Post Reply  Post Thread 
Pages (10): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 7 Next > Last »
Volkswagen Golf R36
Author Message
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status: Offline
RE: Volkswagen Golf R36

@PITAROZDER - ok, kapiram ja to
ali, ako ja nemam V6 4MOTION Golf-a, a ako mi on, koji ga ima kaze da je omlatio nekog BMW-a, zasto to da ne usvojim kao licno znanje, iako nikad nisam imao prilike ni da sednem u njega

a i cesto mi se desi da znam vise o nekom autu, od samog vlasnika

Understeer is a crime - Colin McCrae

This post was last modified: 03-14-2007 05:34 PM by Skyline.

03-14-2007 05:33 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
PITAROZDER
hamo mazzola

Icon_mrgreen  RE: Volkswagen Golf R36

Skyline Wrote:
@PITAROZDER - ok, kapiram ja to
ali, ako ja nemam V6 4MOTION Golf-a, a ako mi on, koji ga ima kaze da je omlatio nekog BMW-a, zasto to da ne usvojim kao licno znanje, iako nikad nisam imao prilike ni da sednem u njega

a i cesto mi se desi da znam vise o nekom autu, od samog vlasnika

znam ba lave , salim se

manijak ne moze biti svak
03-14-2007 05:38 PM
Skyline
Super Moderator

ok, no prob

03-14-2007 05:40 PM
Faya_M5
Posting Freak

Group: Registered
Status: Away

R19 Wrote:
Ja kao prvo ne znam sta se ovdje smatra pod konkurencijom? Kompaktna klasa? Niza srednja klasa? Ili nesto drugo?

Nije ljudi ovo auto pravljeno da bi njegova verzija dobila homologaciju za WTC. I samim tim nije isti tip auta.

Ako govorimo o stazi, neka prvo 130i stigne R32 onih 5 sekundi koje kaska pa cemo 135i i R36 porediti kada se obojica pojave na trzistu.

Cast izuzecima, ali vecina na internetu i u magazinima cita o brzim autima pa pametuje. Pitam se zasto? Jer gdje god da ih na cesti sretnem, bude 21

niko, nista nije rekao za stazu, ali drag, uzitak u voznji, i drift...tu ipak BMW ima prednost. To sto je on brzi na stazi to je logicno, zbog integralnog pogona...i niko ovdje ne pametuje nista, vec samo iznosi cinjenice sa TopGear-a i nekih svjetskih testiranja, a ne "magazina"

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
03-14-2007 05:47 PM
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Group: Administrators

Skyline Wrote:

SamirBL Wrote:

Skyline Wrote:

SamirBL Wrote:
nece se moci ni sa obicnim WRXom uhvatiti u kostac kamoli sa STI

mislim da je ipak to preslobodna procena
ipak je tu 70KS razlike

pa de eto uporedi specifikacije.

brzi od 0-100kmh

kakav je na 402m ?

vidi, za*ebah se
Impreza 2.5 WRX sa 230KS ima start za 5.6
kako sam uopste mogao da sumnjam  Smile

da, vjerovatno ga tezina supa

Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
03-14-2007 06:41 PM
R19
Crvena mamba

@Skyline: nisam ja mislio nista licno za tebe, jer nisi negativno ni govorio. I ja zelim da ti sebi sto sto prije ispunis zelju i vozis bilo sta od onoga sto obozavas, jer sam i ja ucinio isto. Zato ... no hard feelings molim teWink

@Faya: sve zavisi kako ko i kome je sta merak ... je licno recimo nemam gdje driftati pa mi to i ne predstavlja neki merak ... veci mi je uzitak proci neki zavoj visokom brzinom bilo suho ili mokro, kao po sinama. I znam kako cu proci na bilo kojoj cesti ovdje u BiH sa tim autom ... bez problema i bez namjernog ili nenamjernog driftanja po krivinama. A mogu i na skijanje po mecavi bez problema, vjeruj mi Big_boss A top gear zna se sta je ... 70% british humor, a ostatak fakti o vozilima. Fifth gear itd ... to je malo mjerodavnije.

I opet ponavljam, to auto nije napravljeno radi dobijanja homologacije. Da jeste, vjerovatno bi bilo totalno drugacije. I zna se sta treba uraditi pred Imprezom ili Lancerom: U4jchina

Ali ipak: V6 i integralni pogon i DSG u toj klasi ... ima samo jos njegov bratWinner_first_h4h

@Samir: lagano pitanjce: koliko tezi tvoja Impreza?

This post was last modified: 03-15-2007 06:47 AM by R19.

