Post Reply  Post Thread 
Pages (10): « First < Previous 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 Next > Last »
Volkswagen Golf R36
Author Message
R19
Crvena mamba

Group: Registered
Status: Offline
RE: Volkswagen Golf R36

Faya_M5 Wrote:

R19 Wrote:
A evo i Top Gear videa za one koji su htjeli cuti ...

http://www.youtube.com/watch?v=sQr_ptJ0oJY

@Skyline: ne moras slati, ja sam bio uvjeren da je tacno na 100 km/h!
A imam iskljucenje ESP-a, sto znaci svega (ASR, MSR, EDS i BA) osim ABS-aCool

upravo sam ovaj test gledao...i culi st i sao sta kazu za BMW-a, a sta za Golfa. I na kraju...golf pobijedi zbog komocije...t se cak i slazem da su smijesni, ali samo kazu, za uzitak u voznji i za stazu...

Ja shvatam da ti BMW ne volis ... obozavas ga ... Ali postoji jedno veliko ALI.
Ovom testu je "otkinuto" zadnjih 15-ak sekundi i ti si cuo samo ono "the BMW beat's him on the track" i cuo si samo "but the Golf hammer's him ..." i nisi cuo da je to u biti u svemu ostalom. Znaci apsolutno svemu sto jedno auto cini kvalitetnim izborom. A ti kupi BMW, naravno samo za sebe jer osim jedne osobe sa licnim prtljagom u njega ne moze ni stati vise i driftaj sa njim po stazi!Cool
Pa ne mozes ni jarane povesti da "osjete" sta si kupio, jer jednostavno ne staju unutra.

A u ozbiljnijoj emisiji, Fifth gear, ciji si video takodje vidio, je pokazano da je na jako kratkoj i uskoj stazi, koja Golfu od 1600 kg apsolutno ne odgovara, on opet brzi, a da ne govorim o videu koji na jednoj od F1 staza "daje" 5 sekundi prednosti Golfu.
Treci video, koji je apsolutno ozbiljan i strucan, ti opet govori koje je auto bolje i to je pokazano brojevima 1. i 2. i 3. ... U4jchina

03-18-2007 04:21 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
komar
Senior Member

Skyline Wrote:
Type-R, atmosferac sa svega 200KS ima ubrzanje od 6,9
ali, magicni LSD

Samo mali ispravak, to je ubrzanje EUDM CTR-a , onaj redizajn a ni jedan od EUDM CTR-a nema LSD, LSD ima samo JDM verzija , ma da ces na nekim forumima naci pogresnu informaciju da EUDM CTR ima LSD Rules

ps. ni ovaj najnoviji 8.gen nema LSD.

od EUDM Hondi jedino ITR i ATR su ti dolazili sa LSD

http://www.hondafanclub.hr
03-18-2007 06:46 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Faya_M5
Posting Freak

Status: Away

R19 Wrote:

Faya_M5 Wrote:

R19 Wrote:

upravo sam ovaj test gledao...i culi st i sao sta kazu za BMW-a, a sta za Golfa. I na kraju...golf pobijedi zbog komocije...t se cak i slazem da su smijesni, ali samo kazu, za uzitak u voznji i za stazu...

Ovom testu je "otkinuto" zadnjih 15-ak sekundi i ti si cuo samo ono "the BMW beat's him on the track" i cuo si samo "but the Golf hammer's him ..." i nisi cuo da je to u biti u svemu ostalom. Znaci apsolutno svemu sto jedno auto cini kvalitetnim izborom. A ti kupi BMW, naravno samo za sebe jer osim jedne osobe sa licnim prtljagom u njega ne moze ni stati vise i driftaj sa njim po stazi!Cool
Pa ne mozes ni jarane povesti da "osjete" sta si kupio, jer jednostavno ne staju unutra.

