Post Reply  Post Thread 
Pages (5): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 Next > Last »
vw corrado VR6 biturbo
Author Message
Morpheus
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
corrado VR6 biturbo

Ma ljudi nemam ja nista protiv tih japanaca ali ipak je Europa Europa. Naprimjer kada pricamo o masinama vrijednim divljenja su takode Americki monstrumi od 5-8 litara to su ono bas monstrumi sa superchargerima prave sile konja tj. real & pure strenght ali opet mi europljani imamo nesto krenuvsi od naprimjer VW, Audi, BMW, Mercedes (brabus, amg), Prosche, Ferrari, Maserati, Lamborgini, Skoda, Seat, Lada, Zastava, Bently, Opel (ali imaju ga ameri ali kod nas je domaci), Smart (ha ha ha), Renault, Citroen, Peugeot.... e sada ti meni nabroj svjetske marke pa ces vidjeti ko ima vise jebiga a od ovih sto sam nabrojao ima pola u svim svijetskim automoto sportovima e sad ako moram ici dole kod oni sto za saku rize naprave cuda jeb... Ali ljudi mi se odaljavamo od teme ja bi htjeo odvas da cujem probleme na osnovu ovog mog projekta pa da probam i ja sta nauciti prije nego sto se pocne ovo desavati tj. htjeo bi da mi vi kazete neka licna iskustva sa turbomasinama ili bar trakcije tj. odrzavanja kontakta prednjih pogonskih tockova sa zemljom u slucaju ovako velikih snaga. Ja znam nekoliko rjesenja ali da cujem vas da vidim jeli moje ispravno ili ne. Eto batalite se sada ovih beze prica prepucavanja hajmo se skoncentrisati na neke probleme pa da ih probamo rijesiti

vozdra

04-27-2004 07:44 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
posix
Member

problemi su ti navedeni prije nekoliko dana. to tvoje "rjesenje" ne postoji, na zalost.

04-27-2004 08:25 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Morpheus
Posting Freak

corrado VR6 biturbo

E vidis posto ovih dana nisam imao vremena da budem online jer sam imao nekih poslova pa evo mene opet. Rjesenje postoji i samo je kompleksno i tesko ali sam neki dan pricao sa jednim nasim profesorom koji je u bivsem FAMOSU radio 30 godina i to sef odjeljenja mjenjaca pa sam i njega pitao za savjet pa mi je on rekao da bu se zbog trakcije tj. da pri velikim brzinama zbog velikog otpora gubimo kontakt izmedju prednje osovine i tla to sam znao i to sam bio rijesio ali on mi kaze kako bi bilo bolje da npr. stavim podvozje syncro i rijesio sam se problema i pojedinih modifikacija na prednjom djelu automobila. To bi bilo ok stavimo pogon 4x4 u hadziluk ali ja bi to stavio opet na dugme jer pri brzinama sve do 150-200 km/h nadmocniji je prednji pogon ali kasnije zbog trakcije gubi borbu e tad dugmic i to je to ali dobili smo na tezini automobila sa tim dugmicem jedno 50, 60 kg.

04-30-2004 04:44 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
chimera
Posting Freak

Re: corrado VR6 biturbo

Morpheus Wrote:
E vidis posto ovih dana nisam imao vremena da budem online jer sam imao nekih poslova pa evo mene opet. Rjesenje postoji i samo je kompleksno i tesko ali sam neki dan pricao sa jednim nasim profesorom koji je u bivsem FAMOSU radio 30 godina i to sef odjeljenja mjenjaca pa sam i njega pitao za savjet pa mi je on rekao da bu se zbog trakcije tj. da pri velikim brzinama zbog velikog otpora gubimo kontakt izmedju prednje osovine i tla to sam znao i to sam bio rijesio ali on mi kaze kako bi bilo bolje da npr. stavim podvozje syncro i rijesio sam se problema i pojedinih modifikacija na prednjom djelu automobila. To bi bilo ok stavimo pogon 4x4 u hadziluk ali ja bi to stavio opet na dugme jer pri brzinama sve do 150-200 km/h nadmocniji je prednji pogon ali kasnije zbog trakcije gubi borbu e tad dugmic i to je to ali dobili smo na tezini automobila sa tim dugmicem jedno 50, 60 kg.

Houston we have a problem...hahahhahaha

Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine

This post was last modified: 04-30-2004 11:03 AM by chimera.

