Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
voznja bez saobracajne (hitno)
Author Message
AggressoR
Member

Group: Registered
Status: Offline
voznja bez saobracajne (hitno)

problem

danas sam predao saobracajnu za registraciju kola (Registracija istice tek 21.7) i nisam planirao nigdje ici, medutim iskrsnulo mi je putovanje za sarajevo sutra.
pa nisam siguran dali bi mogao zapasti u kakve probleme ako me zaustavi policija?
Trenutno ja kod sebe imam policu osigurana koja istice 21.7, saobracajna je na obradi u supu.

A.D.I.D.A.S
All Day I Dream About Sex
07-18-2008 08:17 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
mali_svaler
Member

RE: voznja bez saobracajne (hitno)

Ovako kad te zaustavi policija mozes reci da si je zaboravio. Uletis im sta da ne pisu. Mogu te provjerit onda je kazna 30 maraka zato sto nemas saobracajnu. Mozes proci i da te ne zaustave ( vozi lakse opreznije i u koloni).

07-18-2008 08:30 PM
AggressoR
Member

ako je kazna 30 KM onda bi rizikova, nego kontao sam da nije neka veca kazna zbog toga.

Jer danas pri predaji papira u osiguravajucu kucu pitao sam sta cu bez saobracajne (valjalo je od osigurana doci do kuce) i gospoda mi rece da mogu voziti s policom do 21.7 kad istice, ali ce morati raditi provjeru vozila (ako naletim na zeznute).

(planirao sam se uklopiti u kolone i lagano)

A.D.I.D.A.S

This post was last modified: 07-18-2008 08:38 PM by AggressoR.

07-18-2008 08:36 PM
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Mozes imat problema sa policijom, medjutim ako su policajci, tj. likovi sto te zaustave fini, tj. nisu seronje, neces imat nikakvih problema, objasnis u cemu je problem i nema kazne, vazno ti je da imas vazecu policu i zelenu kartu.
E opet mozes naletit na kretene, al opet najgore sto mozes dobit je 30KM za ne nosenje dokumenata. Ako ne mozes nikako odgodit putovanje, riskiraj, mozda te ne zaustave i prodjes bez problema. Ili ako te zaustave, dobijes uplatnicu. Mala je vjerovatnost da ce te dva puta za redom klapit, pa nisi toliki baksuz.
Ipak, ako mozes ikako, ja ti preporucujem, odgodi to putovanje dok ne dobijes saobracajnu. Ako nije nista POSEBNO vazno, sta ce ti bezze komplikacije...

Just be... Dead Like Me!
07-18-2008 08:41 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
AggressoR
Member

imam policu osiguranja i zeleni karton kod sebe.

Putovanje je vaznije (moram nesto preuzeti) tako da ne mogu odgoditi.

relacija je Tuzla - Sarajevo (otoka) i nazad.

A.D.I.D.A.S
07-18-2008 08:46 PM
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

Slobodom ti gas za Sarajevo.Kad te zaustave i ako te zaustave objasnis o cemu je rijec i slobodno nek provjere.Posto je sistem uvezan mogu te provjerit za par minuta tako da ne nasjedas na kojekave njihove zandarske jer ti u sustini nemogu nista.Vozilo registrovano,saobracajna u mup-u,polica osiguranja kod tebe.Znaci 100% regularan.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
07-18-2008 08:49 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
AggressoR
Member

ajdin_ze Wrote:
Slobodom ti gas za Sarajevo.Kad te zaustave i ako te zaustave objasnis o cemu je rijec i slobodno nek provjere.Posto je sistem uvezan mogu te provjerit za par minuta tako da ne nasjedas na kojekave njihove zandarske jer ti u sustini nemogu nista.Vozilo registrovano,saobracajna u mup-u,polica osiguranja kod tebe.Znaci 100% regularan.

e nadao sam se da cu ovo cuti. hhh

ma sad su izgleda razvukli sa ovom registraciom i cekanjem
(valjda dok se provjeri ima li ne placenih kazni) i zbog toga sam pozurio danas da predam tako da bi sto manje kola bila ne registrovana jer mi trebaju za posao. ali eto neplanski izleti obaveza u sarajevu

Hvala svima, sutra definitivno krecem za sarajevo pa cemo vidjeti sta ce se desiti.

A.D.I.D.A.S
07-18-2008 08:54 PM
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

AggressoR Wrote:
e nadao sam se da cu ovo cuti. hhh
ma sad su izgleda razvukli sa ovom registraciom i cekanjem
(valjda dok se provjeri ima li ne placenih kazni) i zbog toga sam pozurio danas da predam tako da bi sto manje kola bila ne registrovana jer mi trebaju za posao. ali eto neplanski izleti obaveza u sarajevu
Hvala svima, sutra definitivno krecem za sarajevo pa cemo vidjeti sta ce se desiti.

Samo ti laganini i nezuri.Radije kreni ranije.Vidis da postaje nemoguce ostati ziv na ovim nasim """autoputevima""" od silnih idiota za volanom.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
07-18-2008 09:02 PM
AggressoR
Member

lagano sam i kontao a i ranije krenuti (ipak firma placa gorivo pa da malo i ustedim na gorivo laganom voznjom a njima cu predati veci racun.hhh)

i relaciju tuzla - sarajevo sam zapamtio gotov napamet (samo ove godine sam preko 20 puta isao za sarajevo i nazad) i nagledao sam se svakakvih budala tako da znam otprilike sta me ceka pa ne mislim rizikovati ni jedan momenat.

(nekako je najbolje iza veceg kamiona voziti, sve sto izleti iz krivine on ce to odnjeti s ceste)

A.D.I.D.A.S
07-18-2008 09:09 PM
MK516
BMW MOD 516

Wink Slobodno vozi druže! Ja sam vozio čitav mjesec dana bez saobraćajne dok mi je Mercedes bio na nekakvoj "provjeri" pošto nije bio registrovan u periodu od skoro 5 godina! Nikad mi niti jedan drot nije rekao nešto ružno, a o kazni da ne pričamo! Dovoljno je bilo biti kulturan sa njima i pokazati urednu policu osiguranja i za uzvrat dobiješ "Hvala lijepo, sretno"

Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!

07-18-2008 09:40 PM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Pomozimo Ljiljani Krajnc!!!!! Hitno Edis Jasarevic 18 516 10-15-2008 08:04 AM
Last Post: pajero1987
Icon_rolleyes Hitno... Ja_i_Moj_GTI 25 549 06-19-2008 11:14 AM
Last Post: Ja_i_Moj_GTI
  Hitno potrebna informacija ajdin_ze 9 326 04-11-2008 09:16 PM
Last Post: tata
  saobracajne kazne...??? Pike_46 20 814 11-21-2007 04:18 PM
Last Post: ajdin_ze