|
woofer???
|
| Author |
Message |
prelude za lude
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: woofer???
Da je makar tako, nego ga nikad nisu imali, a pojedini prodavaci nisu ni culi za tu oznaku pa me onda uvjeravaju da sam ja nesto pobrkao. Nije mi jasno nikako kako mogu da rade ljudi koji pojma nemaju o stvarima sa kojima rade.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 04-17-2007 11:08 PM |
|
|
HONDA
Member

Status:
|
bolje ti je za te pare kupit neku poliranu izduvnu granu, kud ces ljepse muzike od toga?
Ote mi rijeci iz usta.
|
|
| 04-18-2007 02:32 AM |
|
 |
Hybrid
Posting Freak

Status:
|
bolje ti je za te pare kupit neku poliranu izduvnu granu, kud ces ljepse muzike od toga?
Ote mi rijeci iz usta.
ma djaba ja to govorio, kad ljudi uvijek gledaju i traze pogresne stvari
Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
|
|
| 04-18-2007 05:34 PM |
|
 |
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Kakav woofer preporucujete za mene i moju preludicu. Pogonit ce ga pojacalo 2 kw RMS ( 2 x 2 ohm). Mislio sam uzeti Pioneer TS-W 3002SPL, ali ga nisam uspio pronaci. Inace muzika koja se slusa je svasta, ali na woofer ce ici tehno, rave, house, malo rap. Bitno je da bas razvaljuje, ali da se muzika slozi za slusanje. Ne interesuje me drag.
Vise bi mi odgovaralo da je samo jedan woofer, mozda 12".
|
|
| 04-27-2007 11:24 PM |
|
 |
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Moze i TS-W3001D2 ili TS-W2501D2.
Dolazi u obzir i Ground Zero ili Rockford Fosgate.
|
|
| 05-07-2007 11:11 PM |
|
 |
bullpower
Junior Member

Status:
|
znam da bi ti vise odgovarao samo jedan woof ali poslusaj me u tebe je 286 lanzar vibe i vjeruj mi da nema ni pribliznoo snage koliko su deklarirali, pa pogledaj samo osigurace i sve ce biti jasno 2x35 A jel tako ili 2x30 nesjecam se tacno ja imam seriju odmah ispod tebe lanzara 276 a imao sam i 286 i bio mi je spojen 3004 za slusanje nastelovan u 47.5 litarskoj kutiji sa 16cm portom i lijepo je udarao ali nije imao onaj "odrezani" ili "reski" neznam pravi izraz kick. a momku kojem sam prodao 286, spojio je 2x306dvc i vjeruj mi kad nisam zaplakao od zvucke, ma pravi setup za slusanje nemam prigovora iako pioneer nije moj prvi izbor, poslusaj me ucini nesto slicno nadji 2 woofa 2x4ohma i svaki na svoj kanal spusti na 2 0hma ma biti ce to kakko spada
|
|
| 05-27-2007 02:21 AM |
|
|
Netsky
Junior Member

Status:
|
Ma daj, kakav Pioneer, uzmi DLS ili eventualno Ground Zero ako baš hoćeš da lupa i to je to...A i ako hoćeš da je sistem "za slušanje", onda samo 1 woofer, šta će ti 2 (po meni je to pomalo i pretjerivanje, ali svako ima svoj ukus i prohtjeve, poštujem)...Pozdrav!
This post was last modified: 05-27-2007 09:35 PM by Netsky.
|
|
| 05-27-2007 09:33 PM |
|
 |
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
znam da bi ti vise odgovarao samo jedan woof ali poslusaj me u tebe je 286 lanzar vibe i vjeruj mi da nema ni pribliznoo snage koliko su deklarirali, pa pogledaj samo osigurace i sve ce biti jasno 2x35 A jel tako ili 2x30 nesjecam se tacno ja imam seriju odmah ispod tebe lanzara 276 a imao sam i 286 i bio mi je spojen 3004 za slusanje nastelovan u 47.5 litarskoj kutiji sa 16cm portom i lijepo je udarao ali nije imao onaj "odrezani" ili "reski" neznam pravi izraz  kick. a momku kojem sam prodao 286, spojio je 2x306dvc i vjeruj mi kad nisam zaplakao od zvucke, ma pravi setup za slusanje nemam prigovora iako pioneer nije moj prvi izbor, poslusaj me ucini nesto slicno nadji 2 woofa 2x4ohma i svaki na svoj kanal spusti na 2 0hma ma biti ce to kakko spada
Ja sam slusao dva Pioneer-a 3004 spojena na dva Kenvuda od 1800w max i zvuce katastrofalno. Hocu reci da nije sve do pojacala, najvise je do kutije. Kako je to kod tebe zvucalo, j*ebi ga, nikad se nismo vidjeli pa da cujem. A sto se tice ovog mog pojacala, nedavno sam imao priliku da ga konacno probam da cujem sta ima za ponuditi. Kod tipa sam spojio na Rockford Fosgate (oznaka je P312xxx, nisam siguran) od 500w rms-a. Neces vjerovati, ostao sam zaprepasten sa silnom grmljavinom, zvuci fantasticno, fenomenalno, od udarca basa se krivi slika pred ocima, samo sto krv ne krene na usi.
|
|
| 05-27-2007 11:07 PM |
|
 |
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Ma daj, kakav Pioneer, uzmi DLS ili eventualno Ground Zero ako baš hoćeš da lupa i to je to...A i ako hoćeš da je sistem "za slušanje", onda samo 1 woofer, šta će ti 2 (po meni je to pomalo i pretjerivanje, ali svako ima svoj ukus i prohtjeve, poštujem)...Pozdrav!
Slazem se s tobom. Ali gdje ima za nabaviti?
|
|
| 05-27-2007 11:10 PM |
|
 |
Netsky
Junior Member

Status:
|
Slazem se s tobom. Ali gdje ima za nabaviti?
http://www.caraudio.ba Ugradjivo sam DLS set kod njih i momci su prva liga! Ja sam bio prezadovoljan sa opremom i uslugom, a vjeruj da je bilo puuuno posla...Obrati se njima pa nek ti preporuče šta i kako...
Ajde pa da napraviš to kako valja Pozdrav!
|
|
| 05-28-2007 07:42 AM |
|
 |
|
|