Post Reply  Post Thread 
Pages (10): « First < Previous 3 4 5 6 [7] 8 9 10 Next > Last »
Volkswagen Golf R36
Author Message
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators
Status: Offline
RE: Volkswagen Golf R36

sta bi se tek napisalo da se prica o kavom autu a ne o golfu Image11

manijak ne moze biti svak
03-19-2007 05:08 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kremenko
Member

Group: Registered

Ako si pratio auto istoriju znat ces da ima stariju verziju R5 Alpine sa takodze 1.4 motorom koji se proizvodio od februara 77 i proizvodio se sve do septembra 81 godine sa motorom od 100 KS i ubrzanjem od 9 s do 100 km/h i max brzinom od 185 km/h i sve to upakovano u sasiju od 850 kg.
Mene je najvise iznerviralo sto omalovazavas druge proizvodzace. Tipa samo je kod Golfa tacno ubrzanje koje fabrika napise,najbolje vozne karakteristike ima itd,itd.
Ako je sve to tacno zasto onda izbacuju model R36?
Zasto izbacuju Golfa VI vec 2008 godine,nakon samo 5 ili 6 godina proizvodnje?
Ja uopste nisam ljubitelj Opela,naprotiv,ali uzeo sam njega sasvim slucajno u obzir.
Nisam imao najmeru da se svadzam,ako si to mislio,ja se izvinjavam.

FORMA JE TRENUTNA,A SLAVA VJECNA
03-19-2007 06:06 PM
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status: Away

Kao prvo, prica vam je pobjegla s kursa, al totalno...
Drugo, R5 Alpine nikada nije bio konkurencija golfu gti 1. gen. vec je to (uslovno govoreci) bio R5 Alpine Turbo sa 110 KS...Wink
Trece, hvala sto stavljate meni najdrazi auto u klasu sa golfom gti (mada to nikako nije ni cisto gledajuci klasu, ni motorom, ni koncepcijom) jer samo potvrdjuje koliko je bio dobar u svoje vrijeme... mada se solidno drzi i danas s nekim "mladicima" sa oznakom GTI na gepeku....Razz

http://www.bhrenaultclub.com/

11

This post was last modified: 03-19-2007 08:27 PM by 0-100 7,3 sec.

03-19-2007 08:26 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
R19
Crvena mamba

kremenko Wrote:
Ako si pratio auto istoriju znat ces da  ima stariju verziju R5 Alpine sa takodze 1.4 motorom koji se proizvodio od februara 77 i proizvodio se sve do septembra 81 godine sa motorom od 100 KS i ubrzanjem od 9 s do 100 km/h i max brzinom od 185 km/h i sve to upakovano u sasiju od 850 kg.
Mene je najvise iznerviralo sto omalovazavas druge proizvodzace. Tipa samo je kod Golfa tacno ubrzanje koje fabrika napise,najbolje vozne karakteristike ima itd,itd.
Ako je sve to tacno zasto onda izbacuju model R36?
Zasto izbacuju Golfa VI vec 2008 godine,nakon samo 5 ili 6 godina proizvodnje?
Ja uopste nisam ljubitelj Opela,naprotiv,ali uzeo sam njega sasvim slucajno u obzir.
Nisam imao najmeru da se svadzam,ako si to mislio,ja se izvinjavam.

A ja uopste nemam namjeru da dalje diskutujem. Pogledaj svoj prvi post u ovoj temi pa skontaj ko sta omalovazava. Ja niti jednom rijecju nikoga. Samo pokazanim testovima dokazah koje je auto bolje. O subjektivnosti ne pricam jer znam da bi ti najbrije vozio 147 GTA, kako god to izgledalo.

Od auta na testu je i receno koje auto ima najbolje vozne karakteristike ... ja to ne izmislih nego kad me naucise da postoji Youtube nadjoh. I nisam rekao da su samo VW-ovi podaci tacni ... nadji da jesam.

Golf VI izbacuju na trziste jer im nije dovoljno dobro da samo budu najprodavaniji u klasi, a bez da rasture konkurenciju. Pogledaj cifre prodaje u Evropi ... samo ce ti se kazati ... U4jchina

03-20-2007 03:06 PM
kremenko
Member

Ja upravo mislim obratno,da im prodaja bas ide slabo (ali to je moje misljenje),jer da su oni mogli,oni bi konkurenciju razbili i sa Golfom V.
U svim tabelama prodaje Golf V se istina nalazi na vrhu (ali tu su pridodani prodajni rezultati Golfa Plus i Jette),zasto se to ne bi uradilo i sa npr. opet uzimam Astru + Zafira. Ali da ne duljim vise u off.

Ja vjerujem da pametna firma poput VW sebi nedozvoljava da konkurencija bude uopste ispred njih u svim poljima,pa tako i u ponudi motora i snage. Jer se vec naveliko prica da Ford priprema Focus RS sa istim motorom iz ST,ali nasviran na 300 KS i integralnim pogonom.
A na tim pricipipma ce sigurno izaci i sportska izvedba Volva 30.
A najvjerovatnije je da ce i BMW u seriju 1 ubaciti motor radnog naziva 3.5 (sa dva turbo punjaca) koji se vec vozi u seriji 3.
A po forumima gdje se iskljucivo prica o talijanskim autima sam citao da Alfa priprema za 2008 149 uz koju bi dosla i GTA izvedba sa minimalno 300 KS i takodze Q4 pogonom i Qtronic mjenjacem.

