svaki put me fascinira kako se lijepo merakate tamo daleko...
Klipovi su extra, golf odlicno ide i koliko vidim dere Integru lopatom. A i Djidjo ga je bas zaparadao, al hajde, dobro je prosao, mogao je i u onaj hendek upast
Svaka cast za slike, meni su najjace ona sa SA tablama i ona s garazom, Delta ispred, a golfovi vire iz garaze
I molim te koliko ono setova tockova imas za Deltu ?
Vidim OZ trkace, pa one crne izgleda speedline i ove sive...
Sto rekli Ameri - massive recpect
Sto se tice elektronike koju si poslao Gogiju Lubardi, nije je jos montirao, mislim da ce tek na proljece biti experimentisanje sa elektronikom. Vidim se sa njim redovno, bas mi je pricao o dosta o tebi...generalno su te vase provale, za*ebancije i dozivljaji s trka puno bolji od ovih nasih danasnjih, ali trudimo se...
Delta je u garazi, ususkana, pazi se ko mala beba...Onaj auto bas zasluzuje onakvog vlasnika.
M3 E30 - The Ultimate Driving Machine
This post was last modified: 12-11-2007 11:53 AM by M3.
Vozdra
Prvo odgovor za tockove.
Trenutno imam samo jedan set. Ostavio sam tamnosivo-crne. AZEV. Na njima je auto i dosao u Kanadu. Speedline-i su prodati jednom automanijaku , a Zenderi su bili posudjeni za nedeljnu voznju.
Dobro si primjetio dva Golfa u garazi. Nazalost nisu moji , mada i ja imam jednog lijepog"ulicara' osim 'trkaca".
Ta dva Golfa su tako lijepa i sredjena da ih vlasnik vozi par puta godisnje. Vjerovao ,ili ne, napolju( na kisi i snijegu) drzi Audija A 8. Samir je pola Alzirac,pola Francuz i totalno je lud, u prevodu znaci sjajan. Vec godinama uspijeva da laze zenu kako ce prodati Golfove.
Mi ti se ovdje lijepo druzimo. Srijedom je auto-moto druzenje u jednoj kafani, k`o nekad u kaficu pored Zeljinog, SOS-u i Milk-u. Cetvrtkom je sarajevsko druzenje( do sitnih sati) u Mariovoj kafani( Sarajlija). Prije kafane cetvrtkom igram kosarku sa Beogradjanima i Novosadjanima. Utorkom je stonoteniska liga. Jos jedna aktivnost je vozanje cerke po klavirima, flautama, njenim druzenjima itd. Znas kako, kad ostaris onda si manje "aktivan" u kuci, pa se ima vremena!!! Malo sale nije za odmet.
Nego, jesi li prodao Suzukija, kupio Hondu?
Vozio sam ove godine jednu trku( enduro-4 sata) na jaranovoj Hondi. Nisam Hondoljubac, ali brate, lijepo se vozi. Lezi fenomenalno. Dijelova ima na svakoj trafici i jeftini su.
Lubarda je sjajan tip. Smiren,stalozen,strpljiv, pouzdan. Ma i ostala moja sarajevska raja je super.
Trebao bih doci na par dana u Sarajevo u aprilu, pa bi bio red da se bolje upoznamo.
Lijep pozdrav.
Branko-Amoc
Vozdra
Na zalost nemam suvih klipova. Imao sam , ali sam zbog svoje nemarnosti( neobiljezavanja miniDV-ova) presnimio. Znam, znam. Glupex.
Slijedi nekoliko fotki proslog motora. Sada se sklapa novi, skoro identican , ali sa "pravim" klipovima i klipnjacama.
Za Integru ste oboje u pravu. Mislim da sam dvije presao na startu, a bijela me kasnije iznenadila u jednoj krivini. Sljedeci dan, po suvom, sve tri integre( ne bas obicne) su ostale iza mene. Mislim da je moj auto nesto brzi na pravcu( tako da vozac ne mora biti Sumaher i stisnuti gas). Po kisi u krivinama mislim da su Integre brze( ili vozaci bolji). Na suvom u krivini, to je tu negdje. Naravno pod predpostavkom da su gume iste, idealno napuhane itd, itd. Ima tu jos jedna zezalica. Ja se obicno ne pojavim na kvalifikacijama( namjerno), ili se samo provozam, tako da startam kao hopa, ili predhopa( jeste li igrali klikera). Ima nas nekoliko sto se na taj nacin zezamo i kladimo( u kafu i kolu) koliko ce ko auta prestici. Sta cu. Ne zanimaju me poeni u sampionatu. I pored toga sam ove godine zavrsio kao drugi u mojoj klasi( pobjedio na jednoj trci, jednom drugi,nekoliko puta treci i dva odustajanja)
Pocetkom marta cu voziti enduro 4-sata trku u Seattlu sa jaranom sto ima Hondu 1991 godiste, ali sa integrinim VTEC motorom, pa cu vam reci moja iskustva. Obecavam da cu staviti kameru i da necu presnimavati.
Da se malo izvadim zbog "suvih" klipova postavljam par fotki motora.
Pozdrav
Branko-Amoc