A u ozbiljnijoj emisiji, Fifth gear, ciji si video takodje vidio, je pokazano da je na jako kratkoj i uskoj stazi, koja Golfu od 1600 kg apsolutno ne odgovara, on opet brzi, a da ne govorim o videu koji na jednoj od F1 staza "daje" 5 sekundi prednosti Golfu.
Treci video, koji je apsolutno ozbiljan i strucan, ti opet govori koje je auto bolje i to je pokazano brojevima 1. i 2. i 3. ... U4jchina

Niko ne kaze da Golf na stazi nije brzi, ja se slazem da je on brzi, i to se i ocekuje od integralnog pogona.
Ja jesam obozavatelj BMW-a, al nije samo to razlog zasto bih ga uzeo prije Golfa, jer jednostavno Golfa ne mogu zato sto je Golf...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
03-18-2007 09:52 PM
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators

@komar - oped se ti i ja razilazimo sa misljenjem oko tog LSD-a na CTR
nije da ti ne verujem, zato sto evidentno znas mnogo o japancima, posebno o hondi, ali momak koji ima tu CTR mi je pricao da ima spur diferenziall i nalazio sam po netu istu informaciju, a i osetio sam licno kako ludacki kida u stranu kad recimo isaltam iz prve u drugu i mrdnem volan

Understeer is a crime - Colin McCrae
03-18-2007 10:52 PM
kremenko
Member

Za R19

Onda nemoj vjerovati ni za ubrzanje svog Golfa od 7.1 s,jer ti nista ne vjerujes fabrici.
Imao sam priliku da sjedim u autu kad se jaran sa Golfom 2 GTI 8V trkao od semafora do semafora sa Golfom kao sto je tvoj koji je takodze vozio jaran (Crna IV 2.8 sa 18 cola felgama i kompletnim izduvom Supersprint definitivno najbolji Golf IV koji se pojavio u ovom gradu). Covjek nas je uzeo 3 duzine. Kasnije smo se trkali sa Renault Clio Sport koji ima deklarisano sporije ubrzanje od Golfa IV 2.8,ali covjek nas je pocijepao 10 duzina.

Jesi li imao priliku da se potrkas sa Cliom Sport?

P.S. Ovaj jaran sa IV nije bio levat za volanom.

FORMA JE TRENUTNA,A SLAVA VJECNA

This post was last modified: 03-19-2007 01:27 PM by kremenko.

03-19-2007 01:27 PM
komar
Senior Member

Skyline Wrote:
@komar - oped se ti i ja razilazimo sa misljenjem oko tog LSD-a na CTR
nije da ti ne verujem, zato sto evidentno znas mnogo o japancima, posebno o hondi, ali momak koji ima tu CTR mi je pricao da ima spur diferenziall i nalazio sam po netu istu informaciju, a i osetio sam licno kako ludacki kida u stranu kad recimo isaltam iz prve u drugu i mrdnem volan

Pa ja sve ljude koje znam da imaju CTR 7gen kazu da nema, jedan je cak kupovo LSD...
A negdje sam pak naso na netu da CTR ima LSD ali da JDM verzija ima poboljsani LSD u odnosu na ovaj iz evropske i americke verzije

http://www.hondafanclub.hr
03-19-2007 02:04 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
R19
Crvena mamba

Faya_M5 Wrote:

R19 Wrote:

Faya_M5 Wrote:

R19 Wrote:

Niko ne kaze da Golf na stazi nije brzi, ja se slazem da je on brzi, i to se i ocekuje od integralnog pogona.
Ja jesam obozavatelj BMW-a, al nije samo to razlog zasto bih ga uzeo prije Golfa, jer jednostavno Golfa ne mogu zato sto je Golf...

Dobro, ali to je subjektivno. I zato kazem svaka cast. Ali ipak, ljudi prave skroz bezveze izjavu od te ... "ipak je to samo Golf" ...
Znam sta je on, kao masovna pojava kod nas proizveo i vecinu primjeraka koji se krecu nasim cestama i sam mrzim, ali vjeruj da to auto, gdje god ga spomenes, uziva visok respekt.
Tako da ta ... "Ipak je to ... " ne stoji ...