FORMA JE TRENUTNA,A SLAVA VJECNA
03-20-2007 10:23 PM
R19
Crvena mamba

Pazi, meni vec ide na zivce da pricam o Golfu, bas ono ispadne smijesnoSmile

On je trenutno najprodavanije auto u klasi i to bez uracunate prodaje Jetta-e koja je totalno zaseban model i ne racuna se zajedno sa njim niti u jednoj statistici. Golf Plus mozda, ali to nije pandan Zafire, to je Touran koji se opet ne racuna sa njim.

A VW ima strahovit problem sa Golfom koji se ne zove prodaja nego proizvodnja samog vozila. Troskovi su duplo visi jer je u prosjeku za sklapanje jednog potrebno 27 sati, a konkurenciji duplo manje. Takodje, Golf posjeduje paletu od 93 modela (samo Golf bez zabune).

I imaju problem da je kupcima vise dosta toga da sa novim modelom dobiju "varijaciju na temu" proslog modela! Koliko god bio prepoznatljiv, ljudi traze vise posebnosti.

03-21-2007 06:17 AM
Faya_M5
Posting Freak

kremenko Wrote:
Ja vjerujem da pametna firma poput VW sebi nedozvoljava da konkurencija bude uopste ispred njih u svim poljima,pa tako i u ponudi motora i snage. Jer se vec naveliko prica da Ford priprema Focus RS sa istim motorom iz ST,ali nasviran na 300 KS i integralnim pogonom.
A najvjerovatnije je da ce i BMW u seriju 1 ubaciti motor radnog naziva 3.5 (sa dva turbo punjaca) koji se vec vozi u seriji 3.
A po  forumima gdje se iskljucivo prica o talijanskim autima sam citao da Alfa priprema za 2008 149 uz koju bi dosla i GTA izvedba sa minimalno 300 KS i takodze Q4 pogonom i Qtronic mjenjacem.

E tu si upravu...sve je to vec najavljeno i prije R36...Za RS znam od prije godinu dana, a 135i su spijunsk slike objavljene prij nekih 4-5 mjeseci, koji ce imati 3.0 twin-turbo sa 306 KS, kojeg sam ja vec navodio gore...

Al ne treba se ba zaba raspravljat s njim ba, jer zna se sta je Alfa, Focus i to (evo sad ne navodim kao primjer BMW-a) i da Golf mora napravit jace auto da bi im bio konkurencija...
Takodje ne volim one ljude sto fale ono sto imaju...jbg ako imas Golfa, uredu je, al priznaj kad je nesto bolje...I kod mene stari voza Citroena, kojeg cu i ja vozat, al ja sam vise za ove sportske marke....al haj...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
03-21-2007 09:08 AM
R19
Crvena mamba

Faya_M5 Wrote:

kremenko Wrote:
A  najvjerovatnije je da ce i BMW u seriju 1 ubaciti motor radnog naziva 3.5 (sa dva turbo punjaca) koji se vec vozi u seriji 3.
A po  forumima gdje se iskljucivo prica o talijanskim autima sam citao da Alfa priprema za 2008 149 uz koju bi dosla i GTA izvedba sa minimalno 300 KS i takodze Q4 pogonom i Qtronic mjenjacem.

E tu si upravu...sve je to vec najavljeno i prije R36...Za RS znam od prije godinu dana, a 135i su spijunsk slike objavljene prij nekih 4-5 mjeseci, koji ce imati 3.0 twin-turbo sa 306 KS, kojeg sam ja vec navodio gore...

Al ne treba se ba zaba raspravljat s njim ba, jer zna se sta je Alfa, Focus i to (evo sad ne navodim kao primjer BMW-a) i da Golf mora napravit jace auto da bi im bio konkurencija...
Takodje ne volim one ljude sto fale ono sto imaju...jbg ako imas Golfa, uredu je, al priznaj kad je nesto bolje...I kod mene stari voza Citroena, kojeg cu i ja vozat, al ja sam vise za ove sportske marke....al haj...

Ma tebi ba 'fala ba sto me prosvijetli ba ... za onaj jutub i tako to ba ... naaa ...
I ako ti ba i nakon onih testova jos uvijek mislis da su bolji onda si beznadezan slucaj ... jer ja ne rekoh sam da su bolji nego rekose ljudi koji bijahu neutralni ba.

O tome koliko znam, a koliko ne znam ne bih s tobom ... ja bar hvalim ono sto imam i ono sto vrijedi ... a ti ... i dalje voli i ja to postujem.

03-21-2007 09:31 AM
Faya_M5
Posting Freak

Ej ba mrsko mi se vise raspravljat...uredu, os da ti vako kazem, bolji je...........jel sad uredu, nadam se da jest, jer si ti jedan od onih koji misli da je samo on u pravu

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
03-21-2007 09:57 AM
R19
Crvena mamba

Ej, vjeruj mi da je meni vec odavno dojadilo raspravljati se sa svima koji cim cuju VW, najeze se. To se zove predrasuda, a ti svoje misljenje, na osnovu ne znam cega izvedeno u ovom slucaju, zadrzi nepromijenjeno, jer ti ponavljam: nisam samo ja rekao da je bolji, imao si vise testova da pregledas ...

.

03-21-2007 02:26 PM
Pages (10): « First < Previous 3 4 5 6 [7] 8 9 10 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Volkswagen Lavida Fele 9 309 04-24-2008 02:20 PM
Last Post: nigrutin
  Volkswagen Robust Fele 4 248 04-03-2008 02:07 PM
Last Post: nigrutin
  Golf VI GTI Fele 14 1,523 11-08-2007 06:57 PM