|
Zvuk - Sixpack, evo ga
|
| Author |
Message |
ThunderBird
Banned
Group: Banned
Status:
|
Zaboravih da napišem.... tako se filter cuje......
pozdraVW
DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
|
|
| 11-19-2004 04:43 PM |
|
|
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Hahaha, smijesno ali totalno, vuusss je zvuk dump ventila koji se moze ugradi na masine sa turbo punjacima (benzinci naravno) dobija se vuusss kad pustis gas tj otpusta pritisak iz punjaca, isto tako postoji malo skuplja verzija a to je bolw off valve, taj otpusta konstantno pritisak cak i kod najmanjeg otpustanja gasa tj tempiranja u saobracaju, nevazno na mjenjane brzina i produzava vjek trajanja turbo punjaca!!! Isto tako ne vazno na obrtaje stalno se cuje pri otpustanju gasa, sem naravno ako je u pitanju voznja na veoma malim obrtajima gdje punjac i ne radi!!! Mnogo je ljepsi zvuk blow off ventila nego dump ventila! To sto ti thunder govoris je sasvim nesto drugo, to je zvuk usisa vazduha i nema veze sa "vuusss" zvukom.
E sad, mnoge kompanije vec pocinju sa reklamom dump ventila za non-turbo kolica, one koje sam ja zvao nisu ih imali a reklamirali su da ih imaju, prica se da ce se pojavit uskoro na trzistu, ja ih nisam vidio i nemam blage veze kako to radi kad nema punjaca, a ako i postoji tako nesto cisto sumnjam da ce zvuk ikad biti isti kao na vozilima sa forced induction-om
Man maximum Machine minimum
|
|
| 11-20-2004 12:29 AM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Status:
|
AJDE TI NAMA SNIMI DA MI CUJEMO KAKO SE CUJE TURBO....a to kako ti kazes vussssssss se cuje svaki put kad pustish gas...ako imas dump valve
neman ja tehniku potrebnu za to snimit
motor je 1.8T 225KS (cupra R), ima još reprogamiran ECU, i taj blowoff vjerojatno s tin dump ventilon ???? inače motor je kupljen u austriji iz razbijene cupre r sa 16 000km..
uglavnom ispod 4000okr/min skoro se i ne čuje kad pustiš, ali na 5500-6000 vusssssss
sad je motor u bori.
Kao sto rekoh, i dump i blow off su ventili za otpustanje pritiska sa punjaca, ne postoji blow off sa dump ventilom. Prakticno ista stvar, razlika u cjenama i zvuku! u cjenama, blow off skuplji, daje ljepsi zvuk koji inace traje, npr ao ga vozis na 3 milje RPM on ce da otpusta u isto vrijeme dok punjac puni, znaci zamisli voznju od nekih dva km pri istim obrtajima, naravno, nema sanse da bude isto tempirana, ali svaku razliku u tempiranju obrtaja ces a cujes sa dodatnim vvuuusshh konstantno u voznji dok dump valve daje zvuk tj otpusta pritisak samo kad pustis gas, znaci zvuk je odsjeceniji i brzi, definisan cssss i to je to!
|
|
| 11-20-2004 12:40 AM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Status:
|
mozes li mi rec gdje ovo ima ???
ili barem neki link ???
