|
zvuk podmornice - help
|
| Author |
Message |
chance
Moderator

Group: Moderators
Status:
|
zvuk podmornice - help
Eh ovako,
nakon 4 dana stajanja auta na moru (ne bukvalno na moru, u hladovini pored plaze), nakon paljenja, prilikom motanja volana primjetio sam da auto pusta karakteristicni zvuk podmornice... tupo skripanje...
inicijalno sam kontao da moze bit nesto sa servo upravljacem, ali koliko vidim nemam nikakve inidikacije na volananje niti vozne karakteristike... sem zvuka
reko da nije ulje za servo (ali to bi osjetio, ne?)
sad kontam da nisu krajnice ili sta vec jos moze bit....
karakteristicno je da se izrazito jako cuje kad je auto hladno (tj. stajalo ugaseno) i pri najmanjem okretu volana, dok kasnije... kad se zagrije nije tako izrazen zvuk i cuje se tek pri punom okretaju volana...
ima li ko kakav savjet prije nego sto odem majstoru... sta da ocekujem... nisam se susretao sa ovim ranije...
auto je Renault 19 1995.god
Don't make me release the flying monkeys!
|
|
| 07-02-2007 07:28 AM |
|
|
basake
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: zvuk podmornice - help
A de mi reci cuje li se sonar?
Skontaj sad fino sta se je moglo istopiti/ popustiti na vrucinama.Da ti ne para volan od kakvu plastiku?Meni je jednom tako strugalo pa ja konto do serva. Remen pumpe za servo, je li dobro zategnut?
Da li mozes lokalizirati zvuk? Sa tim je pola posla zavrseno.Moze biti do pumpe i servo upravljaca,
|
|
| 07-02-2007 04:58 PM |
|
 |
sadik007
Member

Status:
|
Samo me interesuje kako ti znas kako podmornica zvuci... Jesi to gledao na TV... Cuj zvuk podmornice, da se rekao brod pa bi kontao bio covjek namoru pa ta fora 
hahhahahaha
Servo pumpa, mozda.. ali nista bez majstora..
|
|
| 07-06-2007 09:32 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Sto nece znati
Ko nije gledao Das Boot (U-Boot)
|
|
| 07-06-2007 10:00 PM |
|
 |
Edin
Member

Status:
|
Film filmova, postavio nove standarde u snimanju specijalnih efekata. Najantiratni film forever. Pogledati obavezno.
|
|
| 07-07-2007 05:34 PM |
|
 |
goran16v
Delegat

Group: Administrators
Status:
|
Dobro je da nisi ostao 7 dana, na zadnjem dijelu aut abi ti se povaio propeler, pa na pragovima torpeda...! Salim se..! Moguce da se od vrucine olabavio remen servo pumpe ili mozda da su zagrijala guma za aksijalnim lezajevima...
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 07-07-2007 06:06 PM |
|
|