|
Za nevjerne Tome
|
| Author |
Message |
The Mladen
Member

Group: Registered
Status:
|
Za nevjerne Tome
Za nevjerne Tome:
Mjesto: Sarajevo, potez od elektroprivrede do pofalica
Bus: Neoplan N4020

Sofer: Onaj isti od neku vece, samo drugi bus
Vrijeme: Danas u 14,18h
Brzina: 105km/h
Video download: http://rapidshare.de/files/26836995/Isje_ak_2_.3gp.html
Napomena: Video snimljen sa Sony Ericsson K500i mobitelom. Da bi ste mogli gledati video, morate imati instaliran iTunes Quick Time player. Ukoliko ga nemate, download na http://www.quicktime.com. Player je tezakoko 35MB, pa vam je bolja solucija da video prebacite na vas mobitel i pogledate.
Opis videa: Bus polazi sa semafora kod elektroprivrede. Ja tad neofirno pocinjem snimati, sjedim iza sofera i pratim brzinomjer, jer je covjek vec nekoliko puta "letio" do elektroprivrede.
Pratite tamnoplavu Astru koja prolazi pored busa na polasku sa semafora, kao i crveni Kadett. Oba auta odmicu, ali kako bus ubrzava, tako ih presisa obadva. U trenutku preticanja tamnoplave Astre brzina busa je 105 (+ ili - 1) km/h. Dok pretice Astru, ispred busa sa trotoara izlazi plavi Clio i prestrojava se u srednju traku. Zbog toga vozac odmah nakon preticanja astre usporava, tada nailazi na raskrsnicu i prolazi je te staje na stanicu u pofalicima.
Ja sam iz busa izasao na Skenderiji i tu sa mga uslikao za vas.
E sad, ako ovako vozi usred bijela dana, sta mislite kako ide uvece i to sa busom manjim za neka 2m?
Pozz
|
|
| 07-24-2006 01:03 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
RE: Za nevjerne Tome
ehehe 
nemoj se ljutit al ovo ti nista ne dokazuje
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 07-24-2006 01:12 PM |
|
 |
The Mladen
Member

Status:
|
ehehe 
nemoj se ljutit al ovo ti nista ne dokazuje
Otkud sad to?
|
|
| 07-24-2006 01:16 PM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
pa vidis cestu sa strane.. ne vidis ni kilometar sat ni naprijed sta se desava. Brzina (posto je mobitel i ima takav mode snimanja) nije realna, cak je i sporije izgleda sve nego je vjerovanto uzivo.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 07-24-2006 01:31 PM |
|
 |
The Mladen
Member

Status:
|
pa vidis cestu sa strane.. ne vidis ni kilometar sat ni naprijed sta se desava. Brzina (posto je mobitel i ima takav mode snimanja) nije realna, cak je i sporije izgleda sve nego je vjerovanto uzivo.
Pa to da izgleda sporije, tu se slazem. Brzina snimanja pravih video kamera je 24 slike u sekundi, a kod mobitela je 16 ili 18 slika u sekundi. Glavni razlog za ovo je smanjenje tezine video fajla.
A sto se tice brzinomjera, kako mislis da to izvedem? Rezolucija videa je takva (128*96 pix) da bih morao primaci telefon brzinomjeru na nekih 20-tak cm da bi se fino vidjele brojke i kazaljka. A kako to da odradim kad covjek vozi?
A da sam snimao naprijed, prvo bih bio ofiran, a drugo, vidjeli bi ste isto ovo sto se vidi ovdje + soferova ramena i volan.
|
|
| 07-24-2006 01:43 PM |
|
 |
feha
Junior Member

Status:
|
ja sam mislio da sam ja egoistican i da tesko podnosim da mi neko osporava misljenje.. ali covjece... treci topic otvoren zbog jedne jedine voznje... pisaj ga bolan da moze ici 300km/h kad ti niko nece povjerovati... ako si se vozio 130 super.. i ja sam u tom istom autobusu na istoj relaciji jako brzo (kao sto sam ranije napisao, nisam ni smio gledati brzinu) ali mi ne pada na pamet da se raspravljam sa citavim forumom.
Sta bi bilo da si ga jos ti vozio??
|
|
| 07-24-2006 02:05 PM |
|
|
The Mladen
Member

Status:
|
ja sam mislio da sam ja egoistican i da tesko podnosim da mi neko osporava misljenje.. ali covjece... treci topic otvoren zbog jedne jedine voznje... pisaj ga bolan da moze ici 300km/h kad ti niko nece povjerovati... ako si se vozio 130 super.. i ja sam u tom istom autobusu na istoj relaciji jako brzo (kao sto sam ranije napisao, nisam ni smio gledati brzinu) ali mi ne pada na pamet da se raspravljam sa citavim forumom.
Sta bi bilo da si ga jos ti vozio??
Prvo, ja sam tvrdoglav i bandoglav, a ne egoistican. Kad znam da sam u pravu a pogotovo u onim stvarima koje sam vidio ili dozivio, jer ne dam da me neko ubjedjuje da je nemoguce ono sto evo vec drugi put dozivljavam.
Drugo, nisam ja kriv sto su admini zakljucali topic, pa moram da otvaram novi, jer sam obecao video, i dao sam video.
Mislim da je ovo dovoljan dokaz da komercijale idu i preko 100 km/h po gradu, pa ko hoce nek vjeruje, a ko nece nemora, samo nek me ne ubjedjuju da nije istina ono sto sam vidio.
A da sam ja vozio taj bus, imali bi ste sliku brzinomjera
Pozz
|
|
| 07-24-2006 02:17 PM |
|
 |
baka
Member

Status:
|
e pa Mladene stvarno ne mogu da vjerujem,pa zar je covjece stvarno vise bitno koliko ide koji bus?volis autobuse shvatili smo svi vise,uzivas u voznji njima i to je ok,ali se zamaras u dokazivanju necega sto uopste nije zanimljivo,isao 105,130,180.....pa sta?nije zlonamjeran komentar majke mi
|
|
| 07-24-2006 02:23 PM |
|
 |
crank
Banned
Group: Banned
Status:
|
pa pitaj iduci put nek ti daju da vozis
|
|
| 07-24-2006 02:25 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Uzgred, iz prakse znamo da, kad snimimo filmic (on board) pa pogledamo, izgleda prihvatljivo, iako je u stvarnosti voznja bila da di se kosa digne. Tja.
|
|
| 07-24-2006 02:44 PM |
|
 |
|
|