Post Reply  Post Thread 
Pages (6): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 Next > Last »
Za Edisa Jasarevica
Author Message
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status: Offline
RE: Za Edisa Jasarevica

bujrum

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
08-01-2006 08:03 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Group: Registered

Mislim da je u nekim uslovima u kojim Edis radi, u skali od 1-10, njegovi prenosi 8-9. To sto nije bolje je vjerovatno do ljudi iz Mreze.
Dok je bilo HRT 2 ja sam pratio prenose na tom kanalu (samo bih prebacio na Mrezu cisto da zadovoljim svoju zlobuEmbarassed, u trenutku dok Alonso prolazi prvi kroz cilj), a sada ponovo pratim na Mrezi. Naravno razlika je nebo i zemlja, ali upravo u onoj mjeri u kojoj je razlika izmedju Hayata i HRT-a. Kvalitet HRT-ovih prijenosa lezi u njihovoj producentskoj politici, u onih pola sata uvoda prije utrke i onih desetak minuta analize poslje utrke, i u ogromnom budzetu da ponekad mogu poslati svoje komentatore na samu utrku. Ja sam prije nekih 2-3 godine bio Edisu gost u studiju, koji se mnogo nerazlikuje od dnevne sobe sa velikim ekranom. Neznam da li se sta do sada promjenilo, ali su uslovi pomalo Alan Fordovski. Kad ljudi u Mrezi shvate neke stvari vjerovatno ce i prenosi biti bolji.
Ono sto ja mislim da bi Edis zaista mogao popraviti, a to je malo vise koncetrecije tokom preticanja ili prikazivanja snimaka, jer nerjetko se desavalo da se sam zacudi kad na snimci prikazu neko preticanje koje je njemu promaklo (covjek ima hrpu papira pred sobom). Inace da neznam za koga Edis navija ne bih iz prenosa nikad naslutio da je jedan od Crvenih.
P.S. Slazem se da u F1 nema nebitnih vozaca.

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
08-01-2006 10:43 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stardust_rnr
Junior Member
**

G-dine Jasarevicu,
ja mogu samo da zamislim kako je tesko 2 h pricati o utrci i komentarisati. Medjutim, to je Vas posao i bilo bi korektno s Vase strane da ga obavljate kako treba. Vas prenos je vise nego sramotan za cijelu Mrezu+ ! To sto Vi pricate u toku jednog Vaseg prenosa su, ni vise ni manje nego lazi. Pricate takve smijurije, da je prosto iritirajuce. I mislim da bi Vas prenos bio mrvicu bolji ako biste samo pratili trku a ne Live-timing. Meni je jako zao sto moramo da "trpimo" te Vase gluposti, al sta je tu je. Ako vec ne znate sta da pricate- onda bi bilo za sve jednostavnije kad biste samo sutjeli!!! Postoji opcija "mute" na svakom tv-u al onaj zvuk bolida to prosto ne zasluzuje! Zato Vas, naiskrenije molim da obratite paznju sta se desava na stazi i da prenosite to a ne da kasnite s komentarima po 30s.
Takodje bi bilo fer prema vozacima da naucite kako se izgovaraju pojedina imena- nije Mosa, nije Monte-iro... itd... i da, mislim da je ispravno reci "performAnsa" a ne performOnsa... ako Vi smatrate da je drugacije, vratite se u prvi osnovne...

S postovanjem, F1-ljubac!

08-27-2006 11:39 AM
Edis Jasarevic

Smile pregledaj ponovno snimak.
I ako nemas nista konkretno reci, bolje ti je da sutis.
Jer u ovom postu nisi nista konkretno rekao osim Mosa -Monteiro (ne znam otkud ti to), ili ''perfomonsa''
To si mogao samo pogresno cuti, ja to nisam rekao.

Ja vrlo dobro znam sta pricam, dokaz za to je moja biografija, i ovaj site na koji si dosao.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
08-27-2006 01:31 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
stardust_rnr
Junior Member
**

Konkretno? npr Kimi-ju pukla guma, ti sutis. fino se prikazuje snimka s njegovog bolida, ti komentarises vrijeme koje Schumacher pravi... ovako mogu nabrajat do sutra, jer "na zalost" imam snimke utrka ove sezone sa Hayat-a...al nemam zivce za to... i zato hajd molim te prati malo trku i ne pricaj nonsense.

08-27-2006 02:17 PM
Edis Jasarevic

pricao sam najmanje 3 minute o tome sto je kimiju pukla guma. I komentarisao kako je vjerovatno dio spojlera dodirivao gumu nakon sudara na pocetku i bla bla.
To sto ti navijas za mclaren, i sto bi voljela da samo pricam o kimiju i mclarenu je druga stvar.

08-27-2006 07:54 PM
Vector
Administrator

Neshvatljivo mi je da neko prati F1 radi nekog tamo vozaca - od kojeg "ni iz dzepa ni u dzep". Valjda se F1 prati iz entuzijazma prema automobilizmu i brzini, a ne zbog necije boje ociju i sl. Vozaci dodju i prodju, a brand koji je pri srcu ostaje zauvijek...

PS. Mislim da Edis nije daleko od istine kad je rekao da F1-sport mozda i nije bas najbolji izbor za Kimija, sorry! Wink  

Automotodrom...

This post was last modified: 08-27-2006 08:24 PM by Vector.

08-27-2006 08:22 PM
Vector
Administrator

Samo da dodam - sjecam se kad je Montoya trebao doc' u F1, pa niko ziv mjesecima nije mogao opstati od natpisa i blebetanja od TV-a do bezbroj foruma na netu. Predstavljali su ga kao nekog Boga koji ce pomesti Schumachera vec u prvoj sezoni, a znamo kako se nedavno podvijenog repa sakrio u prvi avion, i nigdje ni Montoye ni navijaca... A cure vecinom uprate izgled, osmjeh, pa pobogu nije boja zuba ta koja odlucuje o tituli svjetskog prvaka F1!

Automotodrom...
08-27-2006 08:40 PM
Vector
Administrator

Da nebi bilo zabune, NE navijam ni za Schumachera, ni za Ferrari.

Automotodrom...
08-27-2006 08:45 PM
Mireille25
Junior Member
**

Fascinatno je Eise kako na svaku primjedbu kazes: "u ovom postu nisi nista konkretno rekao osim...".

A toga ti se vec nakupilo.
Npr u prosloj si utrci 3x rekao FJernando Alonso!?

Vector ja navijam za Renault, ne za vozace. - svakom svacije!
Postoje ljudi koji F1 ne mogu ocima smisliti i smatraju to gubljenjem vremena i zivaca vikendom.

09-06-2006 09:47 PM
Pages (6): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Riccardo Patrese ponovno za volanom Formula 1 bolida Edis Jasarevic 4 196 09-10-2008 11:21 AM
Last Post: Skyline
  Alonso potpisao za BMW Edis Jasarevic 3 200 09-08-2008 11:46 AM
Last Post: Rainman
  GP France i novi smajli za forum Edis Jasarevic 15 784 07-04-2008 08:48 PM
Last Post: Edis Jasarevic
  Pitanje za edisa start_finish 55 1,726 06-08-2008 06:23 PM
Last Post: ajdin_ze
  F1: Ferrari započeo pripreme za novu sezonu Rainman 10 549 01-07-2008 03:52 PM
Last Post: Faya_M5

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: