|
Zimska oprema
|
| Author |
Message |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
RE: Zimska oprema
E kad se sjetim: Vozim Pajera, sve 4 nove gume BFG Winter slalom...i vozim ti ja kad drot, A MOMAK GDJE SU TI LANCI??? Na autu koji je 4X4 i koji ima nove zimske gume...smjesno zar ne???
Samo ti njemu reci da si zavrsio pravni fakultet i da imas zakon u malom prstu i slobodno mu reci da pise prijavu.Pa ljudi na tv je bilo citiranje zakona:
vozilo mora posjedovati ili nove zimske gume na pogonskim tockovima ili lance.Znaci nisi duzan imati oboje.Ako se mogu provuci sa lancima koji 20-30km zasto bi kupovali gume od 300-400km pa i vise.Ako ima neko kopiju ovoga molio bih da postavi a ja cu se potruditi da nadjem to.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 11-28-2006 09:08 AM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Ma znam Ajdine...meni ne moze nista...USAID...hahahahahaha...zastita Americke vlade...hahahaha...ali ja ga pustim da kaze levat sta hoce...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 11-28-2006 09:37 AM |
|
 |
Edin
Member

Group: Registered
Status:
|
E kad se sjetim: Vozim Pajera, sve 4 nove gume BFG Winter slalom...i vozim ti ja kad drot, A MOMAK GDJE SU TI LANCI??? Na autu koji je 4X4 i koji ima nove zimske gume...smjesno zar ne???
Ma zna i on da ne moraš imati lance sa zimskim gumama ali ovo je ašćare bila prošnja za doručak 
Član 170. stav (3) ZoOBS:
Bliže odredbe o saobraćaju u zimskim uvjetima, vrsti vozila kojima je zabranjen ili ograničen saobraćaj, te načinu upotrebe zimske opreme na vozilima u zimskim uvjetima, pravilnikom propisuje ministar, u saradnji s organom nadležnim za unutrašnje poslove.
Član 203.
(1) Vozila u saobraćaju na putu moraju ispunjavati propisane uvjete u pogledu dimenzija, ukupne mase i osovinskog opterećenja, zaštite čovjekove okoline te imati ispravne propisane uređaje i opremu.
Član 252.
Ovlašćuje se ministar da sam ili u saradnji s odgovarajućim nadležnim organom donese bliže propise o:
...
9) saobraćaju u zimskim uvjetima (član 170.);
...
U kaznenim odredbama nema tačke koja propisuje kaznu u vezi člana 170.
Član 235.
(1) Nov~anom kaznom u iznosu od 100,00 KM do 300,00 KM kaznit će se za prekršaj:
...
29) vozač koji u saobraćaju na putu upravlja vozilom koje ne ispunjava propisane uvjete u pogledu dimenzija, ukupne mase ili osovinskog opterećenja, ili nema ispravne propisane uređaje za upravljanje, uređaje za zaustavljanje, uređaje za spajanje vučnog i priključnog vozila, tahograf, pneumatike ili nema tahograf, ili ako ga za vrijeme vožnje ne uključi (član 203. stav (1));
Kazna za drugu opremu osim ove pobrojane je 40 KM
Pravilnika još nema, pa je stari na snazi.
Koliko shvatih, policija konto člana 235. stav (1) tačka 29) može komotno napisati prekršajnu prijavu.
Danas stavljam zimske gume - ne zbog policije.
|
|
| 11-29-2006 08:08 AM |
|
 |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
Znam da sam bio upravu.Svaka cast druze.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 11-29-2006 08:35 AM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
he, dobar je
ja bih ga pitao:" brate, jel me ti zajebavas ili stvarno me to pitas?"
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 11-29-2006 11:15 AM |
|
 |
|
|