|
Zahvalnica
|
| Author |
Message |
Sandor
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Zahvalnica
Dragi Džone,
Hvala ti na iskrenim čestitkama koje si mi uputio.Doduše nisam baš očekivao da će se to desiti putem oglasa u novinama,već na način kako je to kod nas uobičajeno,stiskom ruke.Čak mi se i citat koji si priložio uz čestitke veoma dopao.Vjerovatno si tim mislio reći kako je moj uspjeh tim veći jer sam ga postigao automobilom grupe N 1800ccm u konkurenciji takvih monstruma kao što je grupa A 3500ccm,ST i Hobby vozila.
Piscu teksta na predzadnjoj stranici "Auto Plus" magazina:
"Kontroverznom" pravilniku je najvjerovatnije kumovao on kao i predsjednik VKS čiji smo intervju vidjeli nekoliko stranica ranije.Što se tiče titula koje smo Hota i osvojili,sve je bilo u skladu sa pravilnikom BIHAMka za 2003 god. koji je izašao prije početka sezone. To što su pojedinci željeli promijeniti pravilnik nakon završetka sezone ostat će kao presedan u analima ne samo automobilizma već i bilo kojeg drugog sporta u svijetu.
Umjesto da gubitak titule izazvanim kvarom automobila pripišu vlastitoj sreći ili eventualno lošoj pripremljenosti automobila krivac je pravilnik i takmičari koji su time profitirali. Slijedeća teza koja se povlači u tekstu je tobožnja zavjera sarajevskih automobilista čiji je očito veoma težak grijeh to što su osvojili skoro sve raspoložive titule. Možda bi trebalo nekim novim pravilnikom to onemogućiti ili eventualno pojedince raseliti po drugim kantonima.
|
|
| 11-29-2003 10:58 AM |
|
|
clone
Junior Member

Status:
|
Ako ste toliko sigurni u svoje sposonosti, zasto ne izadjete na trku negdje vani, gdje nemate uticaja na pravilnike. Uostalom recite nam kako ste prosle godine Vi dosli do pobjede?
|
|
| 11-29-2003 01:46 PM |
|
 |
zlatan
Member

Status:
|
Uvijek je bilo "ko gubi ima pravo da se ljuti"
Za mene je situacija jasna.Po vazecem pravilniku (bez obzira da li je stampan ili je internet izdanje) se boduju sve trke i to je sveto slovo.
To sto neko nije procitao pravilnik prije prvenstva (a mogao ga je i isprintati za vlastite potrebe) nije opravdanje da se blate oni koji su osvojili titule.
Nadam se da ce za narednu sezonu svi procitati pravilnik, tako da se izbjegne apsurdna situacija u kojoj kako ja vidim je najveci problem to sto francuz nije prvak jer zaboga on ima najskuplje i najbrze auto.Mnogi zaboravljaju da prvak nije uvijek onaj koji pobjedi na najvise trka vec onaj koji skupi najvise poena na kraju prvenstva.(sjetite se formule 1, rally prvenstva svijeta i sl.).
Da ne duzim ISKRENE CESTITKE .
FADILU KADICU
BAKIRU HADZICU
NEVENU VUKASOVICU
SUADU HOTI
Prvacima BiH u auto sportu na Brdskim stazama za 2003 god.
|
|
| 11-29-2003 04:06 PM |
|
 |
Faruk
Unregistered
Group: Unregistered / Not Logged In
Status:
|
Zlatane zaboravio si Nihu Alikadica
clone
nema mjerenje vremena veze sa pravilnikom
ja imam utisak da je u BH autosportu tesko biti uspjesan
clone zasto osporavati Nevenovo umijece za volanom, kad vec od njega imas sta nauciti
ako si ikad bio na brdskim trkama u BiH vidio si da covjek zna
Uostalom evo ide Cazin u CEZ kalendar pa ce nam biti jasno koliko ko vrijedi
|
|
| 11-29-2003 04:17 PM |
|
 |
zlatan
Member

Status:
|
Greska je na mojoj strani.
Izvinjavam se Nihadu Alikadicu,i cestitam mu osvojenu titulu.
Greska je nastala jer nisam "procitao pravilnik" pa nisam bio siguran da li je 4 ili 5 klasa.
|
|
| 11-30-2003 10:16 AM |
|
 |
boris
Member

Status:
|
johnu
John me strasno razocarao,mislio sam da ce ostati gospodin do kraja.Nije mi jasno zbog cega se ljuti.Pravilnik je napisao i potpisao covjek koji je Johnov predsjednik kluba inace fanatik za auto sport/barem tako pise u novinama/,koji mu je dozvolio da 2001 mjesec dana prije sezone vozi auto koji nije imao prava da se vozi u klasi u kojoj je nastupao.2002g. John je izgubio titulu zbog pravilnika/zato sto su se odbijali najgori rezultati/.2003 godine gubi titulu opet zbog pravilnika jer ga njegov visoko organizovani klub i predsjednik nisu obavjestili o promjenama.Za 2004 mu predlazem da se nekako ako moze obezbjedi na pocetku sezone da ce osvojiti titulu/npr.da se pravilnik do kraja sezone ne zna,pa dase po potrebi izvadi odgovarajuci/ili da pokusa da ne vozi tako superiorniji auto od ostalih,jer kako kazu "BOJ NE BIJE SViJETLO ORUZJE,NEGO SRCE U JUNAKA".Imace vise srece i draza ce mu biti titula.
p.s.Promjeni Johne savjetodavce,ljudi su imali odlicno misljenje o tebi,sad ti je srozano na vrlo niske grane
|
|
| 11-30-2003 10:20 PM |
|
|
gordon
Member

Status:
|
Mislim da je Boris pogodio " u sridu" :
"ljudi su imali odlicno misljenje o tebi, sad ti je srozano na vrlo niske grane."
i ja sam mu se divio, ali sa nekim pogresnim potezima je sve preokrenuo..
|
|
| 12-01-2003 12:08 PM |
|
 |
clone
Junior Member

Status:
|
Ne slazem se da je La Rochov ugled opao, u mojim ocima mu je cak i skocio. Zasto bi covjek sutio, pa osvojio je 70% prvenstva. Mislim da mu je najbolje da se okrene evropskim takmicenjima, iako smo u tom slucaju najveci gubitnici upravo mi, fanovi auto sporta u BiH, ali sta je tu je, sve nam je na "stelu" pa zasto ne bi bio i automobilizam.
Sto se tice Auto Plusa, ljudi su objavili oglas i ogradili se od stavova narucioca oglasa, na kraju krajeva svi mi zivimo od onoga sto zaradimo.
Da skratim, Johne zelim ti uspjeha u sljedecoj sezoni, ma gdje se takmicio!
|
|
| 12-02-2003 02:32 PM |
|
 |
Faruk
Unregistered
Group: Unregistered / Not Logged In
Status:
|
ne vidim zasto dizati frku oko takmicara koji nisu krivi za ovu situaciju
niti je Hota pisao pravilnik, bogami nije ni Le Roch
opet kazem imate sad udruzenje vozaca i bujrum pritisnite BIHAMK da napravi jak kalendar i pismen pravilnik
|
|
| 12-02-2003 02:41 PM |
|
 |