Post Reply  Post Thread 
Vulcan® 2000
Author Message
Dottore
Jel te baca..!?

Group: Registered
Status: Away
Vulcan® 2000

KAWASAKI model za 2006-u

11-30-2005 12:35 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
emirharley
Junior Member
**

Status: Offline
RE: Vulcan® 2000

Ekstra motor, pogotovo kada se napuca. Moj prijatelj iz Dubrovnika, tacnije iz Konavla ima identican motor. Njegovo iskustvo kaze da je potrebno paziti koje ulje sipati u masinu (to kazu i nasa opcenito bikerska iskustva, ali sada govorimo o nikinom), obzirom a je bio nasuo 100% sinteticko ulje, koje mu je pravilo dosta problema na potpuno novom motoru. Kada je presao na polusinteticko, svi problemi su nestali.

Eto, to je upravo ono sto ja tvrdim: visokoturazne masine JESU za visokokvalitetno sinteticko ulje, ali niskoturazne masine kao npr. moj motocikl se zadovoljavaju sa jeftinim mineralnim uljima, tako da je nabavljam iz hmmmm necije baze jeftini Castrol 20W50 (ova gradacija je definirana manualom za moj motocikl!) od 1,6 US$ po litri (cca 2,5 KM)!!! Naravano, idu i cesce izmjene, na oko 5000/6000 KM.

emirharley
''''''''''''''''''''''''''''''''''''
2001 Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI HDI EFI
Screamin' Eagle Stage One Kit
RevTech DFO Stealth Performance System
Screamin' Eagle Performance Mufflers
(Set two: Wild Pig Pipes, 2" baffles)
Ape Hanger
Back Rest
Kuryakyn Spider Light
11-21-2006 08:21 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Status: Offline
RE: Vulcan® 2000

Treba sipati ulje onog tipa koje preporučuje proizvođač jer problemi nastaju kad se u mašinu sa kvačilom u ulju naspe ne adekvatno ulje pa lamela proklizava. Ja sam sipao Castrol GP i apsolutno nisam imao problema.

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
11-22-2006 07:02 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: