Post Reply  Post Thread 
Zadnje kocnice
Author Message
Dzida
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
Zadnje kocnice

Raja imam jedan problem pa ako mi ko moze pomoci.Imam Golf-a 3

Imam problema sa zadnjim kocnicama. Sve je bilo u redu dok mi nije majistor u Sarajevu promjenio lezajeve. Stvar je u tome da mi desna zadnja koci vise od lijeve zadnje za 30% (Desna 1.3 a lijeva 1.0), sto ovdje u Austriji nije dozvoljeno i racuna se kao teski kvar i ne mogu da prodjem tehnicki. Radili su neki majistori to ali nista uvjek isto. Ja sam sam probao da kroz rupu od sarafa na dobosu na lijevoj strani podignem onaj sift sto stima pakne tako da one pridju blize dobosu. Onda vise koci. Ali sta je problem u tome sto sam primjetio to stoji tako dok ne vozim u rikverc. Ako se isparkiram rikvercom kada opet skinem tocak on se opet lako vrt, kao i prije nego sam stift gurnuo. Ovaj na tehnickom mi je rekao da se to nesto stima guranjem u rikverc ali se sve mora prvo otpustiti itd, ali to majistor nije uradio. U svakom slucaju sutra idem na tehnicki pa ako ima ko kakvu ideju sta da radim i sta bi moglo biti neka napise.

PS. Nadam se da ste skontali!!!

11-10-2005 02:31 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
mexx
Member

Group: Registered
Status: Offline

Pa slušaj one se steluju same i tako ako su obe iste onda bi trebale ravnomjerno i kociti a mozda su one i iste i isto istrosene ali je taj tromblom malo vise otiso pa nemože da dobavi kako treba kad stisnes kocnicu.
Pregledaj malo mora bit rijesenje a moras sve to skinut da bvi sta mogo napravit a ne nako sarafziger gurat na čoravo,Skini brate doboš pa vidi sta se krije iznutra

Moras kroz TUV a u sarajevu ti neko pravio auto hm hm kako to da rizikujes Embarassed pogotovo oko kocnica/lezaja bar je to u austriji jeftino ali i sigurno/kvalitetmije
Usput kod nas je i onako sve fuševsko pa i ti ležajevi sto si uzeo ovdje, duplo ce ti manje kilometara izdrzat,A nedo bog neceg koliko samo slep sluzba kosta Question u austriji a predje se puno kilometara.

Denk mal dran!!!

11-12-2005 09:50 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Icon_question Kocnice!!! sta da radim!!! delusso_316 1 233 08-01-2008 01:45 PM
Last Post: ajdin_ze
  cvile kocnice tasmanian 6 400 03-29-2007 08:48 PM
Last Post: goran16v
  Pomoć oko klešta za zadnje kočnice gvilotic 0 300 01-23-2007 09:35 AM
Last Post: gvilotic
  Misteriozno pucanje zadnje sajbe na Alfi 147 Edis Jasarevic 30 1,351 01-08-2007 01:57 PM
Last Post: pajero1987

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: