Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Zavrsila sezona u Kanadi
Author Message
Amoc-automotorsport
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
Zavrsila sezona u Kanadi

Vozdra raja!
Da vas malo nasmijem u ovim zimskim danima bez aktivnog trkanja.
Slijede klipovi sa brdske trke , sto smo je Djidjo-AMT i Amoc-ja vozili mojim autom. Djidjo je zelio da bude brzi od Amoc-a te je zavrsilo.....bez spojlera sa hladnjakom ulja,dva tocka( Kodiak-jeftini), dva blatobrana,spone, zadnjeg mosta itd,itd. Popravili smo to u toku noci i sretno se vozali sljedeci dan.
Druga dva klipa su sa moje posljednje( kisne) kruzne trke. Sve je bilo dobro dok nije spala zica bobine sa razvodnika. Opet nisam pobjedio.
Sutra je na redu sklapanje novog motora. Napravicu par fotki, samo motora. Ne mene, matorog,celavog benzin ovisnika.
Pozdrav svima
Branko Turic-Amoc

http://www.youtube.com/watch?v=N_O8KQHbF...re=related

http://www.youtube.com/watch?v=L5J6i-JWU...re=related

http://www.youtube.com/watch?v=CvxDp-XTCOE

Attached File(s) Thumbnail(s)

12-08-2007 05:16 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
RE: Zavrsila sezona u Kanadi

koji motor u golfu?
Djidjo ga je bash fino parkirao i digao, mogli ste odmah na licu mjesta sve popraviti Very Happy

Man maximum Machine minimum
12-08-2007 01:17 PM
Amoc-automotorsport
Junior Member
**

Vozdra!
Motor je 2.0 l. 16 v.
Dva dupla 45 Weber karburatora. Techtonics 288 stepeni bregaste, tvrde opruge, kanali u glavi masala prosireni, jako olaksana radilica i zamajac. Klipovi su relativno standardni, kao i klipnjace( to je bio rezervni motor) Prije par mjeseci je Djidjo napravio aircondition od bloka i glave( rupe na sve strane)
U mjenjacu je KAAZ spera i Bildon 4.86 skracenje.
Razvodnik je neki malecki od nekog Pola , sto mi je Gorannini( Gogo-ludi Lancista) poslao iz Njemacke.
Veceras se sklapa novi motor sa JT klipovima 11,5/1 kompresija ,Pauter klipnjacama i Techtonics metalnim dihtungom glave. Vec sam napravio novu glavu. Kupio sam jos jedan set bregastih i opruga. Jedino sam bio stipsa i nisam kupio titanijumske drzace opruga za vrh ventila( 500 dolara-sto je puno, puno) Blok je izbusen za oko 1 mm.
Motor cemo staviti u mog "ulicara"( Golfa 1) da se razradi jedno 2000 kilometara, a onda nazad u trkaceg Golfa.
Jos jedna novost. Imacu i elektricnu vodenu pumpu( serijski vezanu na isto vodeno crijevo) tako da remen alternatora i vodene pumpe moze pucat` kol`ko hoce.
Kao sto rekoh u prijasnjem postu, napravicu par slika u toku sklapanja.
Pozdrav
Branko-Amoc

12-08-2007 06:24 PM
Amoc-automotorsport
Junior Member
**

Vozdra
U medjuvremenu par kartingaskih slika. Ove godine smo se vrlo malo vozali.( Djidjo,Alen-Kleka i ja)
Pozdrav
Branko-Amoc

PS. Ona kisna iz 2004. je super. Alen je vodio, ali Djidjo je pobijedio, ja bio drugi, a Alen treci. Nakon trke nam je Djidjo pio krv na slamku. Nema veze, bitno je da su " kanadjani" ostali iza nas.

12-08-2007 07:01 PM
lucozade
Super Moderator

Bildon 4.86 "skracenje"? pretpostavljam FD je u pitanju, ring/pinion set? Koji je odnos inace na tom mjenjacu ili ti koji mjenjacu pitanju?

