|
Vitkanje cevki (ili izrabotka celi grani)
|
| Author |
Message |
2Slow2Race
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Vitkanje cevki (ili izrabotka celi grani)
Aj eve sea i ja da se istaknam malce...Da ne znae nekoj dali ima nekoj servis/rabotilnica vo Skopje shto ili vitka chelichni cevki ili izrabotuva komplet izduvni grani?!?
Potochno, izrabotka na plochka za na glava, vitkanje cevki chelichni, 40mm primarni, (mislam)50mm vtorite, kolektor, i na kraj 60mm prav del posle kolektorot.
Pozdrav,
Aleksandar
This post was last modified: 02-01-2008 06:50 PM by 2Slow2Race.
|
|
| 02-01-2008 06:14 PM |
|
|
Glauc
Senior Member

Status:
|
RE: Vitkanje cevki (ili izrabotka celi grani)
Aj eve sea i ja da se istaknam malce...Da ne znae nekoj dali ima nekoj servis/rabotilnica vo Skopje shto ili vitka chelichni cevki ili izrabotuva komplet izduvni grani?!?
Potochno, izrabotka na plochka za na glava, vitkanje cevki chelichni, 40mm primarni, (mislam)50mm vtorite, kolektor, i na kraj 60mm prav del posle kolektorot.
Pozdrav,
Aleksandar
Vo VDK ke ti gi svitkaat cevkite a na drear ke si gi napravis kolektorite pa posle samo nekoj ubavo da gi zavari i toa e sve narode ....
2 FAST 4 YOU
|
|
| 02-02-2008 05:25 PM |
|
 |
2Slow2Race
Junior Member

Status:
|
Vo VKD mi baraa 2000den za 1 krivina od 90 stepeni koa prashuev za neshto drugo shto mi trebashe. Taka da koga ke presmetam kolku krivini ke ima vo granata ke iskochi deka ke treba 300eu da im dadam samo na VKD za vitkanjeto, pa ushte nekoi 100tina eu za plochki, kolektori etc etc. A toa e daleku od realna cena, posebno za nekoja home-made.
A i iskreno sumljam deka VKD ke mozzat tochno da mi gi svitkaat cevkite kako shto treba, bez toa da se raboti direknto na kola.
Kako i da e, fala za sovetot, ali kako shto kazzav, epten se zanesuvaat so ceni...
Drug nekoj servis/rabotilnica kaj nas?!?
Pozdrav,
Aleksandar
|
|
| 02-02-2008 05:46 PM |
|
 |
Jack-s
Junior Member

Status:
|
Vaka, vo veles ima edno tipche sho raboti so INOX chelik i znam on deka ima praveno grani, auspusi i sl! Eve ti br ako ti brka rabota! MANCHE 075 550 330 ili 071 261 881
Drive it like you stole it
|
|
| 02-02-2008 06:18 PM |
|
 |
2Slow2Race
Junior Member

Status:
|
Fala mnogu shef. Ke mu svrtam denovive da vidam shto ke mi kazze.
Pozdrav,
Aleksandar
|
|
| 02-02-2008 07:53 PM |
|
 |
x1/9
Junior Member

Status:
|
imas i vo keramidnica eden sto vitka ama ne mu znam broj mozes tamu da prasas go znaat site
|
|
| 02-02-2008 11:55 PM |
|
|
2Slow2Race
Junior Member

Status:
|
imas i vo keramidnica eden sto vitka ama ne mu znam broj mozes tamu da prasas go znaat site
A ime na chovekot ili eventualno ime na rabotilnicata ili neshto slichno?!? Znaci tipot vitka cevki, ili prai izduvi/grani za koli?!?
Fala,
Aleksandar
|
|
| 02-03-2008 11:15 AM |
|
 |
Glauc
Senior Member

Status:
|
Vo VKD mi baraa 2000den za 1 krivina od 90 stepeni koa prashuev za neshto drugo shto mi trebashe. Taka da koga ke presmetam kolku krivini ke ima vo granata ke iskochi deka ke treba 300eu da im dadam samo na VKD za vitkanjeto, pa ushte nekoi 100tina eu za plochki, kolektori etc etc. A toa e daleku od realna cena, posebno za nekoja home-made.
A i iskreno sumljam deka VKD ke mozzat tochno da mi gi svitkaat cevkite kako shto treba, bez toa da se raboti direknto na kola.
Kako i da e, fala za sovetot, ali kako shto kazzav, epten se zanesuvaat so ceni...
Drug nekoj servis/rabotilnica kaj nas?!?
Pozdrav,
Aleksandar
Vidi i toa ne e taka skapo ako zemes vo obzir ceni na izduvni sistemi po zapad ...
2 FAST 4 YOU
|
|
| 02-03-2008 06:23 PM |
|
 |
2Slow2Race
Junior Member

Status:
|
Znachi vaka, zborime samo za izduvna grana, a ne za cel izduven sistem. Plus zborime za praenje na "custom" grana, za razlika od granite shto gi praat poznatite aftermarket marki, koi se testirani na dinamometar i grantiraat dobivka (od 2, 3, 5konja etc etc).
A deka se skapi VKD, se, i ke ti pokazzam ushte so nekolku primeri. Znachi izduven sistem od posle katalizatorot do kraj, so moi dve sportski lonchinja, i jas da si gi napraam plochkite, mi pobaraa 10000den. Stanuva zbor za nivna cevka(obichen chelik) i vkupno 4 krivni (ok, i nekolku varovi)
Za eden drugar, da mu napraat zadno lonche sportsko, mu pobaraa 18000den. Pa sea ti kazzi mi dali za tie pari nema da kupish Supersprint ili Remus zadno lonche.
Pozdrav,
Aleksandar
|
|
| 02-04-2008 04:56 AM |
|
 |
Glauc
Senior Member

Status:
|
Znachi vaka, zborime samo za izduvna grana, a ne za cel izduven sistem. Plus zborime za praenje na "custom" grana, za razlika od granite shto gi praat poznatite aftermarket marki, koi se testirani na dinamometar i grantiraat dobivka (od 2, 3, 5konja etc etc).
A deka se skapi VKD, se, i ke ti pokazzam ushte so nekolku primeri. Znachi izduven sistem od posle katalizatorot do kraj, so moi dve sportski lonchinja, i jas da si gi napraam plochkite, mi pobaraa 10000den. Stanuva zbor za nivna cevka(obichen chelik) i vkupno 4 krivni (ok, i nekolku varovi)
Za eden drugar, da mu napraat zadno lonche sportsko, mu pobaraa 18000den. Pa sea ti kazzi mi dali za tie pari nema da kupish Supersprint ili Remus zadno lonche.
Pozdrav,
Aleksandar
http://www.boutiquepeugeotsport.com/Cata...px?nom=306
Eve ti pa probaj da sporedis i toa ova e grupa N znaci izduvna granka tuka nema
2 FAST 4 YOU
|
|
| 02-04-2008 06:59 AM |
|
 |
|
|