to bi stavio na stojadina... he he
moze se nadje ovde u IRL za 140-150 eurola ne vise, to je uglavnom cjena bez ugradnje, da bi ga stavio moras da skines katalizator(ako ga imas) naravno da bi mogao visak nesagorjelih gasova da dovedes do kraja auspuha tj do izlaza iz zadnjeg lonca gdje onda stavljas flamer kit. ako ti se ne skida katalizator na vatru i flamer kit zaboravi!!! E sad, ne moras ni da ga kupujes, postoji DIY verzija, znam ih par koje gledam redovno i potpuno je ista stvar, da budem precizniji, ni jedan od tunera, onih koji znaju par stvari o tuningu, nece bacit pare na flamer kit, napravit ce ga sam, konacni produkt izadje mnogo manji i jeftiniji, u pitanju je svjecica koja se usarafi prije samog kraja auspuha tj posle lonca, znaci moras da izbusis rupu kroz koju ces da gurnes vrh svjecice i ucvrstis je, dovedes struju do nje i to sve spojis na prekidac unutar kolica i to je to, klik kad oces da radi klik da ugasis. pri instaliranju flamer kita ili svjecice moras da obratis paznju gdje ti je krajnja tacka izduvne cijevi, ako je previse unutra pocrnit ce ti branik ili jos gore spojler ako ga imas i josh gore ako ti je auto svjetlije boje, tuga ziva za oko. ako je tako a nemas opciju da izvuces aupuh malo vise napolje onda mozes da stavljas one aluminijumske stitnike na spojler tj oko auspuha, oblik polu krug ili pravougaonik ali ni to nekad nije rjesenje, nekad jeste, sve zavisi!!!
sto se tice cijena, trebalo bi da su flamer kitovi malo jeftiniji tamo blize nama, ali ne znam, provjeri http://www.fk-automotive.com ili fk-automotive.de oni bi trebalo da ih imaju, inace rade sve ali nisu najjeftiniji, ali zato kvalitet dobijas 100% zagarantovano!
|
|
| 11-20-2004 01:08 AM |
|
 |
ThunderBird
Banned
Status:
|
Hahaha, smijesno ali totalno, vuusss je zvuk dump ventila koji se moze ugradi na masine sa turbo punjacima (benzinci naravno) dobija se vuusss kad pustis gas tj otpusta pritisak iz punjaca, isto tako postoji malo skuplja verzija a to je bolw off valve, taj otpusta konstantno pritisak cak i kod najmanjeg otpustanja gasa tj tempiranja u saobracaju
De lucozade, mi smo svi ovdje glupi a samo si ti pametan...
Sta sam htio da kazem a to je da je zvuk jako blizu jedan drugom jer sam cuo kako zvuci vozilo sa dump ventilom...
pozdraVW
DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
|
|
| 11-22-2004 09:28 AM |
|
 |
Nex km/h
Member

Group: Registered
Status:
|
Nista mi se ne svidja sto sam cuo. Onaj prvi kad stoji isto ... peep ...! A Alfa ova kratku prvo ima, Boze sacuvaj. Djaba sve naprave, kad to ne zvuci. Zvuk treba biti krupan, dubok i duuuuuug. I postati sve tanji sto duza brzina. Ne kao formula, ni kao kad se u manji ubaci, nego to se zove tanki gas. Bezze se razocara u ovu Alfu, ja mislio to valja.
Kad mi prahne, ja ga stisnem! :)
|
|
| 11-22-2004 11:03 AM |
|
|
lucozade
Super Moderator

Status:
|
Hahaha, smijesno ali totalno, vuusss je zvuk dump ventila koji se moze ugradi na masine sa turbo punjacima (benzinci naravno) dobija se vuusss kad pustis gas tj otpusta pritisak iz punjaca, isto tako postoji malo skuplja verzija a to je bolw off valve, taj otpusta konstantno pritisak cak i kod najmanjeg otpustanja gasa tj tempiranja u saobracaju
De lucozade, mi smo svi ovdje glupi a samo si ti pametan...
Sta sam htio da kazem a to je da je zvuk jako blizu jedan drugom jer sam cuo kako zvuci vozilo sa dump ventilom...
Ja se opkladim s tobom da nisi pojma imao o razlici ismedju dump i blow off ventila a ti pricaj sta hoces, uostalom, sta si se ti nasao uvrijedjenim, vidim da postovi letaju od dumpa do blow off-a pa do usisa, ja sam prilozio sto sam znao i imao a ti ako imas vise dopuni, ili ako sam ja nesto pogresno stavio ti ispravi, to je uvijek dobrodoslo.
a ko se pravi pametan jasno mi je, htio si da kazes da je zvuk jako blizu jedan drugom, inake i dump jeli...??? otkad to ???
|
|
| 11-22-2004 10:58 PM |
|
 |
ThunderBird
Banned
Status:
|
otkad to  ???