03-19-2007 02:34 PM
R19
Crvena mamba

kremenko Wrote:
Za R19

Onda nemoj vjerovati ni za ubrzanje svog Golfa od 7.1 s,jer ti nista ne vjerujes fabrici.
Imao sam priliku da sjedim u autu kad se jaran sa Golfom 2 GTI 8V trkao od semafora do semafora sa Golfom kao sto je tvoj koji je takodze vozio jaran (Crna IV 2.8 sa 18 cola felgama i kompletnim izduvom Supersprint definitivno najbolji Golf IV koji se pojavio u ovom gradu). Covjek nas je uzeo 3 duzine. Kasnije smo se trkali sa Renault Clio Sport koji ima deklarisano sporije ubrzanje od Golfa IV 2.8,ali covjek nas je pocijepao 10 duzina.

Jesi li imao priliku da se potrkas sa Cliom Sport?

P.S. Ovaj jaran sa IV nije bio levat za volanom.

Ja znam sa kojim autima sam se probao i koja ubrzanja oni deklarativno imaju i sve bas govori u prilog ovih 7.1s. Bas bih volio vidjeti tu crnu cetvorku V6 na djelu. Jer GTI 8V ostane 3 duzine do kraja prve, kada se trka samnom naravno.

I sa Sportom se nisam probao, nekada vjerovatno hocu.

Ali ovdje tema nije bilo moje auto niti sam ja pricao o njemu. Ionako smo otisli u OT, ali kada budes sa prijateljem u tom GTI 8V blicni, pa ces vidjeti sta je blicBig_boss

P.S.: Clio Sport deklarativno ima upravo 7.1 ili 7.2 ...

This post was last modified: 03-19-2007 02:41 PM by R19.

03-19-2007 02:40 PM
kremenko
Member

Te cetvorke vise nema,kad je taj jaran poginuo,taj auto se prodao nekome i slupali su je totalno.
To je bilo prije 4 godine.
Nema ni tog GTI-a vise,ali moze se naci neki auto da se zaganja s tobom.
Naravno samo u pare.
Da ti se ta arogancija malo izbije iz price.Cool

FORMA JE TRENUTNA,A SLAVA VJECNA

This post was last modified: 03-19-2007 03:45 PM by kremenko.

03-19-2007 03:43 PM
R19
Crvena mamba

Kao prvo jako mi je zao zbog prijatelja, stvarno iskreno.

Druga stvar koju opet ponavljam je da moje auto uopste nije subjekat ove teme i necu kao njemu takvom u ovoj temi vise niti diskutovati.

Kao trece, ja se nikada nisam niti cu se ikada s nekim ganjati, a pogotovo ne u pare! Prvi razlog za to je sto ne volim ljudima uzimati pare tek tako, kada nisu zaradjene, a druga je stvar sto za te stvari postoje drugi "specijalci" u ovome gradu koji se navodno time i bave. Samo nikada im ne sretnem te brze jurilice nigdje. U ovom gradu samo par normalnih momaka ima doista brza auta, ali ni oni nazalost ili hvala Bogu (zavisi kako ko gleda) nisu od te rabote.

A kao cetvrto, sta se tebi nametnulo kao zakljucak svih ovih testova koje sam pronasao kada sam otkrio "jutub", a ticali su se ne bas vozila koje je tema nase diskusije, nego njegovog slabijeg brata?

P.S.: Zaboravio sam ti napisati da je R5 GTT izasao cijelih 10 (DESET) godina nakon GTI-a i ta dva auta ne spadaju u biti u istu klasu iako bi se pod nekim okolnostima mogli podvesti u nju.

R36 - THE KING!

03-19-2007 05:03 PM
Pages (10): « First < Previous 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Volkswagen Lavida Fele 9 309 04-24-2008 02:20 PM
Last Post: nigrutin
  Volkswagen Robust Fele 4 248 04-03-2008 02:07 PM
Last Post: nigrutin
  Golf VI GTI Fele 14 1,523 11-08-2007 06:57 PM