03-15-2007 06:46 AM
Skyline
Super Moderator

@R19 - ok amigo

@R19, opet - super je drifting, i ja ga obozavam
evo, bas sam se sinoc mlatio malo po gradu i sa FWD Octaviom se malo igrao sa zadnjim krajem po raskrsnicama, i bas bih voleo da imam RWD vozilo, ali ipak ostajem pri tome da cu teziti da kad-tad nabavim 4WD, zato sto mislim da je to full uzitak

odgovor, umesto Samir-a - Impreza 2.5wrx turbo sa 230KS je teska 1410Kg

03-15-2007 07:34 AM
Faya_M5
Posting Freak

Status: Away

R19 Wrote:
@Faya: sve zavisi kako ko i kome je sta merak ... je licno recimo nemam gdje driftati pa mi to i ne predstavlja neki merak ... veci mi je uzitak proci neki zavoj visokom brzinom bilo suho ili mokro, kao po sinama. I znam kako cu proci na bilo kojoj cesti ovdje u BiH sa tim autom ... bez problema i bez namjernog ili nenamjernog driftanja po krivinama. A mogu i na skijanje po mecavi bez problema, vjeruj mi Big_boss A top gear zna se sta je ... 70% british humor, a ostatak fakti o vozilima. Fifth gear itd ... to je malo mjerodavnije.

I opet ponavljam, to auto nije napravljeno radi dobijanja homologacije. Da jeste, vjerovatno bi bilo totalno drugacije. I zna se sta treba uraditi pred Imprezom ili Lancerom: U4jchina

Ali ipak: V6 i integralni pogon i DSG u toj klasi ... ima samo jos njegov bratWinner_first_h4h

Pa ne znam stvarno druze gdje ti zivis i jesi li gledao ikad Top Gear, cuj, pa to ispade oni samo 30% znaju o vozilima jel??
Pa ne znam samo ko jedini nadje manu i Lamborghiniju Murcielagu i Ferrariju Enzu, a da ne pricamo o jos ekskluzivnijim markama...
Upisi ti malo na YouTube Top Gear, pa ces vidjet kolko ljudi znaju i sta sve testiraju Command

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
03-15-2007 08:20 AM
Skyline
Super Moderator

Top Gear kad nekoga hoce da ocrni, nadje zasto, cesto su to glupi komentari i razlozi
tipa,auto je sranje, zato sto nema personality, a nema veze sto je to auto koji super sljaka vec 20 godina

bas se secam kako je ispljuvao Cayene

a, opet, ima automobila ( cesto britanskih ) koje nahvale samo tako, a i cesto sam cuo, a imam mnooogo njihovog materijala, da za neki auto kazu "Best car ever"
to sam cuo bar za 15 automobila
a i stig-ovi testovi su nerelevantni, zato sto je pola auta vozeno na ookroj, a pola na suvoj stazi

tu je 5th gear dosta realniji
oni direktno uporede dva auta
isti dan

Motorvision je tu odlican, zato sto se sve vozi u istim uslovima ,i dosta stvari uzmu u obzir tokom testiranja, i sve se vrti oko cinjenica, ne pricaju price kao TG

Best Motoring mi je tu najbolji, zato sto spakuju po 5-6, cesto jako razlicitih automobila na pravu stazu i voze koliko god gume mogu da ih drze po stazi

03-15-2007 08:36 AM
R19
Crvena mamba

Faya_M5 Wrote:

R19 Wrote:

Pa ne znam stvarno druze gdje ti zivis i jesi li gledao ikad Top Gear, cuj, pa to ispade oni samo 30% znaju o vozilima jel??
Pa ne znam samo ko jedini nadje manu i Lamborghiniju Murcielagu i Ferrariju Enzu, a da ne pricamo o jos ekskluzivnijim markama...
Upisi ti malo na YouTube Top Gear, pa ces vidjet kolko ljudi znaju i sta sve testiraju Command

Nisam drug! Nisam nikada gledao posto neam TV kuci! A i na ovom konpljuteru samo znam ukucati ono http://www.pungas.com! I tako ti bi sve do danas, dok mi ti ne rece za taj neki tub, tjub ili kako vec ...
I onda mi izadje ovo... :

http://www.youtube.com/watch?v=uFL59k_2AOw

03-15-2007 10:41 AM
Pages (10): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 7 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Volkswagen Lavida Fele 9 286 04-24-2008 02:20 PM
Last Post: nigrutin
  Volkswagen Robust Fele 4 231 04-03-2008 02:07 PM
Last Post: nigrutin