04-30-2004 05:29 AM
Sike
Posting Freak

Morpheus Wrote:

Dobar ti je profesor... Laughing

04-30-2004 05:59 AM
Morpheus
Posting Freak

corrado VR6 biturbo

namam ja problema ali eto poslusao sam covjeka posix -a jer covjek od svih vas je postavio pitanja na koja se covjek zamisli. Ali ja sam od pocetka znao da je brzina kod ovog corrada upitna jer te uce da na vecim brzinama se gubi trakcija. Ali mene bas nikad nisu zanimale brzine vece od 250 km/h pa tako da mi ovo ne igra uloge ali do 100 za sto manje to je moc he he he. We are ok thank you Houston. he he he

04-30-2004 04:59 PM
chimera
Posting Freak

Morpheus Wrote:
namam ja problema ali eto poslusao sam covjeka posix -a jer covjek od svih vas je postavio pitanja na koja se covjek zamisli. Ali ja sam od pocetka znao da je brzina kod ovog corrada upitna jer te uce da na vecim brzinama se gubi trakcija. Ali mene bas nikad nisu zanimale brzine vece od 250 km/h pa tako da mi ovo ne igra uloge ali do 100 za sto manje to je moc he he he. We are ok thank you Houston. he he he

Quote:
Ali ja sam od pocetka znao da je brzina kod ovog corrada upitna jer te uce da na vecim brzinama se gubi trakcija.

Ne gubi se trakcija pri vecim nego pri manjim brzinama. Objasni mi kad oslobodis 300-400 konja pri ubrzavanju prvom i drugom sta ce sprijciti tockove da se vrte u prazno?

Quote:
Ali mene bas nikad nisu zanimale brzine vece od 250 km/h pa tako da mi ovo ne igra uloge ali do 100 za sto manje to je moc he he he.

Poslusaj ti mene pa malo istrazi bolje tematiku. Necu da ti puno pisem.

Uglavnom pojmovi kao overster, underster, traction...stabilnost...onda opet prodji kroz ovo sto pises i skontaces...ovako lupetas.

Ovo sam blag jer si Zokin...

Laughing [/quote]

Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
05-01-2004 04:18 AM
Kenno
Posting Freak

Status: Away

Morpheus Wrote:
Ekontakt izmedju prednje osovine i tla .

pa taj kontakt i ne postoji, ne ores osovinom po cesti, valjda mislis na pogonske tockove???

05-01-2004 04:40 PM
Morpheus
Posting Freak

corrado VR6 biturbo

Smjesno je kako ljudi u Bosni seru ali ono na veliko ali nema veze uzivaj u postovima i onda se pitaju sto ljudi odose vani. Eto tebi velika prostranstva pa uzivaj u pojmovima do zla boga i nemoj me stediti molim te. Eto bom kad god covjek u Bosni pocne pricati o necem zanimljivom drugi nesto pocne da pise protiv njega taki smo mi ko ce kome ako nece svoj svome. Hvala vam na paznji ali mi napustamo prostor Bosne i Hercegovine tako ljepse je uvijek pisati negdje drugo samo ne u Bosni jer je ja mrzim i moment kad zavrsim ovaj faks cu se ispariti poderati nas pasos zbog ljudi nalik tebi. Pa ces ostati sam i kontati pojmove samom sebi ako me kontas.

Dovidjenja stvarno sam mislio da je ova stranica drugacija od ostalih ali vidi se nije puna je fackin pametnih bosanaca

05-01-2004 05:33 PM
Morpheus
Posting Freak

corrado VR6 biturbo

iz morton-benson rijecnika

traction- vuca, vucna snaga

tako kad ja kazem problem sa trakcijom ako ne razumijes ponovo u skolu i nemoj samo sjediti i quote

05-01-2004 05:54 PM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  VW Golf I - Sember daki 1 361 07-18-2008 11:16 AM
Last Post: nigrutin
  VW Golf 1.8T - Drummey Boy Fele 6 817 01-17-2008 09:01 PM
Last Post: Ja_i_Moj_GTI
  VW Rabbit Pickup - Caddy Shock Fele 6 308 01-04-2008 11:39 PM
Last Post: tibor987
  VW Golf 1 Rabbit - Bubble Boy Fele 6 542 01-04-2008 11:33 PM
Last Post: tibor987
  VW GTI - Flat Out Fele 5 409 01-04-2008 11:29 PM