra stvar sto i nakon duzeg vremena nece puno izgubiti na cijeni...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 02-15-2008 07:56 AM |
|
 |
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Status:
|
Golf IV je jako dobar izbor, kvalitetno, izdrzljivo i ne previse skupo za odrzavanje, auto, ali 1.4 za golfa IV je stvarno mali motor, ali s obzirom da sam ga vozio, a vozio sam i famoznog SDI-ja koji je ko ćuskija, ovaj 1.4 je ko zvrk za njega. I sto kaze Ernes, ne gubi na cijeni...
Just be... Dead Like Me!
|
|
| 02-15-2008 10:34 AM |
|
 |
|
|