A eve kako ja prenesoa 4. trka vo Kicevo vo 2000 godina vo Auto +
Quote:
Tretata divizija se cini priredi najgolemi vozbuduvanja. Aleksandar Dimusevski vednas po startot zastana pokraj patekata poradi problemi so menuvacot, a trkata ja povede Gjelmas so svojot odlicen avtomobil koj na dveste metri pred celta ja otkaza poslusnosta, ostavajki go gostinot so kusi rakavi. Gjelmas se obide da go doturka voziloto do celta, no se otkaza posle desetina metri. Taka, na krajot trkata ja zavrsija samo cetiri vozila, dve od klasata do 1.400 cm3 i dve od 2.000 cm3. Prv zavrsi Krstevski pred Simonovski, koj bese najbrz vo klasata do 2.000 cm3, a svojata prva pobeda ja ostvari so voziloto na Dobrohotov. Zad niv se plasiraa Kostovski i debitantot Vladimir Dimusevski, koj so splet na okolnostite uspea da se zakiti so pehar za osvoeno vtoro mesto vo svojata prva trka. Isailovski, koj izleta vo pettiot krug, bese nadvor od trkata sé do posledniot, koga turkajki go svojot avtomobil ja mina celta, no nemase plasman poradi nedovolen broj na izvozeni krugovi. Stankovik, koj go macese pregreanosta na motorot, izvozi povekje od dve tretini od trkata, no ostana bez bodovite za tretoto mesto bidejki ne finisirase, za sto, spored nego, pricina bilo toa sto eden od sudiite predvreme so crveno zname mu go pokazal patot vo boksot.
DECHKO koj si be ti prvo pretstavi se? Si stavil slika od nekoja kola sto ja sonuvash a, ti si osetil li sto e trka be? Ti sigurno u publika skapuvash i ligi ti tecat koga nie gineme po staza be!!!
samo za tvoite oci
ha ha ha sega go vidov ova puni oci ama prazna dusa radi info deckovo vo crvenovo na prvi lakt se vrtese kako na ringispil vo luna park pa pak zavrsi kako vtor i toa si otide so TITULA a toa so gumite e krivica na Briatore od AMK SKOPJE i se uste se razgleduva slucajot zasto go predlozi seto toa mozebi se evricinja vo prasanje koj kolu ponudil e taka mi vi odat rabotite kaj nas vo sportot a ine samo za ovaa trka toa...
p.s proverete koj ima vtoro vreme po rekordot vo Peugeot na Vodno
jedini covek koj e dovolno lud(vo vistinska smisla na zborot) da tera so kriva zadna osovina E??????
Da bila samo zadnata osovina neispravna uste i dobro bi bilo.A gumi kapaici.A menjacot da go drzis so raka za da ne izbaci od brzina ( zamislete da se desi takva rabota na sred prvi S , na sred Vidikovec , na sred Jane , na sred dvete desni , na sred Lazivere, na sred . . .).A papucata za gas koja skoro i da ja nemase (samo edno malo metalce koe trebase da pretstavuva papuca za gas).I uste mal milion drugi zaebancii.
Ako ima Katz nekoi sliki moze podetalno da pokaze kako izgledase toa vozilce.
abe toa teranje so edna raka go ima samo u peugeot toa spagja pod homologacija ako teras so dve togas si div u menjac taka li e osovince
Zapce ne se razubeduvaj mnogu znaes deka na nas ni bilo ZADOVOLSTVO na konkurencijata da i se trkame so edna raka za da bideme po ramnopravni a TITULITE se kaj mene doma taka da uzivaj
DECHKO koj si be ti prvo pretstavi se? Si stavil slika od nekoja kola sto ja sonuvash a, ti si osetil li sto e trka be? Ti sigurno u publika skapuvash i ligi ti tecat koga nie gineme po staza be!!!
samo za tvoite oci
ha ha ha sega go vidov ova puni oci ama prazna dusa radi info deckovo vo crvenovo na prvi lakt se vrtese kako na ringispil vo luna park pa pak zavrsi kako vtor i toa si otide so TITULA a toa so gumite e krivica na Briatore od AMK SKOPJE i se uste se razgleduva slucajot zasto go predlozi seto toa mozebi se evricinja vo prasanje koj kolu ponudil e taka mi vi odat rabotite kaj nas vo sportot a ine samo za ovaa trka toa...
p.s proverete koj ima vtoro vreme po rekordot vo Peugeot na Vodno
so se nerviras be so ako si zavrsil vtor ja mu kazuem na ovoj nikola deka u nase vreme poeke se napinjase na gas i ne pumpavme na pravo
so se nerviras be so ako si zavrsil vtor ja mu kazuem na ovoj so civikot deka u nase vreme poeke se napinjase na gas i ne pumpavme na pravo
Abe X1/9 u publika koga si site sporo vozat a koga vozish ti, mislish deka letash Vreminjata si kazuvaat se, brdo vishe mi lezi, a za krug treba motor, so N nemozesh so golfot muda da merish.
so se nerviras be so ako si zavrsil vtor ja mu kazuem na ovoj so civikot deka u nase vreme poeke se napinjase na gas i ne pumpavme na pravo
Abe X1/9 u publika koga si site sporo vozat a koga vozish ti, mislish deka letash Vreminjata si kazuvaat se, brdo vishe mi lezi, a za krug treba motor, so N nemozesh so golfot muda da merish.
Taka e brat u prva sezona titula im zema i toa na brdo kaj sto vozacot e pogolem od kolata, u CG na primer i ne ni vozat krug.