Obavezno nabaci slije da vidimo kako se to u Kanadi radi, mnogo me zanima obrada bloka.

12-08-2007 07:23 PM
Amoc-automotorsport
Junior Member
**

Vozdra!
Fabricki " rack and pinion" je bio 3,86. Od Bildona sam kupio 4,86. Mislim da oni to ne prave , nego naruce od Hor-a.
Najkraci Bildonov" rack i pinion " je 5,03. Da vozim vise brdskih trka, vozio bih ga. Ovako , sa 7-9 kruznih trka u Missionu, Seattlu i Portlandu i samo jednim( nazalost) brdom, 4,86 mi vise odgovara. Ovdje brdo nije popularno. Steta.
Nadam se da sam odgovorio. Ako bude trebalo vise detalja oko stelovanja motora, zamolicu Djidju da mi pomogne. Ja ipak bolje( srecom) sastavljam ljude, nego motore i mjenjace.

12-08-2007 09:42 PM
tata
Posting Freak

Daj ti meni sliku Lancie da je prosljedim Lubardi.

12-08-2007 09:48 PM
Amoc-automotorsport
Junior Member
**

Vozdra Kapara , a naravno i ostali.
Evo par slika. Druge su veci fajlovi pa ti mogu poslati na PM.
Stavio sam elektroniku od EVO 3- sedici sa vecim injektorima, bobinom, razvodnikom itd. Sada ide nesto bolje, ali znacajno poboljsanje sa turbo legom. Nesto je jaca na manjim obrtajima. Sada na malim obrtajima ima snage k`o Yugo 55, a prije je bilo k`o Yugo 45. Sranje. Ma to je auto za preko 120km/h. Iz Portugala sam dobio novi chip za 1,4 bara. Montiracu ga u ponedeljajk, ili utorak. Bicete obavjesteni.
Kako Lubardina? Nadam se da je nesto iskoristio od poslane mu elektronike. Je li ti platio kafu za mustuluk?
Ostajte mi u zdravlju.
Branko-Amoc

12-09-2007 12:08 AM
lucozade
Super Moderator

WoW, izgleda zategnuto nema sta.  Ako ne smeta sto pitam, koliko ovakva Lancia kosta tamo kod vas?

12-09-2007 10:43 AM
Amoc-automotorsport
Junior Member
**

Vozdra
Odgovoricu na pitanje, u nadi da moja zena ne cita( tajno) Pungas.com. Ako cita, nadrlj`o sam.
Auto ima nove Koni amortizere sa oprugama i stelovanjima, Supersprint kompletan izduv( header pa do kraja), drugacije bregaste( Gogo ih je nosio na neku terapiju-termicku), elektroniku od EVO 3, bloow off vetil itd, itd. Sve to je naravno povecalo cijenu od osnovne za jedno 4000 eura. A mogao sam je kupiti i standardnu, nego na, nahranite se gladne oci.
Transport je kostao 3000 dolara.
Dakle sve skupa oko 22000 dolara( sa transportom)
Naravno da sam platio porez i carinu, ali ne previse, oko 1500 dolara. Najjeftiniji je bio tehnicki pregled sa odobrenjem da je mogu registrovati i voziti. Samo 70 dolara.
Moja Lancia je bila dvije godine jedina u Vankuveru i mojoj Republici( British Columbia) Sada ih je 5-6. Ljudi ih uvoze iz Japana za duplo manje para. Dakle, kao i obicno, ja sam ga po....o !
Ma nije mi zao, dobro ide kad sam van grada, a ako se naljutim stavicu joj kavez, Gogo ce napraviti 320-350 konja motor i odoh sa njom da vozim brdo. Nakon toga me morate primiti u Rajvosa, jer ce me zena istjerati iz kuce.
Pozdrav
Jos uvijek, sretno ozenjeni Branko

12-10-2007 04:50 AM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Pocela sezona u Kanadi i Americi Amoc-automotorsport 3 557 05-04-2007 06:40 AM
Last Post: M3

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: