|
Zastite na automobilima!
|
| Author |
Message |
-dene-
Member

Group: Registered
Status:
|
Re: KOMEL
sto ne stavite tamo ispred te vaše firme jednog golfa sa kobrom pa da bude ono ko otvori dobije auto!!! ne bi mogli navuci golfova
Valjda, ko odveze Golfa sa tim alarmom, dobije Golfa? Otvoriti ga nije nikakav problem, nije blindiran. 
izvinjavam se moja greška pogrešno sam se izrazio
NAMA JE DOVOLJNO DA ZNATE ZA NAS KOMEL-ELECTRONICS AND CAR SYSTEMS I ZA COBRA AUTO ALARME za sva ta prepucavanja nemamo vremena.
|
|
| 10-10-2005 07:41 PM |
|
|
tuzla
Junior Member

Status:
|
Re: KOMEL
NAMA JE DOVOLJNO DA ZNATE ZA NAS KOMEL-ELECTRONICS AND CAR SYSTEMS I ZA COBRA AUTO ALARME za sva ta prepucavanja nemamo vremena.[/quote]
ma suuuuper ste vi, samo nemojte ubuduce pricati o stvarima u koje se ne razumijete, držite se vi vaših kablova i sirena i dobro je
|
|
| 10-11-2005 08:38 AM |
|
 |
Edin
Member

Status:
|
Jedan smiješan slučaj sa alarmom.
Čovjek parkirao auto ispred zgrade i u neko gluho doba čuje alarm.
Na prozor, vidi nema nikog oko auta. Nije prošlo ni pet minuta, opet alarm. Čovjek opet na prozor - sve uredu.
Nakon nekoliko takvih ustajanja, čovjek odluči da izađe vani pa da vidi šta nije uredu.
Kad je izašao samo ga je dočekala cijev u potiljak i pitanje:
- Pa gdje si do sad, vidiš koliko te zovemo?
|
|
| 10-11-2005 09:13 AM |
|
 |
dsimic
Member

Status:
|
Od ovakvog necega ga ne bi spasila ni kandza, ni zeder; mozda bi garaza i kalibar 9mm.
|
|
| 10-11-2005 09:51 AM |
|
 |
basake
Posting Freak

Status:
|
Jedan moj prijatelj kad dode u Bosnu sa limuzinom poduzima posebne mjere zastite. Ubaci auto u garazu zakljuca ga i aktivira alarm, potom zakljuca bravu od zeljeznih vrata i naknadno metne debeli katanac. Kad je sve to sredeno onda uzme jugu pa ga prisloni uz garazna vrata, zakljuca jugi volan sa onom sipkom i iskrene mu tockove.. To se zove Fort Knox zastita.
|
|
| 10-11-2005 05:00 PM |
|
 |
BoB
Senior Member

Status:
|
Jedan moj prijatelj kad dode u Bosnu sa limuzinom poduzima posebne mjere zastite. Ubaci auto u garazu zakljuca ga i aktivira alarm, potom zakljuca bravu od zeljeznih vrata i naknadno metne debeli katanac. Kad je sve to sredeno onda uzme jugu pa ga prisloni uz garazna vrata, zakljuca jugi volan sa onom sipkom i iskrene mu tockove.. To se zove Fort Knox zastita.
Koji recept covjece... 8) Znaci sigurno se nece ljutiti ako mu odvezu samo yugo...
|
|
| 10-12-2005 04:40 PM |
|
|
Mondeo
Posting Freak

Status:
|
|
| 10-12-2005 05:10 PM |
|
 |
basake
Posting Freak

Status:
|
|
| 10-12-2005 05:56 PM |
|
 |
dj_gianny
Senior Member

Status:
|
hahahhaa
|
|
| 10-13-2005 03:41 PM |
|
 |
tuzla
Junior Member

Status:
|
26. i 27. mart 2005.
LOPOVI ZAOBILAZE "ZEDER"!
"Lavlju kandžu" lopovi nose se volanom, pronalazači smislili nvou spravu kako bi im doskočili, konstruisali nesalomivu bravu
BEOGRAD - Auto-mafija ima odgovor na svaki vid zaštite automobila, ali je nemoćna pred izumima Zdravka Rajačića, konstruktora sigurnosnih auto-sistema! Posle "lavlje kandže", koja je postigla veliki uspeh u Evropi, Rajačić je napravio još savršeniju "zeder" bravu. Ona je u prodaji godinu dana i pokazala se kao uspešna zaštita za sve vrste automobila.
- Za razliku od "lavlje kandže", "zeder" brava je manje teška, lakša je za rukovanje, kada se jednom ugradi, to je zauvek. Konstruisana je tako da se montira na vratilo upravljača, bez njegovog oštećenja. Ona blokira upravljački mehanizam automobila, nezavisno od kompjutera. Pri upotrebi, koristi se samo ključ. Ugrađuje se isključivo u ovlašćenim servisima - kaže Zdravko Rajačić.
Ne pomaže ni "čerupanje" vozila
Savremeni lopovi, uz svu skupocenu kompjutersku opremu za obijanje kola, teško da će moći da provaljuju i kradu kola zaštićena "zederom".
- Lopovi pokušavaju na sve načine na ukradu automobile. Za to koriste najsavremenije uređaje, a često idu i na "čerupanje" vozila. Međutim, "zeder" ih upravo u tome sprečava, mogu i da "ogole" automobil, ali neće uspeti da ga ukradu - kaže Rajačić, i demantuje da su lopovi "provalili" njegov prvi izum, "lavlju kandžu".
- Kada je prošle godine uhapšena jedna grupa lopova na Vidikovcu koja je navodno provalila "lavlju kandžu", bilo mi je jasno da će vrlo brzo svi početi da rade isto. Međutim, oni nisu provalili alarm, nego su čupali volan u automobilima novije generacije, koji imaju aluminijumsku konstrukciju. Tada sam počeo sa konstrukcijom "zedera" - kaže Rajačić.
Ova brava može da se ugradi u sve automobile, pa čak i u one sa čijih se volana čupala "lavlja kandža".
- Otkada smo počeli da je ugrađujemo, bilo je oko dvadesetak neuspelih pokušaja obijanja automobila zaštićenih "zederom". U nekoliko pokušaja obijanja, samo je jednom vratilo "zedera" bilo toliko iskrivljeno da smo morali da stavimo nov, sva ostala su normalno funkcionisala posle toga - navodi Rajačić.
"Zeder" sistem se prodaje u 25 zemalja u Evropi, a dozvola za prodaju dobijena je u Evropskom centru za testiranje sigurnosnih uređaja u Alikanteu u Španiji. Policija je preporučuje kao najbolju zaštitu.
Falsifikatori
Posle pojave "lavlje kandže", mnogi su uradili falsifikate i prodavali ih pod imenom "lavlja kandža", "lavlja šapa" i sličnim...
- Znam da su se već sada pojavile kopije "zedera", koje se samo drugačije zovu. To radi ista firma koja je kopirala "lavlju kandžu". Nadamo se da će ubrzo prekinuti sa tim. Dobili smo presudu Trgovinskog suda u Beogradu, kojom je utvrđeno da samo mi imam pravo korišćenja žiga "lavlja kandža" - kaže Rajačić.
|
|
| 10-20-2005 04:54 AM |
|
 |
|
|