Pazi, Civic Type R ima motor san snova za vucu za razliku od Astre koja je sa svojih 240 KS smijesna. Pa sa tom snagom bi trebala da leti!
A Civic Type R ima jos dvije prednosti za ubrzanje do 100 km/h. To su tezina od 1100 i nesto malo kg i mjenjac koji drugom vuce tacno do 100 km/h, znaci do tada ima samo jedno saltanje.
A meni se recimo sinoc, na ravnome desi da u saltanju u drugu proklizu sva 4 tocka i ubije me TC nakon toga, a kamoli samo FWD ...
a sto se tice Type-R, istina je da je motor napravljen da odvaljuje preko 6000, a manjac je tako naslagan da kada vuces do 8000 i saltas u sledecu, obrtaji dolaze na preko 6000 tako da je opet spremna ko zapeta puska da te zabode u sediste
ali, moram te ispraviti sto se tice ubrzanja
u drugoj brzini blokada pada na 90Km/h, tako da mora da se salta u trecu da bi se doslo do 100
velika steta, jer bi u suprotnom imala mozda i 6,5 ubrzanje
@Skyline: ne moras slati, ja sam bio uvjeren da je tacno na 100 km/h!
A imam iskljucenje ESP-a, sto znaci svega (ASR, MSR, EDS i BA) osim ABS-a
upravo sam ovaj test gledao...i culi st i sao sta kazu za BMW-a, a sta za Golfa. I na kraju...golf pobijedi zbog komocije...t se cak i slazem da su smijesni, ali samo kazu, za uzitak u voznji i za stazu...
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
Ocito citas testove Auto Bilda. Vidim da si upoznat sa ova dva automobila. I tamo kad su ih izvukli na stazu sta se desilo?
Astra ima isto vrijeme kao R32 sa DSG mjenjacem. A u pravu si za ubrzanje Astre. 7.3 s do 100 km/h,ali onda rezultat za Golfa izgleda jos poraznije.Toliko o prednjem pogonu i Astri kao o sportkom automobilu.
A kazes da kasnim sa nekim modelima i 10 godina. Koliko to Renault 5 kasni za Golfom 1 kao model ili Peugeot 205 za Golfom 2.
Jedino sto dijeli ove aute jesu titule na trkacim stazama sirom svijeta.