Kubica povratio osjećaj u prstima

Robert Kubica 2010 2494689 300x225 Kubica povratio osjećaj u prstima se i dalje brzo oporavlja od nesreće na Ronde di Andora reliju u Italiji početkom godine. Kubica je udario u zaštitnu ogradu koja je prošla kroz auto i ozlijedila mu desnu ruku i šaku.  Poljski vozač brzo napreduje a najnovija vijest je da je dobio potupni osjećaj i mogućnost pokreta u problematičnom palcu, a sada mu najviše problema zadaje srednji prst.

Nesreća poljskog vozača poljuljala je i Kovalainenovu ljubav prema reli utrkama. Naime, prije potpisivanja za Lotus tražio je da u ugovoru stoji da mu je omogućeno da vozi reli u slobodno vrijeme. Sada se čini da je izgubio volju za ovom disciplinom.

“Volim gledati reli utrke na TV-u,” izjavio je Finac za motorline.cc, ” ali sada nemam vremena da se aktivno uključim u samo takmičenje. Svi smo vidjeli šta se desilo Robertu, i iz tog razloga, vožnja relija mi sada nije u planovima.

NY Times Kubica 300x189 Kubica povratio osjećaj u prstimaPovratak Kubice se najvaljivao za početak sljedeće sezone. Međutim, na osnovu brzog oporavka Poljaka predviđa se da bi ga mogli vidjeti na posljednoj trci ove sezone u Brazilu.

Leave a reply

required

required

optional